Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: problem s DVD mechanikou SH-S 182D

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    7

    prosím moc o pomoc) koupil jsem si SAMSUNG SH-S182D/BE a od té doby tj3měsíce jsem ji ještě nedokázal sprovoznit.
    budu stručný-CD/R načítá i vypaluje ok,DVD/R načte jen vypálenou kompilaci z mého PC.
    co jsem s tím vše dělal?-samozřejmně nastavení slave a master,nové ID kabel který jsem prohazoval i s hdd na slotech,kontrola PIO/DMA ktere je ok na DMA i kontrola zatížení CPU při vypalování je ok4-12%,region disku je nastaven ze2 na1,dokonce přemýšlím flaschnout BIOS ale se mi moc nechce-jinak tedy vše na v. h..
    nejlepší ale je že kamošovi na jeho PC ta mechanika jde vše ok a mne jeho DVD/ROM na mém taky šlape.
    tak a ted babo rad a můžou i muži.
    dik moc každému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    hm. divny problem. mozna si proste jenom tvoje mechanika nerozumi s tvym radicem Nemas v biosu zapnuty IDE/SATA spread spectrum? Co tam je vubec za desku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Hps Hps je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele Hps
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    113

    Citace Původně odesláno od sakul130
    prosím moc o pomoc) koupil jsem si SAMSUNG SH-S182D/BE a od té doby tj3měsíce jsem ji ještě nedokázal sprovoznit.
    budu stručný-CD/R načítá i vypaluje ok,DVD/R načte jen vypálenou kompilaci z mého PC.
    co jsem s tím vše dělal?-samozřejmně nastavení slave a master,nové ID kabel který jsem prohazoval i s hdd na slotech,kontrola PIO/DMA ktere je ok na DMA i kontrola zatížení CPU při vypalování je ok4-12%,region disku je nastaven ze2 na1,dokonce přemýšlím flaschnout BIOS ale se mi moc nechce-jinak tedy vše na v. h..
    nejlepší ale je že kamošovi na jeho PC ta mechanika jde vše ok a mne jeho DVD/ROM na mém taky šlape.
    tak a ted babo rad a můžou i muži.
    dik moc každému.
    Zkus flashnout ten bios, popř. zkus nějakou live distrobuci Linuxu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    hm. divny problem. mozna si proste jenom tvoje mechanika nerozumi s tvym radicem Nemas v biosu zapnuty IDE/SATA spread spectrum? Co tam je vubec za desku?
    Vlastnosti základní desky
    ID základní desky 62-0224-009999-00101111-040201-VIA_K7$1AARK204A6380VMS V5.7 022403
    Název základní desky MSI KT3 Ultra (MS-6380E)

    Vlastnosti FSB
    Typ sběrnice DEC Alpha EV6
    Šířka sběrnice 64 bit
    Skutečný takt 140 MHz (DDR)
    Efektivní taktování 281 MHz
    Šířka pásma 2248 MB/s

    Vlastnosti paměťové sběrnice
    Typ sběrnice DDR SDRAM
    Šířka sběrnice 64 bit
    Skutečný takt 176 MHz (DDR)
    Efektivní taktování 351 MHz
    Šířka pásma 2810 MB/s

    Vlastnosti čipové sady
    Typ sběrnice VIA V-Link
    Šířka sběrnice 8 bit
    Skutečný takt 70 MHz (QDR)
    Efektivní taktování 281 MHz
    Šířka pásma 281 MB/s

    Technické informace o základní desce
    CPU Sokly/Sloty 1
    Rozšiřující sloty 5 PCI, 1 AGP, 1 CNR
    RAM Sloty 3 DIMM
    Integrovaná zařízení Audio
    Velikostní faktor (Form Factor) ATX
    Velikost základní desky 230 mm x 300 mm
    Čipová sada základní desky KT333
    Zvláštnosti Fuzzy Logic 3

    Výrobce základní desky
    Jméno firmy Micro-Star International
    Výrobní informace http://www.msi.com.tw/program/produc...o_mbd_list.php
    BIOS Download http://www.msi.com.tw/program/suppor...t_bos_list.php
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    hm. divny problem. mozna si proste jenom tvoje mechanika nerozumi s tvym radicem Nemas v biosu zapnuty IDE/SATA spread spectrum? Co tam je vubec za desku?
    koukal jsem do biosu ale nemohu to nikde objevit,zkus mi to jeste blíž specifikovat dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    nj, to bude tim, ze to tam tahle deska nema... jsem ponekud zblblej svym multinastavitelnym DFIckem

    BIOS flashni, ale spis me napada... mas nainstalovany VIA 4in1 drivery? http://www.viaarena.com/default.aspx...D=1&CatID=1070
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    nj, to bude tim, ze to tam tahle deska nema... jsem ponekud zblblej svym multinastavitelnym DFIckem

    BIOS flashni, ale spis me napada... mas nainstalovany VIA 4in1 drivery? http://www.viaarena.com/default.aspx...D=1&CatID=1070
    JO dobrej typ,zrovna ty 4 v1 mi tam kopnul znamej dnes,samo ze bez ucinku.
    toho flasch biosu se trochu bojim ale co nadelas.
    dik.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    7

    uz je prb vyresen tedy ne uplne ale staci to k me spokojenosti--vymnenil jsem mechaniku s kamosem a ta slape.dik za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení