Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Nastaveni pripojeni internetu od UPC

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Dobry den,prijisti tyden menim poskytovatele pripojeni k netu z O2 na UPC,tak bych mel par otazek,predem upozornuji ze nejsem zadny odbornik na toto tema a kdybych pouzil nejakou spatnou terminologii tak me prosim opravte,a dekuji za vysvetleni

    -UPC co jsem tak nejak zjistil ,na jejich IMHO ne prilis prehlednych strankach,dava zdarma modem bez wifi pouze s jednim vystupnim portem
    -me zustal po O2 zyxel p660,ktery ma 4 vystupni porty a wifi,netusim ovsem jak to je,pujde zapojit za modem od UPC abych dostal vice portu a WIFI? prej je nejak uz prednastaven od O2 nebo tak neco,ale snad se da prehrat firmware nebo vyresetovat,muze nekdo prosim poradit a uvest na pravou miru jak to je doopravdy,nebo potvrdit,vyvratit me dedukce,pripadne navrhnout resení? Ďekuji moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Ak je to v cechach rovnake ako u nas, tak :
    1) mas modem, ktory konvertuje kablovy signal na klasicky ethernet, nic viac to nerobi.
    2) zan pripojis klasicky WiFi router s ethernet WAN konektorom, na stranke UPC zaregistrujes MAC adresu routeru, nasledne restartnes modem a router.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Dekuji-takze to znamena,jen pro upresneni,ze je to jak si myslim ze normalne pouziju ten zyxel 660 a bude to fungovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Bohuzial nie, pretoze ten Zyxel je DSL modem a router, a pre UPC potrebujes klasicky ethernetovy router. Inac povedane - ty mas WAN konektor pre DSL, nie pre Ethernet ako klasicke routre.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    hele je to primárně adsl router

    na druhou stranu existuje naděje že to umí fungovat i jako LAN router díky tomu že je osazen WAN port rj-45

    tady se píše že to neumí
    http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=33903.0

    zkusit se má všechno takže až přide upc kisna tak to pospojuj a zkus

    ještě tip při pokusech: některý UPC modemy se musí vypnout a zapnout při změně k nim připojeného zařízení
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    ok,diky,ted jsem jeste trosku zagooglil a je to tak,zyxel je na 99% k nicemu

    takze vybirat z teto nabidky?

    http://www.alza.cz/sitove-prvky/broa...y/18843092.htm

    nejaky tip na dobry-levny?jakou znacku?

    jinak diky vsem za reakce
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Maxtor
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    322

    "Gratulace".. dostavas se do zastupu useru, kteri zkousi jeden router za druhym a pomalu jim dochazi trpelivost..
    Podstatna vec u routeru neni ani tak znacka na krabici samotne, jako spise to, co je uvnitr.. me zkusenosti s UPC jsou takove, ze 3 PC, 30Mbit lajna a padaly jak levne TP-Linky, tak Zyxely.. dneska to neni nic jednoduchyho.. postavit si router na mikrotiku na jedne strane lidi doporucuji, na strane druhe se ozyvaji hlasyy, ze takyy o zadny rychly zazrak nejde.. navic se pak bavime o cene kolem 4-5k.. osobne by me zajimalo, co za streva pouziva Tenda..
    Klasicky problem vetsiny levnych routeru je slaby vykon, malo pameti.. pada to na DNS dotazech, na otevrenych portech.. Torrenty jsou casto u rychlych linek a vice PC "smrtici"..

    Tezko radit, protoze situace je takova, ze co jednomu userovi pada, druhemu jede bez problemu.. zalezi na konkretni aplikaci..
    Nekde tady je myslim thread zabyvajici se vylozene hledanim routeru..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    tak to jsi me vylozene potesil,UPC dava 2 modely,ale za 60Kc mesicne,tak jsem myslel ze jsi koupim svuj,hlavne netusim ten rozdil mezi nima http://www.upc.cz/internet/wifi-modem, http://www.upc.cz/internet/wifi-router
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od lexxxa Zobrazit příspěvek
    nejaky tip na dobry-levny?jakou znacku?
    Mám tento asi tři roky a ok. Zatím nebyl nutnej restart. Umí vše co potřebuji a cena je hodně příjemná, stejně tak design.

