Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: vadna gk/mb?

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Mam problem s nasledujici sestavou:
    CPU: AMD Athlon 3000+ (AM2) + cooler master hyper tx (nebo tak nejak se ten chladic jmenuje)
    MB: Asus M2N-E SLI
    RAM: 2x512MB DDR2 (geil)
    GK: Sapphire Radeon X1650 256MB
    Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P (350W)

    PC je par let stare (GK o neco novejsi nez zbytek sestavy, ale zaruku uz ma za sebou - nebyla menena kvuli chybe na stare GK, ale starou GF7600GT jsem si dal do jineho PC)

    Znenadani PC odmitlo nabehnou (ani POST se neukaze) a speker hlasi vadnou GK (1 dlouhy + 3 kratky).

    Zapojeni GK do 2. slotu nic nevyresilo. Reset BIOSu samozrejme proveden.

    GK jsem zkousel v jine sestave (viz. podpis) a neprojevil se sebemensi naznak problemu (teploty do 65C, stabilita 100%, vykon odpovida modelu).

    Pote jsem zkusil dat do PC lepsi zdroj (opet viz. podpis), protoze jsem nenasel jinou GK nez tu co mam v podpisu a fortron nema 6pin napajeni (a zaroven jsem vyloucil nedostatecne napajeni vadnym zdrojem). Ani lepsi zdroj nepomohl.

    Tak jsem zapojil i GK z podpisu, abych si potvrdil, ze chyba je zpusobena vadnou zakladni deskou. Ale PC normalne najelo do POSTu, kde se vzhledem k odpojenym diskum a mechanikam zastavilo.

    Celkem by me zajimalo kde je problem. Testy ve starem PC ukazuji na vadnou GK (hlaseni speakeru, s jinou GK pc jede), ale zaroven testy GK na mem PC ukazuji, ze je v poradku. Sice se to ocividne da vyresit koupi nove GK, ale jestli to je skryty problem nekde jinde, tak by nerad zbytecne kupoval GK.

    //EDIT - Po cca 1h hrani nic, par minut jsem psal prispevek a pote jsem si na pozadi pustil OCCT (tentokrat s error check). Po 3,6 minutach se restartoval ovladac GK a prerusil test. Hned pote spusteny test zpusobil po chvilce zasek PC (nereagoval, jen sem cumel na plochu). Po restartu zase vse funguje stabilne. Nechapu jak takhle malo se vyskytujici chyba muze zpusobit na jinem PC nemoznost nabootovat. Mozna to byla jen chyba OS (W7 64bit + catalysty 10.3)
    Naposledy upraveno uživatelem DrZelenka: 21-04-2010 v 15:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    S tou podporou X1650 ve Win7 si nejsem moc jistý, podívej se sem. Jestli to padá nebo není stabilní, tak to opravdu nemusí být kartou.
    Zkus staré PC rozebrat a složit to na stole, jestli se chytne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    S tou podporou X1650 ve Win7 si nejsem moc jistý, podívej se sem. Jestli to padá nebo není stabilní, tak to opravdu nemusí být kartou.
    Zkus staré PC rozebrat a složit to na stole, jestli se chytne.
    Nezabralo to (jen tak ze zvedavosti - pokud by to zabralo, tak by to znamenalo co?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Se z toho po....!! Koupil jsem za 700kc novou GK (HD3650), zapojil do PC (od posledniho testu stale mimo skrin) a PC nabehlo (do BIOSu) jak melo. Po umisteni do bedny to hlasi vadny BIOS (BIOS ROM checksum error) a jen se to zkousi nabootovat z HDD (pouze ATA, zapojen je SATA), nebo mechanik ... jdu se podivat po navodu na flash BIOSu

    Jestli je deska KO a budu muset koupit novou + koupe GK byla zbytecna ,tak to bude tata nadsenej. Ale v tom pripade nechapu proc se starou GK nefungovala, ale s novou ano.

    //EDIT - nasel jsem CD k desce, donesl ho k PC, zapnul kvuli vysunuti mechaniky, ale mezitim PC nabehlo a bezi jak ma ... Tak ted fakt nevim. Ze by nejakej studenej spoj?
    Naposledy upraveno uživatelem DrZelenka: 30-04-2010 v 16:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Tak a problem tu je zase!

    Jaka je sance, ze se "pip" 2 GK za sebou? Tipuju to na zakladni desku, ale koupe dalsiho kusu PC jentak, protoze to pouze tipuju, neni pro me moc idealni reseni (a hlavne pro tatu, kterej PC bere jako tu bednu pod stolem co proste funguje a nemusi se do toho nic moc cpat).

    Ted jdu zkouset v PC (viz. podpis) cistou instalaci OS s touto GK...

    //EDIT - pri nezapojene GK je podle speakeru spravne ohlasena, kdyz ji zapojim, tak se pri startu klasicky roztoci vetrak na max. ,zreguluje, roztoci, zreguluje, roztoci .... po cca 2 minutach je teprve ohlasena chybejici/vadna GK

    //EDIT2 - GK v jinem PC opet funkcni, prave bezi OCCT, zatim stabilni
    Naposledy upraveno uživatelem DrZelenka: 11-07-2010 v 18:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Je mozne, ze je tam nekde studenak. Koukni, jestli je deska prohnuta. Ukazuje to na to, ze na stole Ti to jelo a v bedne ne. Zkus prisroubovat uplne vsechny srouby, ale predtim RAM, a GK zapoj na stole, treba si pod to dej nejakou krabici.
    Kdyz si testoval to OCCT co to bylo za test? CPU nebo GPU?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Je mozne, ze je tam nekde studenak. Koukni, jestli je deska prohnuta. Ukazuje to na to, ze na stole Ti to jelo a v bedne ne. Zkus prisroubovat uplne vsechny srouby, ale predtim RAM, a GK zapoj na stole, treba si pod to dej nejakou krabici.
    Kdyz si testoval to OCCT co to bylo za test? CPU nebo GPU?
    Vsechny srouby byly prisroubovany jiz predtim a test bez GK jsem zkousel s bednou na stole (predtim byl problem s BIOSem v bedne a az po vymene GK, nikoliv s detekci GK).

    U testu je preruseno uzivatelem kvuli tomu, ze to bylo pousteno jako "infinite".

    /EDIT - zapomnel jsem dopsat, ze deska je podle pohledu OK (prohnuti, kondiky)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2010-07-11-19h11-GPU1.png 
Zobrazení: 100 
Velikost: 26.8 KB 
ID: 17710  
    Naposledy upraveno uživatelem DrZelenka: 11-07-2010 v 23:08
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Je vadná ram?
    Od mariaki v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-10-2014, 17:50
  2. DDR2: Vadná RAM?
    Od Keyz v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-03-2013, 17:55
  3. Vadná GK?
    Od Kotty v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-07-2011, 19:39
  4. Vadna GT 240??
    Od Jouda.0 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-06-2011, 11:19
  5. Vadna RAM??
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 26-05-2010, 18:48