Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Neony a predložovanie káblob

Veyron (88)|13.4.2010 00:30
Dal som si do skrinky neóny s tým, že dva som dal na strop, no s tými na spodok skrinky mi vznikol problém s dĺžkou káblov. Zdroj mám hore a vzadu pri zdroji som umiestnil i spínače ku neónom, ktorým som presne prispôsobil vŕtačkou diery v skrinke a tak tam pekne teraz pasujú. No len dvojicu neónov, ktorú som umiestnil na spodok skrinky, tak pri tých mi vznikol problém s poriadnym nedostatkom dĺžky káblov ku neónom. A tak som kúpil pekne hrubé medené káble(normálne určené na repráky) a nimi som to klasicky predĺžil(prestrihol pôvodný kábel, odrezal z oboch koncov kúsok gumy aby sa odhalili dróty, to isté i s káblom na predĺženie a konce som potom klasicky zakrútil do seba...btw upozorňujem, že ma to nikdy nikto nikde neučil a robil som to len na základe logiky...teda som v tomto "amatér nadšenec"), no ledva svietila tretina neóna a tak som skúsil použiť dva káble na jednu vetvu a to pomohlo a už neón svietil v podstate celý i keď o dosť slabšie, než pôvodne a tak som kúpil ešte oveľa hrubšie medené káble(tie čo sú povodne na neónoch sú klasické kovové a tenšie asi tak desaťkrát) a keď som to spojil a zapojil, tak ledva že bolo poznať, že nejaký prúd do nich vôbec ide.

Viete mi nejak poradiť kde je chyba a ako tento problém vyriešiť?? Poprípade ak to nejde nijako vyriešiť, tak odporučiť nejaké UV neóny so spínačom, ktoré majú fakt dlhé káble?
THE-END (65)|15.4.2010 13:55
Nedal si tie káble náhodou naopak?Dal si ich za štartér alebo pred?
Veyron (88)|15.4.2010 17:54
Čože??? Nechápem čo myslíš tým "štarterom"???
Ono tie káble nie je ako dať naopak a je hádam jedno ktorý sa spojí s ktorým, keď sú tam normálne dve vetvy...keď si pozrieš bežné neóny, tak si všimni tie biele káble medzi ktoré vychádzajú od neónov a zapájajú sa do takej "čiernej škatuľky"(neviem ako to nazvať) a tie biele som v polovici prestrihol a takto predĺžil(ako som vyššie uviedol).
johny__g (6387)|15.4.2010 18:16
[quote=Veyron;368356]Čože??? Nechápem čo myslíš tým "štarterom"???
Ono tie káble nie je ako dať naopak a je hádam jedno ktorý sa spojí s ktorým, keď sú tam normálne dve vetvy...keď si pozrieš bežné neóny, tak si všimni tie biele káble medzi ktoré vychádzajú od neónov a zapájajú sa do takej "čiernej škatuľky"(neviem ako to nazvať) a tie biele som v polovici prestrihol a takto predĺžil(ako som vyššie uviedol).[/quote]

Takže ty jsi přerušil až vysokonapěťové vedení za invertorem? No to se nedivím že ti to nejde. A ještě jsi to jen zkroutil dohromady bez pájení? :mistake
Veyron (88)|19.4.2010 09:32
no dík, že si mi aspoň stručne vysvetlil, čo som spravil, ale čo keby si mi dal nejaké možnosti, ako tento problém riešiť??
Jiziii (796)|19.4.2010 11:13
prohoď ty káble
a v lepším případě je spájej
ten startér( krabička do který ty neony připojíš) je určenej jen na 2 neony takže bys měl koupit eště jeden starter
a na polaritě těch drátků záleží i když nejsou barevně odlišený, ten konektor obráceně nezapojíš
lexxxa (714)|22.4.2010 20:11
kabel od invertoru k trubici se nesmi prodluzovat !!!!!!!

pouze 12V vetev pred invertorem;)

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Veyron (88)|27.4.2010 08:43
Už v tom mám úplne jasno, takže díky moc za rady...jediné, čo by ma ešte teda zaujímalo, či neexistuje nejaký výrobca neónov, ktorý má všetkých desať po hromade a nešetrí si na jeden rožok naviac nenormálne krátkymi káblami??? (ono by to chcelo niekoľko násobne dlhšie káble) ...alebo nie je náhodou niekde možné zohnať predlžovacie káble s takýmito konektormi, aké neóny používajú??? (teda bez toho aby bolo potrebné čokoľvek rezať)