Reset PW acer 5720
[quote=pas!k;365013]Zdarec lidi help potrebuju resnout heslo u tohodle modelu .. ndostanu se ani do biosu[/quote]
Zde je servisní manuál, koukni do něj, kde je baterka vyndej ji tak na cca 30 min. Měl by se resetovat BIOS a s ním i heslo.
EDIT: Tak jsem se na to koukl pořádně a vyndání baterie asi nebude řešení, neboť je k motherboardu přiletována ... takže tudy cesta nevede :thumbdown
Uchycení baterie k motherboardu

Zde je servisní manuál, koukni do něj, kde je baterka vyndej ji tak na cca 30 min. Měl by se resetovat BIOS a s ním i heslo.
EDIT: Tak jsem se na to koukl pořádně a vyndání baterie asi nebude řešení, neboť je k motherboardu přiletována ... takže tudy cesta nevede :thumbdown
Uchycení baterie k motherboardu

Melo by stacit baterii vyzkratovat pres nejaky dloudy drat, tyhle baterie davaji jen maly proud takze se tim neznici a CMOS se po par minutach smazne.
Tak tohle bych asi moc nedoporučoval. Osobně bych se obával 2 věcí: 1) Poškození ntb 2) Poškození samotné baterie.
Poskozeni NTB nehrozi, vodic bude mezi poly baterie, ostatni zdroje samozrejme odpojene. Poskozeni baterie hrozi, ale snizi se pouzitim dost dlouheho dratu, nebo rovnou rezistoru 10-100 Ohm. Ale kdyby to baterie neprezila, vymenit ji taky neni takovy problem jen clovek musi umet zachazet s pajkou.
Takže spíše nouzové řešení ... min. u mě nespočívá oprava v zničení jakékoliv části i kdyby to byla pouze baterie. Navíc je to zbytečná komplikace, pokud to lze provést jakýmkoliv jiným bezpečnějším způsobem.