Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 84

Téma: PC se zasekne a lze ho jedině restartovat

  1. #31
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    Tady to je. Tak napájení je Chieftec, ne Eurocase...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 14052010096.jpg 
Zobrazení: 95 
Velikost: 457.9 KB 
ID: 16824   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 14052010097.jpg 
Zobrazení: 98 
Velikost: 671.5 KB 
ID: 16825   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 14052010098.jpg 
Zobrazení: 96 
Velikost: 410.8 KB 
ID: 16826   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 14052010099.jpg 
Zobrazení: 128 
Velikost: 798.4 KB 
ID: 16827   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 14052010100.jpg 
Zobrazení: 102 
Velikost: 343.8 KB 
ID: 16828  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, tak mate opravdu tragicky resene chlazeni. Vubec se nedivim ze se to prehriva.

    Nasavaci ventilator pod diskem nemate, a vyfukovaci ventilator taky ne. Takze se Vam tam to teplo hromadi.
    Prez bordel v kabelech se vzduch nemuzu vubec pohybovat. Tj (udelej si poradek v kabelech)

    No a k tomu Freezrovi...... Je samozrejme obracene, nevim kdo to delal, ale to musela bejt rachota nez to vymyslel
    Ten chladic procesoru by ste mel otocit aby foukal smerem k te mrizce Pri te prilzitosti by neskodila vymena pasty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    Jj, takhle jsem to myslel... kámoš říkal, že teď vlastně ten studený vzduch fouká ven a teplo se hromadí na druhé straně :/. Pastu už mám předobjednanou, stačí skočit do alzy. Snad se mi jí podaří nanést správně. Kdyby byly nějaké extra rady na tohle téma, jsou vítány.. Ještě pak ty kabely nějak uspořádám... Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Jak tam mas ten chladic nasazenej dlouho?????

    Pokud ne moc dlouho, jde to sundat, otocit a zas nasadit bez meneni pasty. Pokud je ve slusnem stavu.

    Pro naneseni nove pasty je tento postup:
    Opatrne se zbavit stare pasty. Tj treba redidlem, ci kapkou alkoholu ( to je ale skoda). Hezky to pak odmastit.
    Dat par kapicek na cpu, ja davam do stran a do stredu. Pak vzit igelitovy pytlik, dat do nej prst a pastu kapickovou metodou nanest rovnomerne na cpu......
    Nesmi byt pasty ani moc ani malo.
    BTW: Obcas neni spatne po naneseni a nasazeni chladice jemne otocit s chladicem, pokud jsou tam nerovnosti pasta se hezky rozetre.

    Kdyz kupujete v Alze pastu, opravdu vrele doporucim jeste 2x nebo alespon 1x Aireen 80x80cm a nasadit podle fotek na predchozi strance

    Sosnuto z PCT
    Před nanesením nové pasty na chip nebo chladič, je důležité oba povrchy pořádně očistit a odmastit. Na odmaštění se používá buď obyčejný denaturovaný líh (koupí
    se v lékárně), nebo Isopropyl alkohol, který je k elektronice daleko jemnější a po odpaření nic nezanechává. Po očištění obou povrchů (chladiče a chipu) se jich nesmíme dotýkat prsty, aby jsme si je opět nezamastili. Pokud se jedná o obyčejnou pastu, tak se nanesení provádí prstem, který je v mikrotenovém sáčku. Tím zajistíme, že si na nanášený povrch nezaneseme různé nečistoty a povrch neumastíme. Snažíme se ve velice krátké době nasadit chladič, aby nám na nanesený povrch nespadly prachové a jiné částečky, které by mohly zhoršit tepelný přenos.

    Ukázka nanesení pasty obyčejným rozetřením po procesoru:

    Nanesení pasty "ťupkovou" metodou

    Na prvních
    dvou obrázcích jsou vidět dvě metody, jak nanášet teplovodivou pastu. Druhý obrázek
    představuje metodu, kterou jsem z obliby nazval "ťupková", protože se po povrchu procesoru jemně "skáče" prstem v mikrotenovém sáčku. Rozložení pasty po celém
    povrchu je dle mého názoru nejdokonalejší a ani roztírání pomocí žiletek nebo kreditních karet na tento způsob nedosahuje kvalitou a rovnoměrným rozložením pasty po celém povrchu IHS.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: tipy1.jpg 
Zobrazení: 88 
Velikost: 26.3 KB 
ID: 16831   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: tipy2.jpg 
Zobrazení: 87 
Velikost: 36.2 KB 
ID: 16832  
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 14-05-2010 v 18:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    A ty Red Wings mají v balíčku i něco pro připevnění ke caseu? Jinak je trochu takovej problém že já nemám na caseu vepředu žábry :/. Mám jen otevřený case z jedné strany (v podstatě jak je to na těch fotkách, tak tak je stále otevřený) a stojí pár centimetrů od zdi. Pak už je jen odvod zezadu .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ano maji v baleni srouby k pripevneni na bednu. Ve predu podle fotky mate normalne standartni diry na ventilator. SAmozrejme vepredu mezi kovovou skrini a plastovym vnejskem je mezera kudy se nasava vzduch z venku.
    Dulezite je, abyste mel diry na srouby a ty tam podle obrazku jsou.

