Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 41

Téma: PoloMrtvá ATI 5850 ????

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    Karta ATI 5850 mi dodnes běžela zcela v pohodě,večer pustím Crysis a a jakmile se dostanu přímo do hry šíleně se roztočí větráček na kartě,černá obrazovka jen problikává dioda u monitoru jako při úspornym režimu,pc musim vypnout na zdroji ..... když ho pak chci zapnout tak jen probliknou dioty a pc je mrtvej ..... musím ho nechat delší dobu vypnutej a pak zase naběhne...vše se opakuje...mám doma jen pár her ale v Crysis Warhead to samé a také v novém Bad Company(to jsem si kvůli zkoušce pujčil od syna).Stalker Clear Sky a Far Cry 2 běží ale připadá mi,že jako by se obraz zesvětluje a ztmavuje(možná jen můj dojem),demo Just Cause 2 běží v pohodě,víc her nemám ..... po posledním pokusu s Crysis jsem nechal chvilku déle vrčet větrák(musí ject na 100% je to dost řev) a pc jsem spustil až po demontáži grafiky z desky a po odpojení 6pinů,naštěstí mám na desce integrovanou 4200 aspoň na net .... zkoušel jsem i různé ovladače ... prostě při přepnutí do 3d režimu v opravdu náročné hře(ne každé) se roztočí větráček naplno a přestane jít(asi) signál do monitoru,nutné vypnutí pc na zdroji a pc pak nějaký čas nefunguje-karta byla netaktovaná,teploty v zátěži max 63* v klidu 41* (před problémem)...v klidu i teď měla stejně.... mám to reklamovat ???? Nerad bych se ukvapil ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Nejdriv ji vyzkousej v jinem PC a pak teprve reklamuj.

    Muze to byt i problem s jejim napajenim a karta muze byt v poradku, ale vetsi pravdepodobnost je ze skutecne odesla grafika.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    No,já dělám od rána pokusy a je to divný-v 3DMARKU Vantage mám 13687 bez problémů,dnes v podstatě problém dělá je Crysis + Crysis Warheads,ovšem když se to stane-zešílí větrák a zmizí signál,pak pc zapnu jedině až zhasne kontrolka na desce(musím vypínat na zdroji),taky zajímavost ,možná náhoda ale když kartu upevnim šroubkama,tak prostě nejde zapnout pc-nejde do ní šťáva i když kontrolka svítí,když šrouky vyndám a kartu taM MÁM JEN DANOU NABĚHNE TO,UŽ JSEM Z TOHO NADORAZ..... muže to bejt něco se slotem PCI-e,možná i zdroj,problém je,že syn se odstěhoval ,doma máme jen dva notebooky a v práci sice dvoujádra intely ale slabý zdroje.... takže to nemám kde vyzkoušet ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    Ještě dodatekři Bad Company(nová)v okně mi Everest ukazuje VRM 1,09V,GPUVRM 36A .... vypnu PC a při zapnutí probliknou diody a nic,při opakovaném zapnutí pc nereaguje(dioda na desce svítí),vyndám kartu a přepojím na integrovanou a vš běží normálně.....
    teploty v zátěži max.68*,v klidu 41*.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hawkeye9898
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    820

