Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC nebo Notebook

Belbas (362)|10.4.2010 13:25
Zdravím
Řeším dilema. Potřebuju nové PC a řeším jestli notebook nebo PC. S počítačem zatím pracuju převážně doma, ale od září budu jezdit do školy hodinu vlakem denně tak myslím že bych notebook využil myslím že by mi stačil klidně nějaký 13" nebo 14" protože mám doma 23" monitor který bych používal kdybych měl notebook doma. Nebo bych si mohl koupit stolní pc na hry. Můj rozpočet je do 15k. Hry si rád zahraji ale jsem ochotný udělat kompromis tak že nebudu lpět na nejnovějších hrách. Jinak žádná práce s videem a podobné náročné věci se kromě hraní konat nebudou. Co by ste mi doporučili vy?

btw: doma už mám rozvedenou wi-fi síť to je plus k notebooku...
dzandra (1368)|10.4.2010 16:45
NO oni jsou i slušné wifi karty do stolního pc, já nevím, to je sto lidí sto chutí, pokud chceš hrát jsem pro stolní pc, i když ti ve vlaku bude na prd. Ale co tkahle se ve vlaku učit, já to tak dělal a odpoledne pařit. TO by jsi se divil co se za hodinu ráno stihneš naučit,

Takže já jsem pro stolní pc
Belbas (362)|10.4.2010 17:07
Mám i kábl net myslel jsem to jako tak že by s tím nebyl problém. Nejdříve sem uvažoval tak že bych si ted koupil nejaký PC a časem na cesty netbook... btw kolik by stála co nejlevnější sestava abych na tom ted rozjel aspon většinu her?
matyyy (2527)|10.4.2010 21:17
[quote=Belbas;366895]btw kolik by stála co nejlevnější sestava abych na tom ted rozjel aspon většinu her?[/quote]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
skříň a dvd mechanika, k hrám potřeba nejsou :)
osobně bych tam přidal aspoň 4gb ram
Belbas (362)|10.4.2010 21:32
dobře a jak se dá trochu slušně zahrát? myslím bez základovek Asrock atd. +skříň s mechanikou :)
matyyy (2527)|10.4.2010 21:48
asrock funguje stejně jak cokoliv podobně drahýho
a DVD mechanika je přežitek

máš tam i jiný ventiátor na grafiku (gainward není zrovna nejtišší ale je fakt lacinej)
osobně když už bych musel kupovat novou skříň tak rovnou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] akorát do pc za 10000 se mi zdálo 1200 za skříň nějak moc

skříň je jedna z položek na který se dá ušeřit dost peněz nákupem z druhý ruky (jako jedna z mála pc komponent je blbuvzdorná nikoliv však kutilovzdorná)

a taky bych zkusil z po bazarech sehnat freezer na cpu(a k němu koupit zase gelid větráček) protože ventilátor na freezeru stojí za nic
jrx (1880)|10.4.2010 21:50
[quote=matyyy;366967]a DVD mechanika je přežitek[/quote]

Cože? :D To jsi myslel jak :notsure
Ono když to má být na hry, tak si myslím, že mechanika potřeba bude :notsure A nejen kvůli nim samozřejmě. Teda za předpokladu, že jednu DVD/RW doma již neprovozuje, to by pak asi byla vážně zbytečnost, pokud je funkční.
Belbas (362)|10.4.2010 22:05
Tak že by DVD mechanika byla přežitek si taky nemyslím...
Co tahle sestava? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
(později bych dokoupil ještě 2 GB RAM)
KLDAS (68)|16.4.2010 19:41
Vem si tenhle notebook [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] máš tam 15.6 LCD s WIFI A Win 7 home premium atd. tam.
johny__g (6387)|16.4.2010 22:46
Až na tu desku to jde. To už raději ten Asrock. A KLDASE ignoruj, ten tady supluje roli obecního idiota. I když tentokrát se skoro trefil, opravdu je v tom linku notebook.
DrZelenka (2491)|17.4.2010 18:52
[quote=KLDAS;368617]Vem si tenhle notebook [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] máš tam 15.6 LCD s WIFI A Win 7 home premium atd. tam.[/quote]

Presahl jsi rozpocet o docela dost a hry si na tom nezahraje ani nahodou a to ani ty starsi. Jedina vyhoda je, ze diky pouzitymu procesoru bude mit slusnou vydrz (a kvuli tomu to je asi i tak drahy).
Aytech (475)|17.4.2010 20:03
[quote=johny__g;368673]A KLDASE ignoruj, ten tady supluje roli obecního idiota. I když tentokrát se skoro trefil, opravdu je v tom linku notebook.[/quote]

LOL :D
2Belbas: pokud na hry, tak jedine stolni PC. Hrani na 15 not'ase a 23 LCD je docela rozdil! A Asrocka neboj, vzdyt' je to ASUS ;)
Richmond (8084)|18.4.2010 23:36
[quote=Aytech;368794]LOL :D
A Asrocka neboj, vzdyt' je to ASUS ;)[/quote]
Ne tak docela, neco osazuje horsi (na ROG serii od Asusu nemaji v kazdy fabrice masiny od Siemensu atd.) masina a neco lepsi + pak je to kontrolovano jinym poctem (jeden kus z palety vs dvacet kusu z palety - vsechno tohle delaji lidi, ne stroje takze se to promitne v cene - nekdo toho cloveka zaplatit musi). Ostatne takhle je to s kazdym vyrobkem, nejen u mb...
ICEBOSS (3435)|19.4.2010 06:50
vysoka nebo stredni skola? Osobne bych se priklonil k PC hlavne kvuli ergonomii pouzivani. Ja notes nepotreboval ani na stredni ani na vysoke a do skoly jsem to vzdycky mel cca 50 minut. Specialne za 15000 kc se na notesu nezahrajes.

Takze...
Muzes vzit levnejsi desku na DDR2, levnejsi DDR2 pameti a o par set levnejsi CM Elite. Pak se celkem vejdes i pobliz 15K.
sokoloko (12)|27.9.2010 23:52
Z osobní zkušenosti bych doporučoval koupit domácí PC. Někdo se při cestě učí, já zase odpočíval, nikdy se mi nechtělo NB ani vytahovat. Když byl nacpaný vlak, tak to nebylo ani pohodlné.

Jen na zkoušku: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Řekl bych, že na něčem podobném si už pěkně zahraješ a je to i do 15 tis. Kč.
Jandaskunk (2330)|28.9.2010 00:08
sokoloko: fíha, odpovídat na půl roku starý thread, to chce odvahu.....

EDIT: Navíc ta sestava je teda dosti blbě sestavená...(namátkou: zdroj, skříň, RAMky, GK vyměnit, na desce by se dalo ušetřit nebo vzít za tu cenu něco lepšího - nový chipset...)
sokoloko (12)|28.9.2010 00:48
Tak pardon, to je tak, kdyz ma nekdo otevreno vic vlaken naraz.