Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Zdroj Eurocase ATX-350W problém.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    Dobrý den. Asi tak před týdnem, jsem upgradoval 4 roky starý počítač. Komponenty jsou už použité po kamarádoj mého otce, ale jsou plně funkční. Z původní sestavy mi zůstala grafická karta a zdroj - tu je nynější sestava.

    základní deska - ASrock AM2NF3-VSTA
    procesor - AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 4000+
    ram - DDR2 2gb
    grafická karta - Ati Radeon X1650 Sapphire 512mb (ne PRO)
    zdroj - Eurocase ATX-350W

    Problém je vtom, že při větší zátěži(hry) se počítač sám od sebe restartuje. Ani neproblikne BSOD, rovnou restart. Nejdříve sem myslel, že to je přehřívání grafiky - měla totiž kolem 90 °C při zátěži, ale byla hodně zanesená a když sem ji vyčistil, tak teploty klesly cca o 15-20 °C, takže tím to není. Projížděl sem HDD programem HDtune a ramky memtestem - 3 hodiny a žádný problém. Počítač se sám od sebe restartuje i po zakázání automatických restartů v Tento počítač-vlastnosti atd... Četl sem si o kvalitě zdrojů Eurocase a nic moc teda. Tak se ptám, jestli by mi tento zdroj tuto sestavu utáhl, a pokud to vypadá, že ne, tak jaký bych si měl pořídit.Ale v rozumné ceně . Předem děkuju moc za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Pokud je zdroj starsi, tak problem bude pravdepodobne v nem.

    Za rozumnejsi cenu je treba Seasonic 350 http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NJT6E
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    Omlouvám se, to sem zapoměl dodat. V minulosti sem měl ten samý problém s restartováním a vyřešila ho koupě tohoto zdroje. Není starý, ale četl jsem, že 350 W by mělo bohatě stačit na náročnější sestavy, ale to bude asi podle výrobce.
    edit: cca ropk starý
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    jestli je rok starý půjčil bych si do toho pc jiný zdroj a podle toho jestli pc půjde nebo ne bych řešil dál

    ps na eurocasu je sice napsáno 350W ale reálně je výkon toho zdroje v intervalu <0,350> co kus to originál
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    Díky moc. Zkusím si nějaký zdroj půjčit, pak dám vědět. Zatím naschle :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    Zdravím, jsem tu zpět s novinkami. Půjčil jsem si tedy jiný zdroj, moje jediná možnost byl Eurocase 400W- připomínám, že můj je od stejného výrobce, ale 350W. Když jsem ho chtěl vyzkoušet, tak zase při zátěži - konkrétně Heroes of Newerth btw. byl jsem jenom v lobby - se sám od sebe restartoval. Takže zdrojem to asi nebude, nebo by to byla náhoda, že oba zdroje jsou špatný, ale dotyčnému, co mi ho půjčil šlape pc bez problému. Už nemám žádné nápady, čím by to mohlo být. Akorát mě napadlo, jestli má vliv na chod pc zapojení komponentů do větví zdroje. Jestli nevadí když jsou všechny komponenty v jedné větvi. Díky za případné odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Bufuova Zobrazit příspěvek
    Zdravím, jsem tu zpět s novinkami. Půjčil jsem si tedy jiný zdroj, moje jediná možnost byl Eurocase 400W- připomínám, že můj je od stejného výrobce, ale 350W. Když jsem ho chtěl vyzkoušet, tak zase při zátěži - konkrétně Heroes of Newerth btw. byl jsem jenom v lobby - se sám od sebe restartoval. Takže zdrojem to asi nebude, nebo by to byla náhoda, že oba zdroje jsou špatný, ale dotyčnému, co mi ho půjčil šlape pc bez problému. Už nemám žádné nápady, čím by to mohlo být. Akorát mě napadlo, jestli má vliv na chod pc zapojení komponentů do větví zdroje. Jestli nevadí když jsou všechny komponenty v jedné větvi. Díky za případné odpovědi.
    V pripade EC zdroju je mozne vse, takze by bylo vhodny zkusit zatizit spise vic vetvi. Ale X1650 nema pridavne napajeni (aspon ta co me tu ted lezi na stole), takze nejaky laborovani s vetvema bude max. v radu par W (disky, mechanika).

    Co se tyce diagnostiky casti PC - OCCT pro test CPU (1h), GPU to same (vc. error check). Vylezou ti z toho pekny grafy, ktere sem muzes hodit. (upload primo na forum, ne na "free" servery)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    Ok, nechám to tedy otestovat. Jen mám disabled memtest GPU, mám nato prý moc slabou grafiku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    Tady jsou výsledky hodinového testu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2010-04-22-20h17-CPU1.JPG 
Zobrazení: 135 
Velikost: 103.6 KB 
ID: 16500   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2010-04-22-20h17-CPU2.JPG 
Zobrazení: 151 
Velikost: 107.4 KB 
ID: 16501   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2010-04-22-20h17-GPU1.JPG 
Zobrazení: 133 
Velikost: 117.0 KB 
ID: 16502   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2010-04-22-20h17-VCore.JPG 
Zobrazení: 130 
Velikost: 129.3 KB 
ID: 16503   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2010-04-22-20h17-Volt3.JPG 
Zobrazení: 116 
Velikost: 127.5 KB 
ID: 16504  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    U GPU staci obyc. test, neni potreba memtest. Btw co ty takty procesoru? Blbne to i na zakladni frekvenci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    Takty procesoru nebyly prováděny mnou. Ale člověkem, od koho byl procesor zakoupen, ale nenapadlo mě, že by to mohla být příčina, zkusím to dát na default v Biosu a trochu zatížit.

    edit: frekvence zpět na 2,11 z 2,44 , jde se na zátěž
    edit2: zatím vše probíhá v pořádku, jsem v lobby Heroes of Newerth
    Naposledy upraveno uživatelem Bufuova: 22-04-2010 v 20:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    10

    Tak, po hodinové zkoušce (celkem sem se do toho zažral ) se nic nestalo, žádný problém, vše ok. Důvodem byly ty takty, dal sem je na defaultní a jede to krásně. Moc díky za váš čas a rady ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 03-10-2013, 06:51
  2. Radeony: utahne zdroj Forton 350w Sapphire HD4730?
    Od Opavak v sekci Grafické karty
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 13-01-2010, 19:54
  3. Eurocase 350W PSU
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 14:01
  4. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-04-2007, 12:26