Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s PC

Johny86 (93)|30.4.2010 08:02
Ahoj, mám docela velký problém s PC, na monitoru se mě objevovaly fialové čáry, tak jsem dal grafickou kartu na reklamaci a oni mě ji asi po 2 týdnech vrátili že je vše v pořádku. Dva dny po vložení do PC šlo vše skvěle až včera večer když jsem hrál jednu hru tak se mě na monitoru objevila černá obrazovka s asi milionem červených teček a PC se zaseklo, pomohl až reset. Poté windows najelo v pořádku a žádné fialové čáry už v něm nenám ale jak spustím jakoukoliv hru tak se při jejím startu bud rozpadne obraz, nebo zmizí textury a nebo se objeví ta černá obrazovka s červenými tečky a nebo se ty tečky objeví přímo přes set rozpadlí obraz. Ale pokaždé se při tom zasekne celé PC. Chci to dát znovu do opravy tu grafickou kartu ale říkám si jestli to náhodou nemůže dělat něco jiného abys ji tam zbytečné nedával, tak jetli se někomu stalo něco podobného a má nějakou radu jak to vyřešit budu moc rád. PS nové ovladače sem už zkoušl a jednou se ty červené tečky objevili i přímo při startu PC jak tam nabíhá info i biosu apod.

Díky moc za radu
athens (724)|30.4.2010 08:13
Ještě napiš tvoji celou sestavu. Jak ti můžeme poradit, když nevíme jaké máš PC. Sestava je nová nebo starší. Dokupoval jsi nové komponenty viz. grafika?
NHKG (1136)|30.4.2010 08:15
Pokud nenapíšeš nic podrobnějšího o PC, těžko ti někdo poradí. Je potřeba uvést typ grafické karty (GK), základní desky, procesoru a zdroje (důležitý je výrobce i výkon, je to na něm napsané, ale musíš sundat bočnici casu).

Běžně se při problémech s GK může pomoct toto:
- Zkus důkladně smazat ovladač GK a nainstalovat ovladače z CD přibaleného k GK a pokud nepomůžou tak znova důkladně smazat a nainstaluj nejnovější ovladače GK.
- Zkontroluj teplotu GK při zátěži.
- A hlavně pokud můžeš, zkus GK v jiném PC a jinou GK ve tvojem.
Johny86 (93)|30.4.2010 08:19
Pardon, nějak jsem zapoměl že nepíšu do starého příspěvku ale do névého tématu.

Moje PC.

Intel C2D E8400 3 GHz
Ram Corsare 4 GB (2 x 2 GB )
HDD Western Digital 500 GB, 7200 otáček (SATA2)
Asus P5Q-E
WinFast PX8800 GT 512 MB ( PCI Express 16x )
SoundBlaster X-Fi Extreme Gamer ( PCI )
Monitor HP 2309m ( 23 palců, DVI )
DVD - RW LG
Zdroj - Fortron 450 bluestorm II

A PC je staré asi rok a 10 měsíců.
speedsnail (4876)|30.4.2010 09:01
Chyby v obraze můžou být v zásadě ze 2 důvodů, chyba grafiky, nebo vadné paměti RAM. Takže
1) vyzkoušej grafiku v jiném PC, nebo jinou grafiku ve svém PC (rozhodně nejjednodušší a nejprůkaznější test čím je to způsobeno)
2) Otestuj svoje paměti programem Goldmemory (v sekci download -> vypálit jako iso na CD -> nabootovat z CD a spustit test aspon na 2-4 hodiny)
Johny86 (93)|30.4.2010 15:57
Tak jsem v PC vyzkousel jinou grafickou kartu a vse jede jak ma, takze tu svoji uz podruhe za dva tejdny odesilam na reklamaci, fakt super. Diky moc za rady.
tomasjerry (78)|4.5.2010 13:12
Spokojne reklamuj, mne takto vychcipala 8800 GTS Leadtek. Dokonca aj s uplne tou istou chybou (cervene bodky namiesto hry).