Windows 7
Dobrý den, asi před týdnem jsem si koupil WINDOWS 7 Home Premium 64bit, hned po instalaci šlo vše skvěle a celý ten den také. Druhý den ale po zapnutí PC a instalaci programu Nero se mě na monitoru začali objevovat fialové čáry, některé svislé, jiné šikmé, ale většinou se objevily jen v nové spušteném okne např v okně s ovládacímy panely, nebo třeba když jsem vyvolal kontextovou nabýdku někde na ploše internetového prohlížeče tak po ní pak zůstala fialová čára a po chvilce zmizela a objevila se zase jinde, nebo se objevil jen bod když sem na internetovém prohlížeči přejel kurzorem přes nějaké pole, třeba vyhledávání a pak zase zmizel. To jsem vyřeši odstraněním ovladačů na grafickou kartu ve správci zařízení a poté po restartu PC si WIN sám stáhl ovladače z internetu sám a čáry se už neobjevovaly, ale né nadlouho, dnes druhý den se stalo to samé, a zase jsem provedl stejnou operaci s odstranením a následnou instalací ovladačů. Takhle jsem to udělal už asi 5 krát, prakticky to dělám každý nový den.
Moje PC.
Intel C2D E8400 3 GHz
Ram Corsare 4 GB (2 x 2 GB )
HDD Western Digital 500 GB, 7200 otáček (SATA2)
Asus P5Q-E
WinFast PX8800 GT 512 MB ( PCI Express 16x )
SoundBlaster X-Fi Extreme Gamer ( PCI )
Monitor HP 2309m ( 23 palců, DVI )
DVD - RW LG
Systém WINDOWS 7 Home Premium 64bit verze
Prosím o radu, vážne už nevím co si počít, odebírat ovladače a zase instalovat každý den mě opravdu nebaví.
PS: Ovladače na grafickou kartu sem použil stažené přes vyhledávač na stránkách asusu přesně pro mojí kartu a i pro WIN 7 64bit verzy.
Moje PC.
Intel C2D E8400 3 GHz
Ram Corsare 4 GB (2 x 2 GB )
HDD Western Digital 500 GB, 7200 otáček (SATA2)
Asus P5Q-E
WinFast PX8800 GT 512 MB ( PCI Express 16x )
SoundBlaster X-Fi Extreme Gamer ( PCI )
Monitor HP 2309m ( 23 palců, DVI )
DVD - RW LG
Systém WINDOWS 7 Home Premium 64bit verze
Prosím o radu, vážne už nevím co si počít, odebírat ovladače a zase instalovat každý den mě opravdu nebaví.
PS: Ovladače na grafickou kartu sem použil stažené přes vyhledávač na stránkách asusu přesně pro mojí kartu a i pro WIN 7 64bit verzy.
A ještě jestli to pomuže tak ty čáry nejde print screenem vyfotit, sice sou na obrazovce ale pak když se podívám na ten vyfocenej obrázek tak tam nejsou. Ale sou zase třeba jinde.
Jo a ty ovladace pro 64bit Visty tak ty sou ty samy co jsem instaloval pro ty WIN 7, jsou pro oba systémy společný. A taky jsem ještě zkoušel stáhnout ovladače přímo v Leadteku pro tu mojí grafiku a i pro Viosty a taky nic, pořad to dělá, mám pocit že to začne dělat pokaždé když něco zmením v systému, třeba něco nainstaluju. Instaloval sem třeba ovladače na sížovku a hned po restartu to udělalo.
[quote=Johny86;365128]A ještě jestli to pomuže tak ty čáry nejde print screenem vyfotit, sice sou na obrazovce ale pak když se podívám na ten vyfocenej obrázek tak tam nejsou. Ale sou zase třeba jinde.[/quote]
Zkontroluj poradne nastaveni rozliseni monitoru a jeho kabel. Prip. zkus tento monitor na jinem PC/jiny monitor na tomto PC.
Zkontroluj poradne nastaveni rozliseni monitoru a jeho kabel. Prip. zkus tento monitor na jinem PC/jiny monitor na tomto PC.
Podezřelý je právě to že to začalo dělat těsně po instalaci WIN 7, a taky to že to na den funkuje po odebrání a znovu přidání ovladačů graf karty, to by asi nedělalo kdyby to bylo monitorem ne?
[quote=Johny86;365134]Podezřelý je právě to že to začalo dělat těsně po instalaci WIN 7, a taky to že to na den funkuje po odebrání a znovu přidání ovladačů graf karty, to by asi nedělalo kdyby to bylo monitorem ne?[/quote]
Je to divny s tou instalaci, ale artefakty zpusobeny GK se objevuji zaroven i na screenu. Pokud je na screenu nenajdes, tak to byva chyba monitoru.
Je to divny s tou instalaci, ale artefakty zpusobeny GK se objevuji zaroven i na screenu. Pokud je na screenu nenajdes, tak to byva chyba monitoru.
Dela to vzdy po nejakem zasahu do systemu, kdyz sem instaloval nove ovladace na sitovou kartu tak to udelalo, pak zase kdyz sem neco znemil v registrech , tak to zase udelalo.
Jakou verzi Nera jsi instaloval? Některé verze Nera 8 a pak ty starší 7 nebo 6 ...
dělají ve Vistach a WIN 7 problémy.
Nero totiž dost zasahuje do systému, instaluje si své kodeky i ovladače.
Zkusit Nero odinstalovat, nebo obnovením systému vrátit na první den instalace windows (pokud bude ta možnost) a pak to zkusit bez instalace toho Nera.
