Ovladač zobrazení přestal pracovat
Čau, mám asi problém... Když hraju nějakou hru (např. Homam V, DAO) tak se mi to po nějaké chvíli sekne, spadne, rozhodí se mi rozlišení a barvy a vyletí hláška Ovladač zobrazení přestal reagovat a něco o nv4_disp.dll... nevíte někdo co s tím? Zkoušel jsem v nouzovým režimu odinstalovat ovladače grafiky, smazal jsem zbytky, nainstalovat nové, ale stejně to nepomohlo... Jinak graf. kartu mám Geforce 8800GTS.
Díky za odpovědi
Díky za odpovědi
No, PC bych asi mohl vyčistit, už to nějaký pátek bude... Jinak teploty graf. karty podle Everestu při normálním zatížení:
Grafický procesor: 65
GPU prostředí: 52
Paměť GPU: 57
Při spuštěné hře má procesor 70...
Grafický procesor: 65
GPU prostředí: 52
Paměť GPU: 57
Při spuštěné hře má procesor 70...
A ubylo by tě, kdybys napsal celou svou sestavu včetně OS?
Jinak tady je tip pro XP:
Zkus pohledat v BIOSu položku POWER -> AMP CONFIGURATION -> HPET Support a nastav na Disable
Jinak tady je tip pro XP:
Zkus pohledat v BIOSu položku POWER -> AMP CONFIGURATION -> HPET Support a nastav na Disable
Thanes: Nerikej me, ze pri zatizeni se zvedne teplota o 5C oproti normalu! Stahni si furmark a koukni se jaka teplota bude po cca 20 minutach od spusteni testu.
Btw nejdriv vycisti tu bednu (a obzvlast zebra chladicu!) od prachu. Pokud to neudelas ,tak je jasny, ze teploty budou vysoky.
Btw nejdriv vycisti tu bednu (a obzvlast zebra chladicu!) od prachu. Pokud to neudelas ,tak je jasny, ze teploty budou vysoky.
Ono 70 stupnů na procesoru se ničí sice pomalu ale jistě muj procesor na grafické kartě max 80 stupnů mam taky express 200 series ona byla na menší výkon ale na teploty dost stavěný pokud máš větší ramku tak ti jedou hry naplno protože bere ta grafická karta ramku a ona se lepší.
Takže grafickou kartu prohlédni a vyčisti ale nepřepojuj nic a když to nic neudělá tak dát k tomu větrák ale fakt kvalitní a gigabyte po 2 rocích odchází tak je to skoro na nic :)
Takže grafickou kartu prohlédni a vyčisti ale nepřepojuj nic a když to nic neudělá tak dát k tomu větrák ale fakt kvalitní a gigabyte po 2 rocích odchází tak je to skoro na nic :)
Sikil79: A tímhletím nastavím co? :)
Jinak sestava:
MB - ASUS P5K P35
ADATA 2gb ram (DDR2)
Gigabyte Geforce 8800GTS
Core 2 Duo E8200
Windows XP 32bit
Díky moc za rady
Jinak sestava:
MB - ASUS P5K P35
ADATA 2gb ram (DDR2)
Gigabyte Geforce 8800GTS
Core 2 Duo E8200
Windows XP 32bit
Díky moc za rady
http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?nv4_disp - zkoukni tohle. Je tam kromě downloadu toho dll i scan na chyby.
Thanes: Byl to jen tip. Měl jsem kdysi úplně stejný problém a právě tohle zabralo.
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Casova%C4%8D_%28po%C4%8D%C3%ADta%C4%8D%29#High_Precision_Event_Timer_.28HPET.29
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Casova%C4%8D_%28po%C4%8D%C3%ADta%C4%8D%29#High_Precision_Event_Timer_.28HPET.29
Tak to zkoušim ještě větrat - počítač jsem vyčistil a teď jsem před něj postavil velký větrák, tak uvidim...
Misto slepeho zkouseni zmeny chlazeni by bylo opravdu jednodussi tu teplotu proste zmerit poradnym programem pri poradnym zatizeni (OCCT - da se tam zmerit teplota CPU i GPU).
To je potreti co pisu o teploty, pokud me budes nadale ignorovat, tak to beru, ze nechces pomoct.
To je potreti co pisu o teploty, pokud me budes nadale ignorovat, tak to beru, ze nechces pomoct.
