Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Přidání RAM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    7

    Ahoj.

    Mám Pentium 4 - základová deska je IBM P6 2001. Mám 3 sloty na RAM. Mám tam 256 a 512 - fungujou ok. Chci přidat dalších 512, ale poč si párkrát pípne a nic nechce dělat. Klávesnice mrtvá - prostě běží jenom větrák.

    Dík za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Ahoj, uveď přesný typ modulů RAM (bude na nich nalepen štítek, tak jej opiš). Resetovala jsi BIOS (vyndáním baterie za základní desky na cca 5 min) ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    7

    BIOS restartovat neumím. Nemám ani potuchy o baterii. Vím akorát o tranďáku - zdroji.
    Deska měla paměť: IBM 256MB Sync 133 MHz. Doplnil jsem ji o: Korea 512M133 32X16UL 001AJC11 0111. Teď chci přidat: 512M133 UL 648 001AJCE163. Jsou to SDRAM.
    Zkusil jsem opsat co šlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Napiš co máš přesně za počítač - určitě je na něm typový štítek. Na webu IBM se určitě najdou specifikace.
    Můžeš ještě zkusit vyndat tu 256 a místo ní přidat 512. 1 GB je pro takový počítač dostatečné množství.

    EDIT: Nebo tam zkus jen tu novou paměť a napiš výsledek.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 23-04-2010 v 15:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Rosnatka Zobrazit příspěvek
    BIOS restartovat neumím. Nemám ani potuchy o baterii. Vím akorát o tranďáku - zdroji.
    Deska měla paměť: IBM 256MB Sync 133 MHz. Doplnil jsem ji o: Korea 512M133 32X16UL 001AJC11 0111. Teď chci přidat: 512M133 UL 648 001AJCE163. Jsou to SDRAM.
    Zkusil jsem opsat co šlo.
    Na zakladni desce je takovato baterie. Vyndej ji na uvadenych cca 5 minut a pak zkus PC spustit.

    Pokud nepomuze toto, ani rady od ostatnich, tak zkus skatulata hejbejte se s RAMkama - prohod je mezi sebou ruzne. (nemam tuseni proc, ale sestavil jsem jednou PC s 2x 512MB RAM - vse funkcni, ale dokud jsem neprohodil RAM, tak se to nemohlo rozbehnout - ted uz cca 3 roky bezi bez problemu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    Citace Původně odesláno od Rosnatka Zobrazit příspěvek
    Deska měla paměť: IBM 256MB Sync 133 MHz. Doplnil jsem ji o: Korea 512M133 32X16UL 001AJC11 0111. Teď chci přidat: 512M133 UL 648 001AJCE163. Jsou to SDRAM.
    Zkusil jsem opsat co šlo.
    Ta 512MB co funguje - ma 'svaby' jen na jedne strane a ta co pridavas na obou? To pomerne casto vadilo (u techto starsich PC).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Ta 512MB co funguje - ma 'svaby' jen na jedne strane a ta co pridavas na obou? To pomerne casto vadilo (u techto starsich PC).
    Jestli je svab zámek, tak je na obou stranách.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    7

    Počítač funguje pouze na těch starejch ramkách. Baterku jsem vyndal/zandal - nic. Starou 512 jsem hodil do nepoužívané sběrnice. Poč chvíli fachal, ale pustil mě jen do nastavení. Po druhém zapnutí si ten slot načetl a pustil windows. "Škatulata" asi nemaj smysl, protože vždycky, když tam novou ramku fouknu, tak to po zapnutí několikrát pípne a nic. Je jedno jestli jsem vyndal bat. nebo cokoliv jinýho.
    Je možné, že by to nezvládal zdroj nebo je nutné poč nějak jinak nastavit?

    Každopádně děkuji za rady!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Napiš co máš přesně za počítač - určitě je na něm typový štítek. Na webu IBM se určitě najdou specifikace.
    Můžeš ještě zkusit vyndat tu 256 a místo ní přidat 512. 1 GB je pro takový počítač dostatečné množství.

