Hrajou jenom fronty
Dobrý večer, mám takový zajímavý problém, při přehravání videí přes webový prohlížeč (youtube, stream, atd atd atd.) mi na mích Genius SW-HF 5.1 6000 hrajou jenom front bedny (levá a pravá přední) woofer center a zadní mi nehrajou a docela me to irituje protože když si človek chce něco poslechnout z youtube tak mu k tomu nehraje woofer a je to hold o ničem. Ve winech mi všechny bedny hrajou jak mají. Zvukovku používám integrovanou na MB (viz. podpis) ovladače mám nejnovější. Pokud někdo víte jak vyřešit můj problém, dejte vědět :)
To je vcelku obvyklá záležitost, protože pokud je zdroj zvuku stereo a ne 5.1, tak hrajou jenom ty 2 repro (ve Windows např. když pouštíš MP3 ti to hraje ve všech anebo taky jenom z těch 2? tipnul bych že taky jen ze 2).
Dá se to udělat v ovladačích zvukovky, různý to mívají různě, ale bejvá to položka jako "rozšíření zvuku", "Enable Audio Expansion" apod. ovšem ve výchozím stavu to většinou povolený nebejvá, protože to pak celkově snižuje kvalitu toho původního 2.0 (ovšem pokud člověk nemá audiofilní repro anebo je zdroj zvuku mp3 či youtube tak je to asi dost jedno :)).
Dá se to udělat v ovladačích zvukovky, různý to mívají různě, ale bejvá to položka jako "rozšíření zvuku", "Enable Audio Expansion" apod. ovšem ve výchozím stavu to většinou povolený nebejvá, protože to pak celkově snižuje kvalitu toho původního 2.0 (ovšem pokud člověk nemá audiofilní repro anebo je zdroj zvuku mp3 či youtube tak je to asi dost jedno :)).
s timhle jsem se taky potykal - rozjet 2.0 zvuk z winampu na vic beden, problem je v tom, ze pri tadytom "rozsireni" win7 automaticky postvou na ty zadni bedny jakysi filtr (pokus o odstraneni vokalu) a ve vysledku je zvuk hruza. nejlepsi zpusob, jak rozehnat zvuk do vice beden bylo nakonec u zvukovky (jeji ovladace) nastavit, ze do vsech jacku je zapojeny front audio - to sice neni prostorovej zvuk (u 2.0 zdroje je to jedno) a hraje to vsude stejne, otazka je, jak se s tim popere subwoofer, protoze ja takhle provozoval akorat 4 plnohodnotny bedny..