Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Prosim o radu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    23

    PC zostava (cca 36 000 SK)
    Procesor: CPU INTEL Core 2 Duo E6300
    Doska: GIGABYTE 965P-DS4 Gb LAN i965
    Grafika: ATI Sapphire X1950 Pro
    Pamäte : CORSAIR DDR2 2x1024MB 800MHz TWIN2X (časovanie 5-5-5-12)
    Zdroj: Corsair 620 Watt HXEU
    Skriňa: Thermaltake VD3000BWA Matrix VX
    Chladič: SCYTHE SCMN-1100 Mine Cooler Rev.B
    HDD: 320GB Samsung SpinP. T166 16MB SATAII/ 300 3RZ

    Chcel by som ho nasledne pretaktovat aby mal procesor minimalne stabilnych 3,2 Ghz.
    Poradte, ci som si vybral spravne ramky. Viete mi odporucit aj lacnejsi zdroj, popripade skrinu, aby som usetril nejaky ten peniaz? Vybral som si spravny chladic?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    RAM ti urcite postaci minimalne na 3GHz, zdroj by bohate stacil jakykoli znackovy 500W - Fortron, Tagan, Seasonic, či Enermax - viz http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=4674
    tebou vybrany chladic tu uz nekdo radil, OK (ja osobne sem nemel)
    jestli usetris nejaky prachy tak skus sehnat RAM 800MHz CL4 - treba GEIL

    EDIT: grafika - 256 nebo 512M? nebude dobry pockat na DX10?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    238

    Ja bych si mesic pockal na dx10 mainstream.Da se ocelavat vysi vykon za +- stejnou cenu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    23

    Bože môj, celý mesiac vydržať. Ja sa asi zbláznim. Naozaj to bude velký rozdiel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    vzal bych levnejsi a slabsi zdroj, a pritlacil na GF8800 320MB... u disku bych hodne uvazoval o hitachi t7k500...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Gling-glo
    Bože môj, celý mesiac vydržať. Ja sa asi zbláznim. Naozaj to bude velký rozdiel?
    bude
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    23

    Trochu som sa pohral s tou zostavou a vyšlo mi nakoniec toto:

    Procesor: CPU INTEL Core 2 Duo E6300 BOX
    Doska: GIGABYTE 965P-DS3 Gb LAN i965, FSB 1066, HDA
    Grafika: ASUS EN8800GTS/HTDP 320MB DDR3 2xDVI, HDTV
    Pamäte : CORSAIR DDR2 2x1024MB 800MHz TWIN2X
    Zdroj: Fortron Blue Storm II 500W/PFC FSP500-60THN/THN-P
    Chladič: SCYTHE SCNJ-1100P Ninja PLUS Cooler Rev.B
    HDD: 320GB Hitachi T7K500 16MB SATAII/300 7200r 3RZ
    Skriňa: Thermaltake VC2000 MAMBO

    Cena je podobná ako tá horeuvedená, t.j cca 36000 Sk. Čo vy na to. Utiahne zdroj grafiku spolu s pretaktovaným CPU?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Sestava OK.
    Zdroj to všechno v pohodě utáhne
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    23

    Nestačil by chladič napr. PRIMECOOLER PC-HC5+ ALCU upgr.D HyperCool alebo Arctic Cooling Freezer 7 PRO? Uchladili by prípadné pretaktovanie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od Gling-glo
    Trochu som sa pohral s tou zostavou a vyšlo mi nakoniec toto:

    Procesor: CPU INTEL Core 2 Duo E6300 BOX
    Doska: GIGABYTE 965P-DS3 Gb LAN i965, FSB 1066, HDA
    Grafika: ASUS EN8800GTS/HTDP 320MB DDR3 2xDVI, HDTV
    Pamäte : CORSAIR DDR2 2x1024MB 800MHz TWIN2X
    Zdroj: Fortron Blue Storm II 500W/PFC FSP500-60THN/THN-P
    Chladič: SCYTHE SCNJ-1100P Ninja PLUS Cooler Rev.B
    HDD: 320GB Hitachi T7K500 16MB SATAII/300 7200r 3RZ
    Skriňa: Thermaltake VC2000 MAMBO

    Cena je podobná ako tá horeuvedená, t.j cca 36000 Sk. Čo vy na to. Utiahne zdroj grafiku spolu s pretaktovaným CPU?
    jo... kup to takhle akorat to Mambo bych si teda kvuli velmi plastikovemu vzhledu nevybral... ale to je otazka osobnich preferenci Freezer nebo primecooler bych na to nedaval, ninja to uchladi na minimalni otacky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    23

    Ďakujem za všetky rady, no nakoniec po uvážení všetkých skutočností som sa rozhodol (aspoň dočasne) pre nasledovnú zostavu:

    Procesor: CPU INTEL Core 2 Duo E6300 BOX
    Doska: GIGABYTE 965P-DS4 Gb LAN i965. FireWire, RAID
    Grafika: ATI Sapphire X1950 Pro 256MB DD3 PCIe, 2cDVI, TV-O
    Pamäte : CORSAIR DDR2 2x1024MB 800MHz TWIN2X
    Zdroj: Fortron Blue Storm II 500W/PFC FSP500-60THN/THN-P
    Chladič: CPU Arctic Cooling Freezer 7 PRO
    HDD: 320GB Hitachi T7K500 16MB SATAII/300 7200r 3RZ
    Skriňa: Thermaltake VC2000 MAMBO
    + nejaká napalovačka.

    Rozhodol som sa pre túto grafickú kartu namiesto nVidie 8800GTS, pretože ju vlastne ani nevyužijem pri mojom občasnom hraní (je mi ľúto za ňu vyhadzovať cca 11 Sk). Ak mi nepostačí výkon x1950Pro, tak k nej dokúpim ešte jednu taký istú a zapojím ju cez Crossfire. Alebo kúpim časom úplne novú grafárňu (podporujúcu dx10) a tú starú strelím na nejakej burze.
    Napadla ma ešte jedna otázka. Bude ten zdroj stačiť aj na prípadné zapojenie druhej karty? Možno by stačil aj o niečo slabší alebo nie???
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    Hps Hps je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele Hps
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    113

    Ten tvůj zdroj určitě utáhne i CF, já mám podobnou sestavu a můj 400W Seasonic to zvládá s rezervou
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od Hps
    Ten tvůj zdroj určitě utáhne i CF, já mám podobnou sestavu a můj 400W Seasonic to zvládá s rezervou
    S grafárňou si spokojný. Ako šlape na hrách...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    Hps Hps je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele Hps
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    113

    Ve hrách mi šlape skvěle, na můj monitor o rozlišení 1024x768 stačí Ale pokud už chceš mít DX10 kartu s dvojnásobným výkonem, tak bych se přikláněl k té 8800GTS
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    k tomu freezeru mozna bude potreba nejaka regulace. od urcitych otacek zacina byt neprijemny.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Prosím o radu.
    Od eWort v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-08-2012, 11:06
  2. Prosím o radu
    Od mafra72 v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 15:27
  3. Radeony: Prosím o radu
    Od ozzi v sekci Grafické karty
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 23-11-2008, 19:17
  4. LCD: prosim o radu
    Od ludekj v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-12-2007, 19:29
  5. Prosim o radu
    Od magnum55 v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-11-2007, 21:04