    Edit://@Maxtor: Já mám na tomhle TP-Linku zavěšené 3 PC z toho 2 tak 15 hod/den a poslední tak 6 hod/den a že by se ztrácely DNC dotazy, pakety a pod. jsem zatím nezaregistroval. Pokud byl problém, tak byl vždy jen u O2 Zyxelu .
    Naposledy upraveno uživatelem HiLow: 06-04-2010 v 19:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Oba dva nedoporucuju. Modem je pitomej(uzivatel nema pristup k nastaveni wifi) a jen 802.11g, routery kupuji dodavatele sami a obvykle taky jen 802.11g

    Ja davam zakaznikum TP-Link WR741N, zvlada i 30mbit akorat nesmi byt moc zdi.

    Stabilita perfektni problemy celkem zadny extra, jen klasika lidsky faktor a vedny/problemovy jsou tak 2-3 ze sta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Mám tento asi tři roky a ok. Zatím nebyl nutnej restart. Umí vše co potřebuji a cena je hodně příjemná, stejně tak design.

    Edit://@Maxtor: Já mám na tomhle TP-Linku zavěšené 3 PC z toho 2 tak 15 hod/den a poslední tak 6 hod/den a že by se ztrácely DNC dotazy, pakety a pod. jsem zatím nezaregistroval. Pokud byl problém, tak byl vždy jen u O2 Zyxelu .
    diky-a mas to pripojeny k UPC za tim jejich modemem?

    jinak ja zas 2 roky s tim zyxelem a s O2 nemel nejmensi problem,zvlastni,fakt pohoda

    jinak mezi nama devcaty design u toho TP-Linku popravde nic moc,ale to uz je vec vkusu,dulezita je funkcnost,me designove ten zyxel vyhovoval,cerna krabicka nepodlehajici modnim vlivum
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Maxtor
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    322

    Klasika.. to je to, o cem jsem psal.. me ted treba na TP-Linku pada i 3Mbit DSL.. je to prave DNSkama.. staci web s hromadou obrazku, ci jinejch pozadavku na download a nazdar.. muzu vesele resetovat router..
    WR741N uz jsem taky videl.. v jednom ze dvou pripadu zije vlastnim zivotem a pripojuje notebooky jak se mu zachce, tzn. nekdy jo, nekdy ne.. resety nepomahaj, konfigurace v pohode.. nevim no.. u vsech tehle krabicek se dnes hledi na naklady a zisk, ne na vykon a spolehlivost..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Ja mam SMC WGBR14-N, ale to je uplne ina cenova kategoria
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48690

    Aj tento pri extremnych poctoch konektivit zlyhava (problemy sposobuje okolo 700-800 torrent spojeni), ale to robia vsetky, este aj stary spolahlivy Linksys WRT54GL.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele lexxxa
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    717

    Citace Původně odesláno od faugusztin Zobrazit příspěvek
    Ja mam SMC WGBR14-N, ale to je uplne ina cenova kategoria
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48690

    Aj tento pri extremnych poctoch konektivit zlyhava (problemy sposobuje okolo 700-800 torrent spojeni), ale to robia vsetky, este aj stary spolahlivy Linksys WRT54GL.
    to uz je docela dost penez,ideal je okolo 1k
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    A hlavne SMC jsou desny stroje, funkcnost OK, ale spolehlivost nic moc a nastaveni slozite jako blazen. Krom toho desne brzo ukonci podporu novymi firmware.

    Pokud nekdo chce opravdu kvalitu tak poridi Mikrotika, ale to je pro domaci zalezitosti fakt luxus.

    Da se pracovat i s OEMkama typu 6202, ale nejsou spolehlivy, D-Linky jsou OK, ale slozitejsi konfigurace a horsi podpora novymi firmware, Asus, Linksys a Netgear jsou obvykle dobre kousky, ale za znacku uz se plati na muj vkus moc.

    Pokud do te tisicovky, tak 741/841 TP-Link, Edimax 6226n, Linksys WRT160N, a myslim ze se rovnou vyplati vzit malinko nad 1t TP-Link 1043 ktery ma i USB s celkem rozumnou rychlosti pro male domaci sitove uloziste.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. pripojeni pc a ps3 k internetu
    Od JEDImfp v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-04-2012, 12:01
  2. pripojeni k internetu
    Od wolf007 v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-04-2010, 12:06
  3. Webové prohlížeče: Nastavení internetu
    Od peterss v sekci Internet
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-02-2009, 06:54
  4. Připojení k Internetu
    Od :o) v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-03-2008, 20:23
  5. pripojeni k internetu
    Od mech13 v sekci Volná témata
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 05-09-2006, 18:00