Ješte se mi nedá nezeptat jako vždy pro jistotu. Napíš zbytek (zdroj), taky se chci zeptat - nemenil si neco v PC v poslední dobe ? Skus taky skontrolovat kondíky na grafické karte (či nejsou nafoukli atd.)
K teplotám: GPU-Z použij na logováni teplot a Furmark na test (xtreme burn test).
K teplotám: GPU-Z použij na logováni teplot a Furmark na test (xtreme burn test).
Čau, tak jsem udělal ten OCCT - upřímně jsem se bál, že mi ta karta někam odletí, popř. vybouchne :D. Jinak mi z toho něco vypadlo, ale já z toho moc nevyčtu :/
Jinak, žádnou komponentu jsem nevyměňoval - zdroj mám Corsair 520V.
Díky
EDIT: Mám zkusit i ten Furmark nebo je to to samé? Zkoušel jsem i http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?nv4_disp - našlo mi to asi 330 chyb, které to opravilo
Jinak, žádnou komponentu jsem nevyměňoval - zdroj mám Corsair 520V.
Díky
EDIT: Mám zkusit i ten Furmark nebo je to to samé? Zkoušel jsem i http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?nv4_disp - našlo mi to asi 330 chyb, které to opravilo
Jednoduse se ti silenym zpusobem prehriva GK a jen diky ochrane proti prehrati je jeste v poradku. Podle rychlosti jakou ta teplota stoupala to tipuju na spatnou pastu.
Odpojit vse od proudu, zbavit se staticky elektriny, vyndat GK, opatrne odsroubovat srouby drzici chladic, opatrne ocistit chladic i jadro grafiky (papirovy kapesnik, muze byt navlhceny odlicovacem atp, me stacil suchy - hlavne at nic nenatece dovnitr), nanest TENKOU (opravdu tenkou), ale SOUVISLOU vrstvu teplovodivy pasty a zase pridelat chladic ...
//EDIT - mozna jeste bude potreba udelat to same i u pametovych cipu, ted nevim jak ma tahle GK reseny cipy. Pockej si na nekoho kdo vi jak to je u tve GK - nekde byly tusim nejaky posltarky atp, nemam s timhle zkusenosti, takze nevim.
//EDIT - mozna jeste bude potreba udelat to same i u pametovych cipu, ted nevim jak ma tahle GK reseny cipy. Pockej si na nekoho kdo vi jak to je u tve GK - nekde byly tusim nejaky posltarky atp, nemam s timhle zkusenosti, takze nevim.
K bodu Zbavit se statické elektřiny
Kupte si Uzemňovací náramek a připojte jej k uzeměnému topení, pokud je kovové, nebo kovové vodovodní trubce, k uzemněné vaně, kovové trubce od plynu.
Nepracujte v oděvu z umělých vláken, ale v bavlně, nestujte na koberci z umělých vláken, nemějte ponožky z umělých vláken, nebo pantofle z měkého plastu
Kupte si Uzemňovací náramek a připojte jej k uzeměnému topení, pokud je kovové, nebo kovové vodovodní trubce, k uzemněné vaně, kovové trubce od plynu.
Nepracujte v oděvu z umělých vláken, ale v bavlně, nestujte na koberci z umělých vláken, nemějte ponožky z umělých vláken, nebo pantofle z měkého plastu
:mistake Bože, má tohle vůbec cenu komentovat ... :mistake :stupid :runaway
Žádný uzemňovací náramek nepotřebuje. Před prací se stačí případně dotknout topení rukou. Pracovat může v čemkoliv a stát může také na čemkoliv. V zimě také pracuji s komponenty ve svetru a nikdy jsem nic nezničil. Stačí si např. vyhrnout rukávy. Samozřejmě nesmí graf. kartou o svetr třít, což by napadlo zřejmě jen tebe. Samozřejmostí je tyto věci provádět na nevodivém podkladu (dřevěný stůl, karton, apod.), což je opět jasné asi každému, krom tebe ;)
Žádný uzemňovací náramek nepotřebuje. Před prací se stačí případně dotknout topení rukou. Pracovat může v čemkoliv a stát může také na čemkoliv. V zimě také pracuji s komponenty ve svetru a nikdy jsem nic nezničil. Stačí si např. vyhrnout rukávy. Samozřejmě nesmí graf. kartou o svetr třít, což by napadlo zřejmě jen tebe. Samozřejmostí je tyto věci provádět na nevodivém podkladu (dřevěný stůl, karton, apod.), což je opět jasné asi každému, krom tebe ;)