Přetaktování AMD Athlona64 3500+ socket 939 -Spirecooler
Chtěl bych se vás zeptat na kolik bych mohl přetaktovat tento procesor když tam ted budu mít výkonou nVidia GeForce 7600GS 256 RAM grafika byla už přetaktovaná když jsem ji koupil na 560Mhz jádro,a ramky jsou jen 2x400Mhz,stejný takt jádra má i 7600GT akorát že větší ramky asi 1000Mhz.díky
vemenou grafiky se ti taktovatelnost CPU nezmneni, pokud nemas jiny procesor (jiny kus stejneho modelu - povedenejsi kousek) nebo mozna by mohla trochu pomoct jina deska tak z toho vic nedostanes
taktovatelnost procesoru zalezi jen konkretnim kusu a vhodnych podminkach - zakladni deska, RAM, chladic CPU a abys mel dostatecny zdroj - aby pri vyssim odberu neprestal stihat. grafikou ani zvukovkou nic nezmenis
EDIT: pokud to teda chapu a ptas se na taktovani CPU... tak trochu jsu z tvojeho prispevku jelen tak doufam ze sem si ho vylozil dobre...
taktovatelnost procesoru zalezi jen konkretnim kusu a vhodnych podminkach - zakladni deska, RAM, chladic CPU a abys mel dostatecny zdroj - aby pri vyssim odberu neprestal stihat. grafikou ani zvukovkou nic nezmenis
EDIT: pokud to teda chapu a ptas se na taktovani CPU... tak trochu jsu z tvojeho prispevku jelen tak doufam ze sem si ho vylozil dobre...
jj dobře jsi to pochopil ptám se na takt CPU,sestavu mám :
Procesor:CPU AMD ATHLON 64 3500+ BOX socket 939-SPIRECOOLER
zdroj: Eurocase 400W (FAN 120MM) ATX
Upgrade zdroje: SEASONIC Fan 12cm, PFC, 430Watt, 2x 12V
Základní deska:MSI K8NGM2 SERIES MS-7207(v1.x) Micro-ATX Mainboard + GeForce 6100/6150 integrovaná grafika
Upgrade grafiky:JETWAY GeForce 7600GS 256MB DDR2,TVout,DVI,PCI-EX
RAM:2x512 400Mhz SAMSUNG
CHLADIČ: mám ho jen na obrázku vyfocený snad to bude stačit
já vím že grafika nemá vliv na přetaktování,ale grafika se dá taky přetaktovat
Procesor:CPU AMD ATHLON 64 3500+ BOX socket 939-SPIRECOOLER
zdroj: Eurocase 400W (FAN 120MM) ATX
Upgrade zdroje: SEASONIC Fan 12cm, PFC, 430Watt, 2x 12V
Základní deska:MSI K8NGM2 SERIES MS-7207(v1.x) Micro-ATX Mainboard + GeForce 6100/6150 integrovaná grafika
Upgrade grafiky:JETWAY GeForce 7600GS 256MB DDR2,TVout,DVI,PCI-EX
RAM:2x512 400Mhz SAMSUNG
CHLADIČ: mám ho jen na obrázku vyfocený snad to bude stačit
já vím že grafika nemá vliv na přetaktování,ale grafika se dá taky přetaktovat
tak vyzkousej a uvidis:) AMD je pro me spanelska vesnice, ale tak 2,6GHz by snad mohl zvladnout... chladic nevypada nic moc, tak si radsi poradne hlidej teploty a nezvysuj napeti, v nejhorsim kdyz to prezenes tak clear cmos a muzes pokracovat... postuone vyzkouset par nastaveni a zjistit kam az se dostanes. neda se obecne rict na kolik se dostanes, zalezi hodne na konkretnim modelu, treba E6300 ma rozmezi 3,1 - 3,5GHz a to neni taky nejmin, pak zalezi jak se na to bude tvarit tvoje deska atd... proste obecne rict kolik ti to pojede se neda
jj něco už jsem zkoušel a měl jsem to tak na 2.6GHz jenom jsem se chtěl ještě zeptat jestli by to nechtělo lepší chladič na procesor a kdyžtak jestli máš zkušenosti s chladiči na CPU.díky
testu najdes vsude dost, treba AC freezer 64 pro by ti mohl pomoct za docela slusny penize. tu teplotu si hlidej a az se ti bude zdat vysoka tak radsi skonci a vrat se na o neco nizsi hodnoty. najdi si tady na SHW prehled procesoru, jsou tam maximalni pripustne teploty pro jednotliva jadra, ale never teplotim cidlim a radsi si teplotu overuj i dotykem rukou
[quote=okounek]jj něco už jsem zkoušel a měl jsem to tak na 2.6GHz jenom jsem se chtěl ještě zeptat jestli by to nechtělo lepší chladič na procesor a kdyžtak jestli máš zkušenosti s chladiči na CPU.díky[/quote] taktovani A64... jestli mas slusny ramky, tak sniz nasobis a zvedni FSB... jesli mas nejaky normalni tak pouzij vhodnou delicku :)
freezer 64 pro je za tu cenu dobrej, ale pokud ti nijak nevadi zvukovy projev BOXu, tak s teplotou ani s BOXem problem mit nebudes. spis bych hlidal teploty chipsetu.
freezer 64 pro je za tu cenu dobrej, ale pokud ti nijak nevadi zvukovy projev BOXu, tak s teplotou ani s BOXem problem mit nebudes. spis bych hlidal teploty chipsetu.