Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 46

Téma: Jste spokojeni s kvalitou ovladačů GK?

  1. #31
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Ivo Mašek
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    516

    Na jednom PC nVidia, na druhém Catalisty. Z žádným jsem neměl a nemám problém.
    jen tak letmo s cim jsem se sethkal ja osobne na ati:
    - nejdou nainstalovat
    - nejdou odinstalovat
    - po nainstalovani hazi bsod nebo black screen
    Nikdy jsem se s tím nesetkal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    - nejdou nainstalovat
    - nejdou odinstalovat
    - po nainstalovani hazi bsod nebo black screen
    - stale upozornovani na chybejici NET framework (i pres manualni nainstalovani 1-3.0)
    S ani jedním tímto problémem jsem se také nikdy nesetkal, problém bude asi někde jinde....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    No já tím chtěl hlavně pravit, že používám ty Catalysty, které byly dodány s kartou a žádné překotné upgrade ovladačů každých 14 dnů se u mne nekoná - není proč, když to stabilně funguje.
    prave ze se nejedna o "prekotne" zmeny / kdysi tomu tak bylo /, ale uz delsi dobu o optimalizaci a vyruseni bugu, me se to zrovna netyka, ale kluk je "paran" a zmeny plynulosti her byly znatelne / NFS SHIFT a DIRT II / na HD 5870....
    ja si "jen tak z prdele" na mou HD3200 nahodil 10.4 a muzu rici, ze samsung.oceanic na AthlonXII@2860 je plynuly / MPC HC, CCCP, CoreAVC /..., tj naky posun jsem zaznamenal i ja...
    ale muze byt, ze ti nova instalace rozhodi jine zalezitosti... / a pac si hrajes hlavne se zpracovanim videa, tak se vubec nedivim /
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Ano, používám NVIDIA GeForce
    Na notebooku a nyni i desktopu mam NVIDIA GeForce a naprosto bez problemu ... delsi dobu jsem mel ATi Catalyst a byly OK, jen posledni dobou jsem zaznamenal zvyseny vyskyt
    Display Driver Stopped Responding and Has Recovered
    a proto jsem presel na GeForce
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Ale ono je celkem jedno na jakém hw k tomu docházelo, jestli na referenčním ventilátor či nikoliv... chyba ovladačů byla uznána a vždy došlo ke stažení driverů ...
    Dále např.: k ovladačům 197.41 NV uvádí, že displeje s vyšším rozlišením než FullHD schopné po DP či HDMI přehrát zvuk, zvuk nepřehrají ... takže ani NV není svatá a nemá ovladače dokonalé
    Neni to jedno - nereferencni = neni vec nV, ale vyrobce
    To je ale dano tim, ze pres volne piny DP jde zvuk ze? To bychom mohli obvinovat treba i Lenovo notesy apod
    Ad zvuk: Zrejme nikomu uz nevadi, ze nizsi ATIny nemaji 5.1 co? Dale se pak muzem pobavit o minoritnim podilu vice nez fullHD displeju (je to jeste mene nez podil SIPS/SPVA displeju... presto porad lidi kupujou TNka ikdyz ja bych si o ne neoprel ani kolo, proste investici do TN beru jako vyhozeny penize pac to nema ani barvy ani uhly...)

    edit: abych doplnil to nejdou nainstalovat apod. tak to neni mysleno tak, ze nejdou ani jedny, ale nektere verze proste nejdou, vyskytovalo se to pomerne hodne na novejsich HDxxxx radach + mobilnich radeonech
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Weslo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    245

