Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zapojení Z-550 vs X-Fi mX Xtreme Audio

leviathan (46)|25.4.2010 13:22
Hoj.
Včera jsem si pořídil Logitech Z-5500 Digital THX místo původních 2.1 a potřeboval bych trochu poradit.
Podle creativu se surround dá zapojit třema způsobama:

[code]True surround sound is only available if your sound card supports one of the following three connections:

* optical (digital connection)
* coaxial (digital connection)
* 6-channel analog

However, even if your computer sound card does not support one of the preceding connection types, you can still simulate surround sound by using the control pod's settings.[/code]

Momentálně nemám ani koax ani optickej kabel, takže je to zapojený přes ty tři kabely od panelu - orange (front), black (rear) green (center/sub).
Jako zvukovku mám Creative SB X-Fi mX Xtreme Audio PCI, tu jsou vidět konektory.
Momentálně to mám zapojený tak že, v zeleným je zelenej, v šedým je černej a v oranžovým je oranžovej kabel - takže předpokládám že je to správně.
Modrej výstup by měl bejt na digital/koax, co sem tak pochopil.

Otázkou tedy je, co je to 6-channel analog připojení? Je to to jak to mám zapojené já, nebo ještě jinak? Chtěl bych právě dosáhnout originálního surround zvuku (bez emulace), zatím by mi postačil ten analog, časem bych asi dokoupil optiku.

Další věcí je, hledám nějakou konfigurační utilitu i na otestování surroundu 5.1. Mám sice Audio Console od Creativu, ale viděl sem i toto což vypadá nejen líp ale taky obsahuje testování surroundu. Bohužel je to jen flash animace, takže se tam nic nastavit nedá :)

Uvítám každou radu, vyjma těch "pořiď si lepší zvukovku".
Richmond (8084)|25.4.2010 14:38
6 channel = 3x 2kanal
Ten flash je klasicky ovladaci panel od Creativu co je dole v trayi ;)

edit: pokud se nemylim, tak sedy konektor je pro bocni repra (v 7.1 modu), "zadky" byvaji znaceny cernou barvou
leviathan (46)|25.4.2010 14:40
[quote=Richmond;370658]6 channel = 3x 2kanal
Ten flash je klasicky ovladaci panel od Creativu co je dole v trayi ;)[/quote]

Takže to mám teď zapojený na 6 channel, podle toho co sem psal?

Žádnej ovládací panel od Creativu nemám :(, ani na stránkách jsem nic nenašel.

// Černou zdířku zvukovka nemá, proto jsem to nahodil na ten šedej - http://cokupic.pl/i/c_big358074.jpg
Richmond (8084)|25.4.2010 15:06
Jmenuje se to Creative Audio Center a je to soucasti ovladacu (uz od dob Live! 5.1)
leviathan (46)|25.4.2010 16:20
Díky za název tý aplikace (sice to trvalo ale podařilo se mi to najít), mám koupenou Bulk verzi karty, takže beze všech driverů a aplikací. Na supportu jsou akorát drivery a nějaká Alchemy, což nejspíš není ono a navíc to nepodporuje XP.

Jinak k tomu 6 channel nastavení, mám to teda nastaveno tak? Jsem v tomhle fakt laik :D
pcwifi (2)|26.5.2010 00:02
k smrti nesnasim smesku kabelu nutnych k zapojeni 5.1,otresny binec...proto preferuji a budu preferovat jedine digitalni propojeni - koax,optika.1 kabel resi vse,nemuze se objevit zadny ruch,brum,neprojevi se nekvalita kabelu.

over si podporuje li tvoje zvukovka SPDIF out a udelej propojeni skrz digital out :o)

na 2 stranu priznavam,ze pokud hlavne hrajes,musis mit propojeni skrz analog,aby fungoval EAX apod.,coz me mrzi,ze toto jeste zvukajdy asi moc neumi poslat pres digital out...
Richmond (8084)|26.5.2010 00:49
No jeste ze neexistuji zdne svazovaci prostredky krotici kabelaz nebo ploche kabely...
http://www.riegger.cz/shop.php?cat=81
http://www.highperformanceparts.cz/flexo-navlek-wrap-obalovaci-10mm-38.4123