Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nenajede pc 2

Hnatys (2)|6.4.2010 23:45
Zdravim,mam stejny problem,mel sem 2 pc,jedno athlon 1800+ a druhy p4 2,4 vse fungovalo no a do bedny s P4 jsem vymenil komplet zakladni desku s procakem a ramkou vse zapojil do stare bedny a vse funguje.tu desku s P4 jsem chtel dat do bedny s athlona ,vse namontoval napojil a je tu stejny problem,pc zapnu rozjedou se vsechny ventylatory ale pc se vubec nerozbehne ,ani to pipnuti,takze i monitor nenabehne vubec nic a nev co s tim,vse sem zkousel vytahat ramky prehazel,i po jedne zkousel,grafiky mam 2 takze tim to neni,vsechny kabely vyndal zapojil znovu a nic,uz si nevim rady=( je to zakladni deska gigabite GA-8IE2004P ,cpu- P4-2.4Ghz 2x1Gbram 400mhz grafika GF6800 ,sice je to uz starecek ale je mi to lito vyhodit,nevite jeste nekdo cim by to mohlo byt?treba slaby zdroj bonebo neco...nvm.. a pc zapnout jde ale nejde vypnout,musim vytahnout napajeni.kdyz tam byl alhlon vse slapalo ale uz se mi to nechce predelavat z5.poradte nekdo
honzee (187)|7.4.2010 11:31
Nedavno jsem resil neco podobneho. Prvni co je treba a nepises, jestli si to udelal, je resetovat BIOS (vyndani baterky na 5 minut nebo prepojeni specielniho jumperu). Pokud to ani pak nepujde, vygoogli si, zda deska podporuje procesor, ktery do ni strkas (pozor i na odlisne verze BIOSu, stava se, ze najdes ze deska procesor podporuje, ale s verzi BIOSu napr. v1.1 a ty mas v1.0).
pas!k (3765)|7.4.2010 11:41
Urcite by neskodilo kdybys napsal co presne je tam za zdroj .. vyrobce/model. A urcite proved reset biosu. Viz prispevek predemnou.
Zoidik (1405)|7.4.2010 11:49
Support list CPU :

Socket 478 for Intel® Micro FC-PGA2 Pentium® 4 processor
Intel Pentium®4 533MHz/400MHz FSB
Support Intel ® Pentium ® 4 (Northwood, 0.13 m) processor
Support Intel ® Pentium ® 4 Processor with HT Technology
2nd cache depend on CPU

tady je manuál k desce http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_8ie2004p(-l)_e.pdf

Neodděla jsi de/montáží tu desku nějak? Zdroj je OK?