    v druhom PC si ju neskusal?
    ci to neni nahodou zdrojom
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    Zdroj jede normálně - na 12V větvi dává 12,6V a vše ostatní se také nezměnilo(co mi ukáže Everest),při Bad Company v okně je na GPU VRM 36A (Everest).... do února mi běžel žravejší AthlonX2 6400@6800 se dvěma 8800GT ve SLI,kartu bohužel nemám kde vyzloušet ,v práci mám jen ty úspotný dvoujádra osd Intelu s grafikou na desce a předpokládám mizernym zdrojem ..... počátek problému je ale v tom,že při naběhnutí herního prostředí(v Crysis) se najednou rozjede větrák na 100% a řičí dokukud to nevypnu na zdroji,zároveň s tím větrákem přestane jít signál do monitoru .... v sobotu šlo ještě všechno bez problémů ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Roztoceni vetraku je znamka spusteni ochrany proti prehrati (jak u zdroje tak u gk) Otazkou je co je pricinou spusteni - zkusil bych odinstalovat a kompletne promazat ovladace Driver Swepperem + nainstalovat aktualni se vsema zaplatama a bugfixama (+ vsim moznym i nemoznym co je aktualne zapoterebi k normalnimu chodu soucasnych ATI karet). Od veci by nebyl ani test ramek (ciste pro klid duse). Ja mam na soucasne ATIny dost neokecatelny nazor (polovina karet ne starsich dele nez 4 mesice je KO) takze bych ji reklamoval tak dlouho dokud bych nedostal penize zpet
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    Richmond :To už jsem udělal,driver sweeper a od 9.12 po 10.3-výmaz - instal,teď jsem ale si všim asi blbosti(já fakt už prohrabávám všecho-mj s grafikou se mi už pc vůbec,teda ani poprvé po opětovném vložení do pc,nespustilo) ale všim sem si že u 6pin ze zdroje vede šest drátků k šesti pinúm(nebo jak se tomu říká),u redukce ze dvou 4pin vede taky šest drátků ale jen k pěti pinům-u prostředního nahoře jsou dva a prostřední dole je hluchej-tu redukci mám z nějaký předchozí karty..... nemůže bejt problém tady???? Jo,karta se nehřeje,nikdy jsem ani po dlouhodobý zátěži neměl víc jak 68*,v klidu kolem 41 a na VRM vždy tak o stupeň míň ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Predpokladam, ze ten "hluchy" drat je zem (cerny drat), ten by ciste teoreticky mit vliv nemel, ale jen teoreticky - nikdy jsem pres redukce nezapojoval gk takze nemam zkusenost, vzdy zapojuju gk primo na vetev zdroje. Mam pocit, ze jsem tehda zahlid problem s 8mi pinem na R2900XT, ale jak rikam nikdy jsem pres redukce nezapojoval nic (krome sata hdd - tam taky nefungujou 1.8" disky kvuli absenci 3.3v)

    edit: co je zac ten zdroj? neni to nejakej eurocase/xilence apod.?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    Richmond: zdroj FSP500-60GLN (Fortron) 500W ,myslim že je vcelku normální,do půlky února jsem na něm jel žravější A X2 6400@6800 se dvěma 8800GT ve SLI bez problémů....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    Do prostřeního nahoře jdou dva hnědý-a černý dráty jsou nahoře v pravo a vlevo ......
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ja uz asi vim co to je za redukce - davaj se zrovna k tem 8800, cili chybi jeden zlutej drat (+12v) a dve zeme jsou ty hnedy draty. Urcite bych kartu pripojil klasicky rovnou ze zdroje...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    Právě problém je ten,že u zdroje mám jen jeden 6pin a karta potřebuje dva ..... zejtra koupim pořádnou redukci,doufám,že bude ..... jinak dík za pomoc všem,zejtra napíšu jestli pomohla nová redukce a taky zavolám servisákovi kvůli případný reklamaci,nakupuju v tom e-shopu už asi 8let a jsou dost slušný.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64
    Naposledy upraveno uživatelem anti.77: 05-04-2010 v 23:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    Richmond:Tak jsem sehnal redukci se třemi žlutými a všemi šesti piny,ovšem je zas jen z jednoho 5.25 molexu......prodavač říkal,že by to vadit nemělo...jinak reklamaci už jsem dnes domluvil se šéfem servisního oddělení ale přece jen bych byl radši,kdybych kartu rozběh :-) ....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radeony: 2x HD 5850
    Od Syselcz v sekci Grafické karty
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 16-10-2013, 14:29
  2. Grafika HD 5850
    Od pavel.34 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-11-2012, 21:24
  3. problem s ATi 5850
    Od Schmako v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-07-2010, 11:39
  4. Radeony: Ati 5850 edice
    Od bahamen v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-03-2010, 15:06
  5. Radeony: Ati sapphire hd 5850...
    Od The Jackal v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-03-2010, 21:53