Problém po připojení chladiče procesoru!
Dobrý den. Kamarád mi montoval nový chladič na procesor AMD x2 5600+(2,8Ghz) socket AM2. Zakladni deska ASUS M2N32-DELUXE. po odebrani stareho nevykoneho chladice(v ramci moznosti jemneho) a instalaci(montazi) noveho doslo k tomu, ze vsechny kontrolky na desce indikuji spravny stav(podle manualu) nicmene po stisku bootovaciho tlacitka se nestane vubec nic! PC nenabehne ba se nerozjedou ani disky s chladici. Nevite co s tim?
Nebo je to nejaka porucha HW zadajici si reklamaci ci koupi nove desky
Nebo je to nejaka porucha HW zadajici si reklamaci ci koupi nove desky
[quote=espiritu;366188]Dobrý den. Kamarád mi montoval nový chladič na procesor AMD x2 5600+(2,8Ghz) socket AM2. Zakladni deska ASUS M2N32-DELUXE. po odebrani stareho nevykoneho chladice(v ramci moznosti jemneho) a instalaci(montazi) noveho doslo k tomu, ze vsechny kontrolky na desce indikuji spravny stav(podle manualu) nicmene po stisku bootovaciho tlacitka se nestane vubec nic! PC nenabehne ba se nerozjedou ani disky s chladici. Nevite co s tim?
Nebo je to nejaka porucha HW zadajici si reklamaci ci koupi nove desky[/quote]
Tvoj kamarát montoval chladič podľa návodu ? O aký chladič sa jedná. Nevytiahol omylom nejaký napájací kábel na matičnej doske.
Nebo je to nejaka porucha HW zadajici si reklamaci ci koupi nove desky[/quote]
Tvoj kamarát montoval chladič podľa návodu ? O aký chladič sa jedná. Nevytiahol omylom nejaký napájací kábel na matičnej doske.
[QUOTE=16cmfan;366192]O aký chladič sa jedná./QUOTE]
By me taky zajimalo co vybral pac ma deska otoceny socket :) Jinak ta zelena ledka indikuje pouze jestli do ni jde proud, o funkcnosti nevypovida vubec - rozsviti se ikdyz z ty desky treba utrhnes chipset...
By me taky zajimalo co vybral pac ma deska otoceny socket :) Jinak ta zelena ledka indikuje pouze jestli do ni jde proud, o funkcnosti nevypovida vubec - rozsviti se ikdyz z ty desky treba utrhnes chipset...
Jistě podle návodu....Freezer 64 Pro. Vymazali jsme paměť CMOS(přečetli jsme na několika fórech) a PC se zázračně spustilo:-) děkuji za pomoc a omlouvám se z aplanou zprávu. Oba jsme měli trochu nahnáno:-(
Mno to jste meli chlapi vzit spis OCZ Vanquisher aby foukal dozadu a ne do zdroje ;)

[quote=Richmond;366198]Mno to jste meli chlapi vzit spis OCZ Vanquisher aby foukal dozadu a ne do zdroje ;)
[/quote]
Tak idealni to neni, ale ted uz s tim pravdepodobne moc neudelaj. Kdyz to fouka do zdroje a ne dovnitr PC/na grafiku, tak to sice neni idealni, ale ani nijak moc spatny.
Ted se mi napr. dostal do ruky pocitac kde nekdo z freezera oddelal vetrak (odesel) a misto toho dal outtake nejakej 8cm vysavac, ktery jede porad naplno.
[/quote]
Tak idealni to neni, ale ted uz s tim pravdepodobne moc neudelaj. Kdyz to fouka do zdroje a ne dovnitr PC/na grafiku, tak to sice neni idealni, ale ani nijak moc spatny.
Ted se mi napr. dostal do ruky pocitac kde nekdo z freezera oddelal vetrak (odesel) a misto toho dal outtake nejakej 8cm vysavac, ktery jede porad naplno.
Prominte za odmlku:-( No chvili to slo a ted to nejde nijak spustit. Netusite cim to muze byt? Zdroj? Deska? v dobe kdy to slo tak chladic fngoval perfektne a v PC byla optimalni teplota. Ted ani po resetu RST. PC chvíli šel po vytažení ze sítě až když vypnuly diodky tak sem to znovu nastartoval do elektriky a vše šlapalo jak melo. Ted ani tento postup nefunguje
Jo chladič. Freezer 64 PRO prostě jsem vzal na socket AM2 a přáímo zdroj na jehoz krabici je napsanej muj procesor
Znacka a typ zdroje ? Reset biosu probehl? Mas spravne zapjene napajeni do desky ? Ja bych to asi znovu rozebral ocistil prekontroloval zda je procesor spravne nasazen .. setrel starou pastu dal novou a znovu peclive nasadil ..
ATX-550 JSP....jo ten procesor sem hodnekrat kontroloval. Nasazen je jiste dobre! Zapojeni take nemuze byt spatne. Jedine kdybych mel poltergaista v byte. Coz pochybuji. Obecne jsem desku cistil. Pred tou operaci uz bzucel zdroj. Mam obavu jestli jsem mu vykonejsim chlazenim nezasadil smrtelnou ranu:-( Taky to asi muze byt deska
Ano...resetz probehl. Zhruba na 14. dní toho zvláštního zapínání to fungovalo. Teď už konečná. Chvíli to jelo když jsem C vypojil ze sítě. Počkal dokud vše nezhasne. Znovu zapojil a potom šel spustit
Ano...resetz probehl. Zhruba na 14. dní toho zvláštního zapínání to fungovalo. Teď už konečná. Chvíli to jelo když jsem C vypojil ze sítě. Počkal dokud vše nezhasne. Znovu zapojil a potom šel spustit