Zkusit Nero odinstalovat, nebo obnovením systému vrátit na první den instalace windows (pokud bude ta možnost) a pak to zkusit bez instalace toho Nera.
[quote=RolandN;365799]Jakou verzi Nera jsi instaloval? Některé verze Nera 8 a pak ty starší 7 nebo 6 ...
Zkusit Nero odinstalovat, nebo obnovením systému vrátit na první den instalace windows (pokud bude ta možnost) a pak to zkusit bez instalace toho Nera.[/quote]
No máš pravdu jestli si zkoušel i ty nejnovější zkus tam dát nero 5 maximálně můžeš resetovat grafickou kartu a pak tam hodit nejnovější nero a aktulizoval grafickou kartu.
Stručněji: Nainstaluj nero 5 pokavad to bude dělat problémi tak tam dej zpátky to nero cos měl na ůplném záčátku a i když to nepomůže tak dej to nejnovější nero co instaluješ a zkus se dostat na grafickou kartu a resetovat a jestli to nepomůže tak dej aktulizovat ovladač na grafickou kartu.
Jestli toto nepomůže tak zkus v nouzovém režimu zákat to při spouštění (nero) pak by to mohlo pomoct a poslední řešení přejít na vistu nebo XP :(
Zkusit Nero odinstalovat, nebo obnovením systému vrátit na první den instalace windows (pokud bude ta možnost) a pak to zkusit bez instalace toho Nera.[/quote]
No máš pravdu jestli si zkoušel i ty nejnovější zkus tam dát nero 5 maximálně můžeš resetovat grafickou kartu a pak tam hodit nejnovější nero a aktulizoval grafickou kartu.
Stručněji: Nainstaluj nero 5 pokavad to bude dělat problémi tak tam dej zpátky to nero cos měl na ůplném záčátku a i když to nepomůže tak dej to nejnovější nero co instaluješ a zkus se dostat na grafickou kartu a resetovat a jestli to nepomůže tak dej aktulizovat ovladač na grafickou kartu.
Jestli toto nepomůže tak zkus v nouzovém režimu zákat to při spouštění (nero) pak by to mohlo pomoct a poslední řešení přejít na vistu nebo XP :(
Jak se resetuje graficka karta? :notsure
Nero 5? Trosku retro ne?
Prechazet na XP = hloupost (od cloveka z 6. tridy me to ovsem neprekvapuje), navic ma Win7 jiz koupene a po rozbaleni je prakticky 0 sance na vraceni/reklamaci.
Hazi to pruhy treba v biosu?
Nero 5? Trosku retro ne?
Prechazet na XP = hloupost (od cloveka z 6. tridy me to ovsem neprekvapuje), navic ma Win7 jiz koupene a po rozbaleni je prakticky 0 sance na vraceni/reklamaci.
Hazi to pruhy treba v biosu?
[quote=KLDAS;365856]...t a poslední řešení přejít na vistu nebo XP :([/quote]
Tak tomu řikám rada, se divim žes neporadil ať to cele raději prodá a nezabývá se s tim :D :runaway
Tak tomu řikám rada, se divim žes neporadil ať to cele raději prodá a nezabývá se s tim :D :runaway
Jen ve windows a taky to nedela jen po nainstalovani nera, ale treba tet me to udelalo kdyz jsem odpojil modem ze zasuvky abych ho restartoval a po restartu PC mam pruhy zpet. Tak fakt nevim, udelato kdyz naistaluju novej ovladac a tet i kdyz odpojim modem z elektriky. Uz fakt nevím co s tim, ale delat to skoro kazdej den, odebirat a znova pridavat ovladace na VGA aby to pak jeden mozna i dva dny funkiovalo, to me nebavi :(
Dostaň Nero úplně pryč tímhle: http://www.nero.com/enu/tools-utilities.html (Nero General Clean Tool). Odinstaluj ovladače GPU a v Nouzovém režimu odstraň pomocí třeba Driver Sweeperu všechny jejich zbytky. Asi by nebylo od věci odinstalovat i monitor. Pak nainstaluj poslední ovladače ze zdejší sekce Download. Nero nech zatím bokem a zjisti, jestli systém běhá na čistých ovladačích dobře. I po vypnutí a zapnutí. Pokud ne, nebude to Nerem ani ovladači GPU.
Osobně bych zkusil Memtest nebo Goldmemory.
Osobně bych zkusil Memtest nebo Goldmemory.
Jinak tet uz to nedela fialove casry ale strane moc bilejch tecek a taky to jako zrni, proste super.
Tak to bude spíš mrtvá, resp. polomrtvá karta.. Zkusil bych jí v jiném PC (nebo jinou GK v tomto PC).
A v biosu to nedela, vetsinou se to neobjevuje ani na plose, jen v nove otevrenem okne trba ovladaci panely, nebo kdyz otevru v internetovemu prohlizeci kontextove menu, tak pak se trba kolem jedne strany udela fialova prezusovana cara.
Jak už psal DrZelenka, zkontroloval popř. bych vyměnil kabel DVI za nový (nebo jiný), můžeš zkusit zapojit monitor i přes VGA kabel, a zkontroluj si nastavení rozlišení (na ploše klik pravý tl. myši, vlastnosti, nastavení).
[quote=RolandN;365942]Tak tomu řikám rada, se divim žes neporadil ať to cele raději prodá a nezabývá se s tim :D :runaway[/quote]
:DDD to je nejvíc
:DDD to je nejvíc