Gainward 7600GS, 256MB DDR3, PCI-Express, GS
Čus. Potřebuju u téhle karty nastavit na tvrdo hodnotu jádra a pamětí. To se asi dělá přes bios tý karty? ale potřebuju poradit nějaký vhodný program na to. Třeba přímo u výrobce ale nevim kde ho mam hledat. Dík
spouštět z flashky nebo z diskety.
musíš spustit aplikaci pro flashnutí a uložit současný BIOS, poté si třeba z Guru3d.com stáhnout nVidia Bios Modifer a upravený BIOS poté flashnout. Nastav si pro jistotu nižší frekvence, s některými zákl. deskami se mi stalo, že výsledné frekvence byly o něco vyšší, než jaké si tam člověk nastavil.
musíš spustit aplikaci pro flashnutí a uložit současný BIOS, poté si třeba z Guru3d.com stáhnout nVidia Bios Modifer a upravený BIOS poté flashnout. Nastav si pro jistotu nižší frekvence, s některými zákl. deskami se mi stalo, že výsledné frekvence byly o něco vyšší, než jaké si tam člověk nastavil.
...ještě se chci zeptat v tom nvidia bios modifieru jak to mám nastavit to jádro.Je to rozdělený až na 3 levely, 31%, 65% a 100%?
Frekvenci změň jen u toho posledního levelu - tam, kde je maximální takt. Nastav třeba jen o 10-20mhz vyšší takt, to samé i u pamětí a zkus ho přehrát. Potom si preventivně třeba v Everestu zkontroluj jaké jsou reálné takty a pokud to bude OK, tak nastav takty, které uznáš za vhodné. Buď opatrný, kdyby se Ti náhodou něco nepovedlo, karta Ti nemusí vůbec naběhnout. V takovém případě bys pak potřeboval PCI VGA kartu, díky které bys flashnul BIOS zpět. Nezapomeň si někde nechat zálohovaný orig. BIOS (např. pro případ budoucí reklamace) a také nezapomeň, že veškeré tyto úpravy provádíš na vlastní nebezpečí!!!
Připojím se s dotazem na tuto kartu kterou vlastním cca 3 hodiny.
Na zadní straně karty je umístěna patice zřejmě na přídavný ventilátor. Kde lze příslušný ventilátor koupit ? Jaký typ ? Odkud pak bere napájení ?
ps je to brutalita tak široká karta, proč výrobci desek osazují pcie 1x sloty hned vedla pcie 16x když každýmu musí být jasné, že ho zaplácne grafika..mám verzi "golden sample goes like hell"
Na zadní straně karty je umístěna patice zřejmě na přídavný ventilátor. Kde lze příslušný ventilátor koupit ? Jaký typ ? Odkud pak bere napájení ?
ps je to brutalita tak široká karta, proč výrobci desek osazují pcie 1x sloty hned vedla pcie 16x když každýmu musí být jasné, že ho zaplácne grafika..mám verzi "golden sample goes like hell"