Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

noubuk

standahalir (21)|21.4.2010 17:05
nerosvítí se mě kontrolky při zapojení zdroje

přestal mě pracovat noubuk.nerosvítí se žádná kontrolka při zapojení zdroje baterie je K O.
před tím ale pracoval na zdroj dobře .nevim kde hledat závadu.
název noubuku je MAXdata pro 660TModel4200
standahalir (21)|21.4.2010 17:54
[quote=standahalir;369700]nerosvítí se mě kontrolky při zapojení zdroje

přestal mě pracovat noubuk.nerosvítí se žádná kontrolka při zapojení zdroje baterie je K O.
před tím ale pracoval na zdroj dobře .nevim kde hledat závadu.
název noubuku je MAXdata pro 660TModel4200[/quote]

rád bych věděl jestli je tam nápájen CMOS zvlášt nebo baterii velkou.
xmarek (1676)|21.4.2010 18:08
[quote=standahalir;369721]rád bych věděl jestli je tam nápájen CMOS zvlášt nebo baterii velkou.[/quote]Máte asi namysli zálohu nastavení BIOSu? Ano tyto data jsou zalohovány vlastní baterii, která je uvnitř notebooku. http://www.laptopparts101.com/cmos-rtc-battery/
standahalir (21)|21.4.2010 18:16
[quote=xmarek;369727]Máte asi namysli zálohu nastavení BIOSu? Ano tyto data jsou zalohovány vlastní baterii, která je uvnitř notebooku. http://www.laptopparts101.com/cmos-rtc-battery/[/quote]

je to tá závada kterou uvádím že se mě při zapojení adaptéru nerosvítí kontrolky.
xmarek (1676)|21.4.2010 18:25
Pokud je deska K.O. potažmo interní zdrojová část tak se nerozsvítí nic.
DrZelenka (2491)|21.4.2010 18:37
[quote=standahalir;369735]je to tá závada kterou uvádím že se mě při zapojení adaptéru nerosvítí kontrolky.[/quote]

V pripade, ze by byla KO baterie, tak by se rozsvitily diody a notebook by po zapojeni do site fungoval (akorat by neustale hlasil 0% stav baterie a snazil by se nabijet).

Zde muze byt vice zavad - spatny zdroj, vyrvany konektor napajeni, nebo nejaka zavada na vnitrni casti ntb starajici se o napajeni.
standahalir (21)|21.4.2010 18:55
[quote=DrZelenka;369743]V pripade, ze by byla KO baterie, tak by se rozsvitily diody a notebook by po zapojeni do site fungoval (akorat by neustale hlasil 0% stav baterie a snazil by se nabijet).

Zde muze byt vice zavad - spatny zdroj, vyrvany konektor napajeni, nebo nejaka zavada na vnitrni casti ntb starajici se o napajeni.[/quote]

Já moc děkuji to je asi ta správná odpověď. zdroj jako takovej je dobrý takže jedině to je ten ntb
starající se napájení.