    EDIT: Nebo tam zkus jen tu novou paměť a napiš výsledek.
    Jenom novou jsem zkusil - nic. Na webu IBM jsem byl, ale nic jsem nenašel. (Ještě se mrknu.) Typ je to: IBM Desktop 6793-RRG, inv. č. SAP: 158806315. (Ještě je tam: S/N KBFHHY2.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    Citace Původně odesláno od Rosnatka Zobrazit příspěvek
    Jestli je svab zámek, tak je na obou stranách.
    Nee, svabem myslim pametovy chip (cili cerny obdelnik na te zelene desticce) byvaji 4 ci 8 na jedne strane a jsou bud na jedne strane desticky ci na obou - jak je to na tvych pametech? Napis napr. stara 512 - 8 na kazde, nova 512 - 8 na jedne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Citace Původně odesláno od Rosnatka Zobrazit příspěvek
    Jenom novou jsem zkusil - nic. Na webu IBM jsem byl, ale nic jsem nenašel. (Ještě se mrknu.) Typ je to: IBM Desktop 6793-RRG, inv. č. SAP: 158806315. (Ještě je tam: S/N KBFHHY2.)
    Špatná kompaktibilita je u starších desek poměrně běžný jev (i u některých nových). Pokud nenaběhne počítač ani s touto jednou pamětí, tak budete muset s velkou pravděpodobností sehnat novou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Nee, svabem myslim pametovy chip (cili cerny obdelnik na te zelene desticce) byvaji 4 ci 8 na jedne strane a jsou bud na jedne strane desticky ci na obou - jak je to na tvych pametech? Napis napr. stara 512 - 8 na kazde, nova 512 - 8 na jedne.
    Tak ty staré: 256 - 4 na jedné i druhé straně, 1 šváb mezera a opět na obou stranách po čtyřech. Obě strany jsou v rozmístění a počtu shodné - tedy 4, šváb mezera a 4.
    512 - 8 švábů na jedné straně. Na druhé straně nejsou další spoje připravené pro další šváby. Na druhé straně neni tišťák - jen plast.
    Nová, která nefachá je: 512 - 8 švábů Samung na jedné straně. Na druhé je tišťák se všemi spoji pro dalších 8 švábů a na tom jsou nalepené papírové štítky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    PC je IBM Netvista 6793-RRG a máš zřejmě smůlu, jestli ta nová paměť vůbec nejde, tak je buď vadná nebo není kompatibilní. U značkových sestav celkem normální. Buď musíš sehnat originální paměť od IBM (ale jedině od někoho použitou, cena nové přesahuje cenu PC) nebo zkoušet i jiné, dokud nenajdeš nějakou, která pojede. U IBM často fungovaly paměti Kingston (aspoň u Thinkpadů).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    PC je IBM Netvista 6793-RRG a máš zřejmě smůlu, jestli ta nová paměť vůbec nejde, tak je buď vadná nebo není kompatibilní. U značkových sestav celkem normální. Buď musíš sehnat originální paměť od IBM (ale jedině od někoho použitou, cena nové přesahuje cenu PC) nebo zkoušet i jiné, dokud nenajdeš nějakou, která pojede. U IBM často fungovaly paměti Kingston (aspoň u Thinkpadů).

    Děkuji ti za radu! Paměť jsem poslal k reklamaci. Asi máš pravdu s tou kompatibilitou značkových sestav - taky jsem to slyšel.

    Všem vám děkuji za příspěvky! Až to dodělám, napíšu výsledek.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR2: přidáni ram
    Od pepples v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-01-2011, 20:56
  2. boot.ini - pridani OS
    Od krtek989 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-07-2010, 22:34
  3. DDR1: Přidání 1GB d staršího PC
    Od ToNiX v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-07-2010, 22:15
  4. Chlazení procesorů: Přehřívání CPU po přidání 1GB RAM
    Od ToNiX v sekci Chlazení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 20-08-2009, 09:46
  5. DDR2: přidání dalších 2GB DDR II
    Od pabloroche v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-12-2008, 16:40