Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s PC

Henry14 (1)|17.4.2010 11:02
Ahoj
Obracím se zde na fórum a doufám v boží zázrak, že mi někdo pomůže s mým problémem. Sestavil jsem si počítač z jednotlivých dílů a samozřejmě se vyskytl velký problém. Problém je v tom, že počítač třeba chvilku běží, ale najednou z ničeho nic je černá obrazovka, při tom všechno běží bez nějakého zjevného signálu. Zkoušel jsem reklamovat základní desku. Desku jsem vyreklamoval třikrát s tím, že se jedná o vadnou sérii. Teďka jsem si koupil další desku od jiného výrobce, ale dělá mi to pořád to samý. Dokonce jsem si to dal do servisu, kde mi řekli, že je to deskou, ale teď je vidět, že asi ne. Občas to třeba hodinu běží, někdy mi to ani nenačte systém. Nejcharakterističtější příznak je ta černá obrazovka, někdy se to třeba i seklo. Tak 1/10 případů se to sekne, jinak černá obrazovka. Grafickou kartu jsem měl půjčenou od kamaráda, ale dělalo to pořad to samý. LCD by to taky nemělo být, opět vyzkoušeno. Moje myšlenka je, že by zdroj mohl odpálit desku, ale doopravdy nevím.
Doufám, že mi poskytnete nějaký podněty, čím by to mohlo být, nebo nějaký diagnostický nástroje.
Děkuji za jakýkoliv podnět

Skříň CoolerMaster Centurion 534 Lite
Zdroj Arctic Cooling Fusion 550, bulk
Procesor AMD Phenom II X2 550 Black Edition
Chladič Thermaltake ISGC 200
Disk WD1001FALS
Deska MSI 770-G45 teďka tam mám (AMD M4A 77TD)
Paměť Operační paměť 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1600MHz CL9-9-9-27
KINGSTON HyperX Black Edition BOX
DVD DVD vypalovačka SONY Optiarc AD-7241S
LCD Samsung SyncMaster P2450H
Grafika MSI R5750
Příslušenství ACUTAKE ACU-DARKDISC2 Pasive HDD Cooling
Příslušenství Arctic Fan 12 PWM
Příslušenství FRACTAL Noise Absorber,
16cmfan (2153)|17.4.2010 11:26
Takže začneme popriadku.

- skontrolujte si teploty jednotlivých komponentov. Napr. pomocou programu Everest, teplotu GPU pomocou programu GPUz a procesora coretemp.

- otestujte moduly ram pomocou utilitky GoldMemory potrebujete na to disketu alebo USB flash(prinajhorsom dvd/cd) a spustite to pri bootu pc(nie z prostredia windows) a dajte bežať test minimálne 4-6 hodín, ak nájde chyby, skúste znížiť frekvenciu ramiek v biose na nižšiu úroveň, napr. 1333Mhz, skontrolujte si taktiež na akom napetí bežia a časovaní (či sú podľa špecifikácii výrobcu)

- otestujte si HD pomocou utilitky HDtune - Test kontroly povrchu disku (error scan)

- stiahnite si program OCCT a dajte spustiť test "power suply" jednu hodinu, výsledky potom uploadnite cez prílohy priamu tu na server

ps. ako dopnkové info, sem môžete uploadnúť CPU-Z (první stránku) a záložku Memory