Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: AMD Phenom II X6 1055T nebo Intel i5 750 ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    32

    Budu teď skládat dva nové počítače - co byste doporučili?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    A k čemu budou sestavy sloužit ? Asi bude lepší, pokud napíšeš k čemu se má sestava používat a jaký je cenový strop
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    32

    Jeden jako počítač budoucího vysokoškoláka oboru architekt, takže všeobecné zaměření - od 3D modelování, přes filmy až ke hrám a jeden jako pracovní stanice pro Cad systémy apod.
    Zbytek sestav už je vybrán:
    Lancool K58
    Corsair Power Supply VX450 450W
    Cooler Master Hyper 212 Plus
    Zeppelin Gold 2x2GB 1600MHz (u 2. možná 4x2GB)
    Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB HD103SJ
    Samsung SH-S223C černá, OEM
    Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM
    u 1. FORCE3D HD 5770 1GB DDR5
    u 2. FORCE3D HD 5670 1GB DDR5 nebo spíše HP Quadro FX380 256MB DDR3
    u 1. BenQ 23" G2320HDB černý
    u 2. Samsung 19" SM 943B černý (na přání neširokoúhlého monitoru)

    rozpočet čím míň tím líp ale rozpočet je stejně už celkem irelevatní, protože jak amd tak intel se se mnou vybranými deskami líši v rámci desítek korun
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    ak maš aplikácie, kt. dokážu naozaj využít výkon 6- jadrového procesoru, má PII X6 zmysel. Ak nie, je i5 750 lepšou voľbou. (má proste lepší hrubý výkon na jedno jádro)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    @hihotek: Ty moduly RAM máš již vybrané ? Doporučuji vyměnit min. za Kingston KVR1333D3N9K2/4G. Jaké základní desky jsi si vybral ?
    Pokud uživatel bude často renderovat a používaný program dokáže těžit z více jader, doporučuji Phenom II X6.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    32

    Intel - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40004000000RCQ

    Amd - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M0972OIWIA

    viděl bych to tak, že do 1. půjde INTEL a do 2. AMD
    Naposledy upraveno uživatelem hihotek: 27-04-2010 v 19:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,141

    Proč mATX desku či desku s chipsetem SB770 ?
    Pro socket 1156 zvol Asus P7P55D a pro socket AM3 zvol Asus M4A89GTD PRO. Pokud potřebuješ šetřit kup Asus M4A77TD PRO/U3S6, ke které je řadič SATA 6G/USB 3 v balení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    12

    Dotaz trochu OT, ale jak bude fungovat fungovat spojení grafických karet Radeon 5770 a Quadro FX380? Bude mít lepší výkon nebo chování v CADu?

    Stavěl jsem a opět budu stavět podobnou sestavu. A pokud se bude pracovat s programy od Autodesku, tak bych doporučoval spíš 8GB ram.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    32

    Špatně jste to pochopil, v sestavě 1. bude 5770, a v sestavě 2. 5670 nebo spíše fx380
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    12

    Tak to se omlouvám za hloupou otázku, nějak mi to nedoslo.

    Jinak procesor bych doporučoval i5-750, jak už někdo dřív zmiňoval pro vyšší výkon na jádro, který se bude hodit pro běžnou práci a nižší spotřebě. Velké rendery bude dělat nejspíš jednou za semestr.
    Naposledy upraveno uživatelem sokoloko: 30-04-2010 v 01:33
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    250

    Nevím jak architektura, ale design mi vytěžoval komp na lepší rendery cca. 10x za semestr a to na architektuře víc pracujou s video prezentací.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    152

    Citace Původně odesláno od H3w3R Zobrazit příspěvek
    Nevím jak architektura, ale design mi vytěžoval komp na lepší rendery cca. 10x za semestr a to na architektuře víc pracujou s video prezentací.
    Na renderovanie je určite lepšie viac fyzických (skutočných a plnohodnotných) jadier a dôležitejší celkový výkon CPU ako výkon na 1 jadro. Takže ja odporúčam, na mašinu na ktorej sa bude častejšie renderovať grafika alebo enkódovať video (hlavne H264) AMD Phenom II 1055 T X6-ku.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Výběr grafické karty pro AMD Phenom II X6 1055T
    Od CoudyCZ v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-03-2014, 21:05
  2. Phenom II X6 1055T 95W TDP
    Od Kotty v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-01-2011, 10:58
  3. INTEL Quad Core i5-760 2.80GHz nebo AMD Phenom II X4 910e?
    Od Alfajk v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 16:20
  4. i7 860, i5 750, nebo X6 1055T
    Od playman v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 10-06-2010, 20:33