Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Samovolné vypínání PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    17

    Dobrý den. Mám menší problém- včera a dnes se mi při nabíhání Windows samovolně vypnulo PC. A dnes navíc i při normálním chodu. Tento problém se objevil poprvé.

    HW konfigurace:
    AMD Athlon 64 X2 4800 (2,5GHz)
    Geforce 8500GT
    MSI K9N Platinum
    zdroj- neznačkový, 350W

    Mám podezření na zdroj, takže k němu: je asi 6 let starý, původně běžel na mnohem slabší sestavě, při upgradu pc před rokem jsem ho tam nechal. Celý rok pc běželo bez problému, až doteď.
    Takže by mě zajímalo co si o tom myslíte, jestli je na vině zdroj, nebo něco jiného...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Pokud se PC proste vypne, zadny BSoD, nebo cokoliv jineho, tak bych to vzhledem k vyrobci a stari zdroje opravdu tipoval na nej. Zkuste si nekde pujcit jiny zdroj. Znackovy staci cca 300+W, neznackovy radeji 400+W. Doporucuji koupi nejakeho 300-500W Seasonicu/Enermaxu (zalezi jestli planujete upgrade).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Já si také myslím, že by to mohl být zdroj nebo přehřívání některé z komponent (může být i zdroj) - zkontroloval bych teploty pokud to půjde....každopádně bych odšrouboval kryt zdroje a kouknul se dovnitř, jestli nejsou někde vyteklé kondíky nebo není něco spálené. Ten zdroj bych doporučoval už z prevence vyměnit za nějaký 350W Seasonic (pokud se neplánuje upgrade - koupě nového PC).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    17

    Teploty všude jinde pravidelně sleduju, jsou ok. Na zdroji teplotní senzor nemám. Pravdou je, že jsem si trochu pohrál z chlazením, protože větráky byly příliš hlučné. Rok to sice fungovalo, ale asi jsem tím zdroj "dorazil". Ale je divné že se PC vypíná i při startu windows (když je studené).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od petrmanovsky Zobrazit příspěvek
    Teploty všude jinde pravidelně sleduju, jsou ok. Na zdroji teplotní senzor nemám. Pravdou je, že jsem si trochu pohrál z chlazením, protože větráky byly příliš hlučné. Rok to sice fungovalo, ale asi jsem tím zdroj "dorazil". Ale je divné že se PC vypíná i při startu windows (když je studené).
    Právě proto bych to tipoval na ten zdroj, při náběhu je zvýšený odběr a tu zátěž nemusí zdroj zvládnout. Zkus si od někoho půjčit zdroj a pokud pojede v pohodě, tak ti nic jiného nezbude, jedině vyměnit zdroj. Asi před rokem se mi stalo to samé, ale restartoval se mi PC při běhu, samozřejmě bez žádné chyby.
    U kamaráda stejná situace a po výměně zdroje vše OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    17

    Tak jsem koupil nový zdoj (zn. Fortron, 350W) a bohužel se tím problém nevyřešil. PC se vypíná pořád. Nějaké další nápady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jak vypadá základní deska? Hlavně kondenzátory. Jestli byl ten zdroj vadný, dal jim asi dost zabrat, možná že už jsou po smrti. Taky zkus najet jen s jednou pamětí (předokládám že máš dva moduly).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    17

    S každou z pamětí problém přetrvává. Při vizuální kontrole základní desky jsem narazil na několik kondenzátorů (těsně doléhajících na chladič procesoru), které jsou nahoře trochu vyboulené a taky jakoby "otevřené" (normální mají nahoře dvě drážky, u těchto je mezi drážkami štěrbina)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ty kondíky jsou v prčicích, velmi pravděpodobně je zlikvidoval zdroj. Zkus dát desku na reklamaci, měli by ti to uznat.

    A koupit 350W Fortron taky nebyl nejlepší nápad. Seasonic OEM je za stejnou cenu mnohem kvalitnější. Jestli kupováno přes e-shop, vrátil bych ho.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): samovolné vypínání PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-05-2013, 21:07
  2. Samovolné vypínání PC - problém se zdrojem?
    Od roris v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 07-03-2010, 13:06
  3. samovolné vypínání HDD
    Od lampion v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-04-2009, 11:20
  4. Samovolné vypínání monitoru
    Od FJ08 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 14-09-2008, 05:29
  5. Samovolné vypínaní PC
    Od okleger v sekci PC - archiv
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 14-01-2007, 01:18