Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Doladení sestavy + rady, AMD platform

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    71

    Dobrý den,

    plánuji sestavit PC s těmito komponenty:

    CPU: AMD Phenom II X4 955 Quad-Core (3,2GHz, 8MB, AM3, 125W) Black Edition

    MB: ASUS M4A89GTD PRO/USB3 - AMD 890GX, AM3, DDR3, DVI, HDMI, GLAN, RAID, USB3.0, 1394, ATX

    RAM: Patriot DIMM 4096MB DDR III 1600MHz (PGS34G1600LLKA) Gaming

    HDD: WD black 1TB

    Potřeboval bych poradit s vyberem zdroje, pochybuji ze aktualni 350W zdroj bude stacit, k pc dale pripojim postarsi DVD mechaniku, nemam paru kolik ma odber, graficka karta zustane integrovana. Nedisponuji zrovna velikym rozpoctem, takze hledam neco s rozumnou cenou ale zaroven zadny eurocase...

    Dalsi muj dotaz smeruje k uchlazeni teto sestavy, bud mi stacit standartni skrin s prednim nasavacim fanem a zadech vyfuk (zdroj, popripade jeden 80 fan) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Hodne zalezi JAKY 350W zdroj mas (znacku a presny typ). Pokud je kvalitní, stačí 350W v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Wilima Zobrazit příspěvek
    Dobrý den,
    ....
    Aké je zameranie zostavy, v budúcnosti plánujete aj GK ? Nebude Vám stačiť Phenom 945 C3 3.0Ghz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    U tej dosky pozor pri prípadnom upgrade grafickej karty - prvý PciEx16 slot(bližší k cpu) beží len ako 8x, ten vzdialenejší je 16x ( to len tak naokraj - imho tam nebude veľký rozdiel výkonu, pár percent )

    Ak plánuješ niekedy v budúcnosti náhradu box chladiča niečim väčším - vybral by som pamäte, ktoré nemajú tak vysoký chladič
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Hodne zalezi JAKY 350W zdroj mas (znacku a presny typ). Pokud je kvalitní, stačí 350W v pohodě.
    Eurocase :P (mam to tady v hodne starem PC)
    Naposledy upraveno uživatelem Wilima: 11-04-2010 v 14:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    71

    PC bude se zamerenim na 2D grafiku (vector, bitmapa) + 3D modelovani, zakladni rendering

    Díky za upozorneni na vysku chladice pameti.

    Co sem tak prolezal internet: Tagan TG600-U33II Super Rock 600W

    Pocitam ze nekdy v budoucnu budu upgradovat grafiku + nejaka ta ztrata vykonu zdroje
    Naposledy upraveno uživatelem Wilima: 11-04-2010 v 14:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Wilima Zobrazit příspěvek
    PC bude se zamerenim na 2D grafiku (vector, bitmapa) + 3D modelovani, zakladni rendering

    Díky za upozorneni na vysku chladice pameti.

    Co sem tak prolezal internet: Tagan TG600-U33II Super Rock 600W

    Pocitam ze nekdy v budoucnu budu upgradovat grafiku + nejaka ta ztrata vykonu zdroje
    Tak myslím, že ak nechcete taktovat, tak stačí C3 revize 945. A i sní si potaktujete veľmi dobre. Čo sa týka zdroja, vyberajte značky ako Corsair, Enermax alebo Seasonic. Stačí, ak nám poviete Vás cenový strop pre zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Tak myslím, že ak nechcete taktovat, tak stačí C3 revize 945. A i sní si potaktujete veľmi dobre. Čo sa týka zdroja, vyberajte značky ako Corsair, Enermax alebo Seasonic. Stačí, ak nám poviete Vás cenový strop pre zdroj.
    Tagany nejsou spatny (ale je fakt, ze Ener to neni - ona je PRO serie jedina nevyhoda Corsairu, jestli si mam vybrat jestli 2x "silnejsi" Tagan vs Ener tak beru Ener pac jsou odzkousenejsi + jsou "tvrdy" asi jako rychlovarna konvice)
    Jestli to ma bejt pro rendering tak bych mozna zapremyslel o investici do i5 (resp. i do drazsi desky pro i5), je to otazka +/- 1.500,-
    Co se tyce taktovani tak imho lepsi vyber nez Black Edition neni...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    71

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Tak myslím, že ak nechcete taktovat, tak stačí C3 revize 945. A i sní si potaktujete veľmi dobre. Čo sa týka zdroja, vyberajte značky ako Corsair, Enermax alebo Seasonic. Stačí, ak nám poviete Vás cenový strop pre zdroj.
    Co sem se tak koukal cenovej rozdil je minimalni, vcem si teda myslite ze by mi mel stacit? kvuli tomu ze vic topi ?

