Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Problém s pingem

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Jelikož sítím moc nerozumím, na něco se vás zeptám a pokusíme se vyřešit problém. Jde o to, že cca každou minutu mi ping najendou vyskočí přes 1000ms. Jezdím po síti závody na simulátorech (F1) a asi si umíte představit jak to popadne, když se řítíte do první zatáčky a najednou vám na dvě sekundy zmizí všechny vozy na trati a když se znovu objevíte o kus dál, tak jste v kačírku někým sejmutí. Zkoušel jsem to otestovat i na Call of Duty 4 a je tam úplně stejný problém. (ikonka spojení přerušeno). Připojený jsem přes WiFi (NanoStation5) a vysílač mám asi půl Km daleko (viditelný). Problém se začal projevovat až ke konci minulého roku (v prosinci?).

    Tady posílám nějaká měření:



    web provozovatele: www.inet4you.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Tohle bude mozna lepsi resit na infolince poskytovatele kde jsou (meli by byt) lide co tomu rozumi (nerikam, ze tady tomu nikdo nerozumi, ale poskytovatel se tim zivi) a hlavne vedi jak je resena sit a kde muze byt chyba.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Tohle bude mozna lepsi resit na infolince poskytovatele kde jsou (meli by byt) lide co tomu rozumi (nerikam, ze tady tomu nikdo nerozumi, ale poskytovatel se tim zivi) a hlavne vedi jak je resena sit a kde muze byt chyba.
    A jéje, ČD Telematika, tak to ti garantuju, že tam nikdo takovej nebude a i když je hodně pravděpodobný, že problém je u nich, tak se řešení na 95% nenajde :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od scratchy27 Zobrazit příspěvek
    A jéje, ČD Telematika, tak to ti garantuju, že tam nikdo takovej nebude a i když je hodně pravděpodobný, že problém je u nich, tak se řešení na 95% nenajde :-(
    Funguje na to jedina vec .. presvedcit je ze odmitnout ho pro ne bude vetsi prace nez ten problem vyresit ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Tak jsem tam tedy zavolal a prý zítra kolem 12:00 se stáví.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Jinak ten jejich technik žádnou chybu u svého PC u mě nenašel, ale říkal, že by to mohl být vir. Projel jsem to Avastem a Ad-ware 2010, ale vše negativní. Ani žádný z běžících procesů to nebude, ale nejsem si jistý u služeb, přidávám jejich seznam jako přílohu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sluzby.jpg 
Zobrazení: 103 
Velikost: 415.9 KB 
ID: 16291  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Suprak Zobrazit příspěvek
    Jelikož sítím moc nerozumím, na něco se vás zeptám a pokusíme se vyřešit problém. Jde o to, že cca každou minutu mi ping najendou vyskočí přes 1000ms. Jezdím po síti závody na simulátorech (F1) a asi si umíte představit jak to popadne, když se řítíte do první zatáčky a najednou vám na dvě sekundy zmizí všechny vozy na trati a když se znovu objevíte o kus dál, tak jste v kačírku někým sejmutí. Zkoušel jsem to otestovat i na Call of Duty 4 a je tam úplně stejný problém. (ikonka spojení přerušeno). Připojený jsem přes WiFi (NanoStation5) a vysílač mám asi půl Km daleko (viditelný). Problém se začal projevovat až ke konci minulého roku (v prosinci?).

    Tady posílám nějaká měření:



    web provozovatele: www.inet4you.cz
    1) použij příkaz tracert www.svethardware.cz
    2) v příkazovém okně spusť příkaz ping -t -l 1024 na jednotlivé sdresy, co ti příkat tracert vypíše, to znamená, že budeš mít několik oken, kde ti příkazy poběží
    3) nech toto běžet delší dobu a sledij, na ktré IP adrese naskočí dlouhá odezva a tak zjistíš, kde je chyba a následně tento problém řešit
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    1) použij příkaz tracert www.svethardware.cz
    2) v příkazovém okně spusť příkaz ping -t -l 1024 na jednotlivé sdresy, co ti příkat tracert vypíše, to znamená, že budeš mít několik oken, kde ti příkazy poběží
    3) nech toto běžet delší dobu a sledij, na ktré IP adrese naskočí dlouhá odezva a tak zjistíš, kde je chyba a následně tento problém řešit
    Tak jsem to tedy sledoval a občas ping hodně přes 1000ms.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ping.jpg 
Zobrazení: 112 
Velikost: 666.6 KB 
ID: 16296  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Můžeš ještě dát sem obrazovku tracert??? + IP adresu brány
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Můžeš ještě dát sem obrazovku tracert??? + IP adresu brány
    Tu ip brány najdu kde? (sry jsem fakt lamka na ty sítě)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: tracert.jpg 
Zobrazení: 104 
Velikost: 56.9 KB 
ID: 16297  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Suprak Zobrazit příspěvek
    Tu ip brány najdu kde? (sry jsem fakt lamka na ty sítě)
    příkaz ipconfig

    a chybí mi příkaz ping na 89.203.144.1
    Naposledy upraveno uživatelem astec: 31-03-2010 v 22:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    příkaz ipconfig
    No, mohlo mě to napadnout, už jsem ten příkaz několikrát zadával, ale paměť neslouží...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: brana.jpg 
Zobrazení: 100 
Velikost: 62.9 KB 
ID: 16298  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    a prosím ještě ping na 89.203.144.1

    ale můžeme již teď vyloučit závadu na Tvém přijímači....

    Vypadá to na páteř poskytovatele, takže reklamace u poskytovatele. Předlož jim tyto pingy a uvidíš
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    a prosím ještě ping na 89.203.144.1

    ale můžeme již teď vyloučit závadu na Tvém přijímači....

    Vypadá to na páteř poskytovatele, takže reklamace u poskytovatele. Předlož jim tyto pingy a uvidíš
    tak z ip 89.203.144.1 průměrně 15ms, žádný velký výkyv. Nevím jestli budu s mými vědomostmi stačit na jejich argumenty o tom, že oni mají pravdu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Suprak Zobrazit příspěvek
    tak z ip 89.203.144.1 průměrně 15ms, žádný velký výkyv. Nevím jestli budu s mými vědomostmi stačit na jejich argumenty o tom, že oni mají pravdu...
    zašli jim výpis tracert + obrazovku s pingy na jednotlivé IP adresy
    kdyžtak na http://cqcounter.com/whois/ zjistíš komu která adresa patří, tedy kromě rozsahu 192.xxx.xxx.xxx to jim tam také napiš a chtěj jejich stanovisko k danému problému a řešení nápravy
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 30-01-2011, 22:36