    Odvod je zezadu a privod ze predu.

    Lepsi je mit pouze odvod nez privod.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 14052010100.jpg 
Zobrazení: 98 
Velikost: 287.1 KB 
ID: 16833  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    Tyhle díry tam sice jsou, ale case zepředu má žábry který jsou plně vyplněný nějakým plastem a neřekl bych že se tam toho zrovna moc protáhne...

    Jinak ještě jeden dotaz... Až budu otáčet chlazení a budu čistit a nanášet pastu, budu pravděpodobně muset vyndat celou základní desku? Nebo jen ten čipset nebo nějak tak... v tomhle se fakt nevyznám, tak radši se to snažím říct nějak obrazně :-D
    Naposledy upraveno uživatelem Mike0256: 14-05-2010 v 23:32
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    Nepomohlo by jednoduše navrtat několik dír zepředu vrtačkou? A samozřejmě se nejdřív ujistit, že se tam nic nenachází... Jinak taky si nejsem jistej jestli na ty MB mam 12V 3piny nebo 5V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od Mike0256 Zobrazit příspěvek
    Až budu otáčet chlazení a budu čistit a nanášet pastu, budu pravděpodobně muset vyndat celou základní desku?
    Desku vyndavat nemusis, pokud jsi opatrny a neuvalis nejaky kondik pri zapase s kabelama. Radeji bych si ale k tomu pozval nekoho znalejsiho.

    Citace Původně odesláno od Mike0256 Zobrazit příspěvek
    Nepomohlo by jednoduše navrtat několik dír zepředu vrtačkou? A samozřejmě se nejdřív ujistit, že se tam nic nenachází... Jinak taky si nejsem jistej jestli na ty MB mam 12V 3piny nebo 5V.
    Navrtat to muzes, pokud to nahodou nenasava z diry dole (ktera na obrazcich neni videt). Jinak ta mrizka je stejne celkem dost "odporova", nevim jestli bez vyrezani tam bude mit vetrak valny vliv.
    Jinak by to melo byt 12V, ale to te trapit nemusi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    No díry tam fakt žádne nejsou.. dole jsou USB porty. Je tam otvor na disketu který není využívaný, ale to je moc malý průchod.

    BTW ty Aireny teď nemají a potřeboval bych to co nejdřív. Co je v té kategorii podobné? http://www.alza.cz/chlazeni/do-skrin...m/18849243.htm
    Co třeba tohle - http://www.alza.cz/arctic-fan-8-pro-d126970.htm ?
    EDIT: Hmm, blbost. Ten nepůjde přidělat obouma směry.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 15052010110.jpg 
Zobrazení: 78 
Velikost: 297.8 KB 
ID: 16834   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 15052010111.jpg 
Zobrazení: 90 
Velikost: 257.4 KB 
ID: 16835   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 15052010112.jpg 
Zobrazení: 79 
Velikost: 343.8 KB 
ID: 16836  
    Naposledy upraveno uživatelem Mike0256: 15-05-2010 v 09:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Ten arctic nie je zlý, teplotné čidlo dáš pod HDD a bude sa to krásne regulovať... (resp. prilepíš ho na spodnú stranu HDD - elektroniku/čipy)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    J, ale pak se bude hůř přidělávat na druhé straně kde bude odchod vzduchu, ne?
    Co tohle http://www.alza.cz/ventilator-cooler...b83-d45050.htm
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Moja chyba, tento ventilátor sa ako in-take použiť nedá a co tento ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    J, asi j. Ještě k tomu vezmu asi jeden prodlužovací 3pin.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Desku vyndavat nemusis, pokud jsi opatrny a neuvalis nejaky kondik pri zapase s kabelama. Radeji bych si ale k tomu pozval nekoho znalejsiho.
    No teď nikoho neseženu... To chlazení na GPU jsem taky vyměnil, tak snad tohle nebude o tolik horší. Ale jde o to, že tam budu muset ještě odstranit pastu a pak tam nanést novou...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Po úvodním logu Win se PC zasekne
    Od Draczek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-04-2011, 19:10
  2. BSOD v jediné hře pokaždé na stejném místě
    Od Devouver v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-01-2011, 11:48
  3. Windows XP: Nejde restartovat Windows XP
    Od mildante v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-02-2010, 10:45
  4. Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-08-2008, 08:59
  5. Notebook nejde vypnout ani restartovat pls help!
    Od Krtek_86 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-06-2008, 18:05