    Ohledne zdroje co sem pocital tak nadoraz by mi mohl stacit 500W, cenovy strop? hm cca 1 500kč na 500W zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    71

    Tak po zvazeni vykon/finance jsem udelat jeste jednu alternativu sestavy s phenomem X2

    AMD Phenom II X2 550 (3,1GHz, 7MB, AM3, 80W) BOX
    ASUS M4A89GTD PRO/USB3 - AMD 890GX, AM3, DDR3, DVI, HDMI, GLAN, RAID, USB3.0, 1394, ATX
    Patriot DIMM 4096MB DDR III 1600MHz (PGS34G1600LLKA) Gaming
    Seasonic S12II-520 520W
    WD black 1TB (mam)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Zdroj si vybral dobře, teď už jen zvážit, jestli využješ lépe 2 jádro X2 550 nebo levnější X3 440 či X4 630 bez L3 cache.

    Podle me na rendering rozhodně využiješ spíše více jader.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Prečo tá náhla zmena ? Aký je teda konečný rozpočet ? Nezmenili ste si pamete, ktoré by mohli v budúcnosti kolidovať s pasívom nejakého chladiča na cpu. Nestačia Vám nejaké normálne pamete bez heatsinku, môžte ušetriť. 2-jádro by som nebral, nie takéto predražené. Na túto zostavu aktuálne stačí Seasonic OEM 400 alebo v prípade, že kúpite výkonnejšiu GK v budúcnosti, tak 500W verziu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Wilima Zobrazit příspěvek
    Ohledne zdroje co sem pocital tak nadoraz by mi mohl stacit 500W, cenovy strop? hm cca 1 500kč na 500W zdroj
    Tak to jste pocital s nejakou zravou grafikou, uplne v pohode by Vam stacil Enermax 425w PRO82+ (me tahal delsi dobu dve 8800GTS pricemz jedna zere podobne jako GF 260GTX). Jinak setrit na zdroji se rozhodne nevyplaci, ty dve kila jsou vcelku dobrou investici http://www.alfacomp.cz/php/product.p...5&SearchType=1
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    71

    Ok takze at si to projdem,

    zdroj: Enermax 425w PRO82+ (v budoucnu nevylucuji ze koupim nejakou stredni tridu grafik, v zadnem pripade ne high-end)
    deska: ASUS M4A89GTD PRO/USB3 - AMD 890GX, AM3, DDR3, DVI, HDMI, GLAN, RAID, USB3.0, 1394, ATX
    CPU: samozrejme bych preferoval X4
    RAM: cekam vas navrh

    dekuji

    rozpoctem bych se rad vesel na hranici 10-12 000 Kč s DPH
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Wilima Zobrazit příspěvek
    Ok takze at si to projdem,

    zdroj: Enermax 425w PRO82+
    deska: ASUS M4A89GTD PRO/USB3 - AMD 890GX, AM3, DDR3, DVI, HDMI, GLAN, RAID, USB3.0, 1394, ATX
    CPU: samozrejme bych preferoval X4
    RAM: cekam vas navrh

    dekuji
    Nevieme koľko máme vraziť, samozrejme najlepší by bol 4-jadrový Phenom. Ak by to nebolo finančne možné, tak 3-jadrový Athlon(alebo najlacnejší 4-jadrový) Pamete napr. 1333mhz, úplne obyčajné, klasika. Takže ešte raz, finančný strop pre 4GB ramiek (2x2gb) a cpu je ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 04-11-2012, 13:33
  2. Doladění spínaného zdroje z P.C.
    Od DVB v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-07-2011, 22:12
  3. Doladění sestavy
    Od userX v sekci PC - archiv
    Reakcí: 53
    Poslední příspěvek: 23-12-2008, 21:31
  4. DoladĚnÍ BedÝnky Kolem 30000 Kč
    Od b-o-s-s v sekci PC - archiv
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 29-10-2008, 10:20