Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Veryfying DMI Pool Data

Paulo.de.one (10)|30.4.2010 18:35
Zdravím,
potřebuji pomoc - Vím, že je to docela častý problém, ale ani přesto jsem se zatím nic pořádného nedozvěděl. Mám starší PC (Asus od AutoCont) a zamrzne vždy při bootování windows (XP Home) na hlášce Veryfying DMI Pool Data. Nic jsem do něj nepřidával ani neinstaloval, prostě po jednom zapnutí se takto sekl.

Zkontroloval jsem vše uvnitř PC - nikde nic odpojeného, spáleného, apod. Do BIOSu se dostanu, ale přes něj zrovna odborník nejsem. Zkoušel jsem tam načíst File-Safe, ale ani ten nepomohl. Bootování mám nastavené v pořadí 1.Floppy, 2.HDD - bootovací disketu nemám, tak jsem to předělal na 1.CD-rom, protože mám originál Windows CD - to mě ale vedlo na přeinstalování celého systému. Doufal jse, že se to tím jenom opraví a půjde dál. Nejde mi ani tak o PC, ale předně o některá data v něm, které nemám zálohované.

Slyšel jsem, že někdy pomáhají různá nastavení:
1. MODE u HDD z LBA na NORMAL, nebo
2. SATA do IDE režimu (Native IDE) - potom že je prý ale nutné sformátovat HDD,
3. Resetovat nastavení DMI v biosu PNP/PCI konfigurace, tam nastavit resetování na Enable,
4. Zkusit opravit Bootování pomocí diskety...

Prosím, nemáte někdo nápad, jak to opravit bez nutnosti formátu? Díky moc
StD (1963)|30.4.2010 18:49
[quote=Paulo.de.one;371881]...
Slyšel jsem, že někdy pomáhají různá nastavení:
1. MODE u HDD z LBA na NORMAL, nebo
2. SATA do IDE režimu (Native IDE) - potom že je prý ale nutné sformátovat HDD,
3. Resetovat nastavení DMI v biosu PNP/PCI konfigurace, tam nastavit resetování na Enable,
4. Zkusit opravit Bootování pomocí diskety...

Prosím, nemáte někdo nápad, jak to opravit bez nutnosti formátu? Díky moc[/quote]

Z těch "nedestruktivních" metod zkus nejprve ten PNP/PCI Reset Enabled v BIOSu (ten dávám vždy, když se cokoli v HW změní - aby se ten Pool načetl znovu), no a potom případně tu instalačku W_XP (neinstalovat, opravit) a opravit to přes opravnou Konsolu - pokud by to nešlo napoprvé, tak i nechat opravit rejstříky, ale jestli ti to nevyhazuje hlášku "missing ntldr", tak by to nemělo být třeba.
Paulo.de.one (10)|30.4.2010 18:53
Nejsem teď doma, ale určitě to zkusím.
Jinak ta instalačka mi nijak nedala na vybranou - začalo to prostě ověřovat software a potom mi naskočilo, kam to chci nainstalovat (jestli chci vytvořit nové oddíly, nebo nainstalovat na stávající C:)
Moc se v tom nevyznám...
StD (1963)|30.4.2010 18:54
[quote=Paulo.de.one;371885]Nejsem teď doma, ale určitě to zkusím.
Jinak ta instalačka mi nijak nedala na vybranou - začalo to prostě ověřovat software a potom mi naskočilo, kam to chci nainstalovat (jestli chci vytvořit nové oddíly, nebo nainstalovat na stávající C:)
Moc se v tom nevyznám...[/quote]
Musíš při tom bootu mačkat klávesu F8...
Paulo.de.one (10)|30.4.2010 18:57
Zatím díky moc, až přijedu domů, zkusím obě varianty.
StD (1963)|30.4.2010 19:03
[quote=Paulo.de.one;371889]Zatím díky moc, až přijedu domů, zkusím obě varianty.[/quote]
...ale připrav se také duševně na tu nejhorší variantu, a sice, že klekl systemový disk... (vadné sektory). Potom budeš potřebovat základní pomůcky na provizorní opravu (Hiren's Boot CD).
Paulo.de.one (10)|1.5.2010 18:42
[quote=StD;371883]Z těch "nedestruktivních" metod zkus nejprve ten PNP/PCI Reset Enabled v BIOSu (ten dávám vždy, když se cokoli v HW změní - aby se ten Pool načetl znovu), no a potom případně tu instalačku W_XP (neinstalovat, opravit) a opravit to přes opravnou Konsolu - pokud by to nešlo napoprvé, tak i nechat opravit rejstříky, ale jestli ti to nevyhazuje hlášku "missing ntldr", tak by to nemělo být třeba.[/quote]

Tak první metoda neměla žádný úspěch a co se týče instalačky - pořád se nemůžu dostat pomocí F8 k té opravě, nabízí to rovnou až reinstalaci na oddíl C, popř. na nový oddíl.

Zkusím si někde najít Hiron's Boot CD, nebo Live CD od Linuxu - slyšel jsem, že by z toho šlo potom zkopírovat data a potom přeinstalovat W_XP.
Jenom nevím v jakém formátu to vypálit a potom jak se dostat k bootování z toho CD...???
StD (1963)|1.5.2010 19:16
[quote=Paulo.de.one;372037]Tak první metoda neměla žádný úspěch a co se týče instalačky - pořád se nemůžu dostat pomocí F8 k té opravě, nabízí to rovnou až reinstalaci na oddíl C, popř. na nový oddíl.

Zkusím si někde najít Hiron's Boot CD, nebo Live CD od Linuxu - slyšel jsem, že by z toho šlo potom zkopírovat data a potom přeinstalovat W_XP.
Jenom nevím v jakém formátu to vypálit a potom jak se dostat k bootování z toho CD...???[/quote]

Hiren's Boot CD se stáhne jako ISO a vypálí se jako ISO (obraz), ten obraz už je bootovací.
Ad F8 - zkus ještě v kombinaci s Ctrl a mačkat opakovaně.
Paulo.de.one (10)|1.5.2010 19:22
Hiren's stahuju v .rar
Paulo.de.one (10)|1.5.2010 19:23
A díky za trpělivost, dělám to poprvé. Za celých 8 let jsem s ním neměl žádný problém.
StD (1963)|1.5.2010 19:31
[quote=Paulo.de.one;372046]Hiren's stahuju v .rar[/quote]
Po rozbalení to bude iso, copak do něho TotalCommanderem nevidíš? :)
Paulo.de.one (10)|1.5.2010 19:34
:( ještě stahuju...
zsdx (2098)|4.5.2010 09:30
[quote=Paulo.de.one;371881] Mám starší PC (Asus od AutoCont) [/quote]
+
[quote=Paulo.de.one;371885]Jinak ta instalačka mi nijak nedala na vybranou - začalo to prostě ověřovat software a potom mi naskočilo, kam to chci nainstalovat (jestli chci vytvořit nové oddíly, nebo nainstalovat na stávající C:)
Moc se v tom nevyznám...[/quote]

=je to recovery CD velkovyrobce a ne 'normalni instalacka' - ta by se chovala jinak a mohl bys dat tu opravu (viz StD). Zkus si nekde pujcit originalku, cislo co mas na krabici je do ni mozne pouzit.