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Neni to jedno - nereferencni = neni vec nV, ale vyrobce
    Bohužel to není pravda protože pokud je to se starým ovladačem OK a s novým ne tak je vina jasná.Špatná práce programátora/testera Nvidie.Nastavení otáček větráku řídí předpokládám BIOS karty (základ dělá asi Nvidia + dodělávky jednotliví vendoři) podle nastavených hodnotách na čidlech.
    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    To je ale dano tim, ze pres volne piny DP jde zvuk ze? To bychom mohli obvinovat treba i Lenovo notesy apod
    Je zajímavé že Atiny to zvládají zcela bez problému
    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Ad zvuk: Zrejme nikomu uz nevadi, ze nizsi ATIny nemaji 5.1 co?
    A kterépak?HD4xxx mají všechny 7.1 a HD3xxx mají všechny 5.1.Ale i kdyby ne je to pořád lepší než Nvidia která nemá nic (teda když pominu HTPC 40nm zobrazovadla a nyní Fermi)

    Teda ne že by Ati neměla spoustu problémů jinde (třeba Linux je děs) ale zrovna tohle mají relativně dobře zvládnuté.

    Mobilní radeony nebyly podporovány protože si to nepřáli výrobci notebooků - nyní už jsou mimo asi 3 výrobců podporovány OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Jediné problémy s drivery ATI a nVidia jsem zaznamenal na noteboocích. Aceru mám X700. A protože Acer není podporován přímo drivery ati, ale oficiálně musel mít drivery od aceru, bylo to těžší naistalovat. nVidia v Lenovu T61 zase dělala problémy s javou a s přehráváním fullscreen videa.
    Oba problémy jsem ale vyřešil před 3 a 2 roky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Citace Původně odesláno od Weslo Zobrazit příspěvek
    Bohužel to není pravda protože pokud je to se starým ovladačem OK a s novým ne tak je vina jasná.Špatná práce programátora/testera Nvidie.Nastavení otáček větráku řídí předpokládám BIOS karty (základ dělá asi Nvidia + dodělávky jednotliví vendoři) podle nastavených hodnotách na čidlech.
    Aha, takze panove od eVGA si daji na svoje karty jiny I/O a hned za to muze ta zla nVidia

    + najednou se trosicku pozapomnelo s problemy ala "Pres HDMI jede obraz, ale ne zvuk"... Opet bezchybne ovladace ATI, ze? Opet jsem si tenhle problemicek vycucal z prstu....

    edit: Taktez vsichni pozapomeli na problemik s tim, jak se rezal Realtek int. na desce s Realtekem na ATInach, ze?
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 03-05-2010 v 21:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Weslo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    245

    No tak zase trumfovat se tady nemusíme že Jak říkám problémy jsou na obou stranách zhruba podobné intenzity a závažnosti.
    Tedy žádná zlá Nvidia a hodná Ati
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    To neni o trumfovani, ale narovinu rikam, ze ovladace "as is" jsou ready na S3 a na nVidie - o ATI tohle prohlasit nemuzu (a jinak ano, ve svych pc mam grafiky z obou taboru).

    edit: ne ne, podobne intenzity rozhodne ne, s tim souhlasit nemohu. Ono doma na svym pc zvitezim vzdy a je mi jedno jestli to bude trvat 10min nebo 2dny, ale kdyz davate zakaznikovi x karet za den a nemate cas zkouset jednotlivy verze ovladacu ktery pasujou na jednotlivy verze karet tak je pak situace trosicku jinde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Weslo
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    245

    No tak jsem dalek od toho abych někomu říkal jak má dělat svou práci ale tohle je poněkud divný argument.Pokud vím tak ke každé grafické kartě libovolného výrobce je funkční ovladač na CD dodávaný s kartou.Pokud už chci mít nejvíc čisté svědomí tak si naklikám z roletky na game.amd.com nebo nvidia.com příslušnou kartu.

    Relavantní průzkum (a tedy podpoření mého či tvého názoru) samozřejmě nikdy nikdo neudělá takže to nechme tak
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Tak jasne, na CD od Matroxu G400 Max byl taky funkcni ovladac, ale pak se zjistilo, ze v nejakych OpenGL aplikaci hazi error... Jakteziv jsem nepotreboval zadnej "total-cleaner" a makaji dodnes (pravda, dnes jsou mimo misu, nicmene v tech dobach se na nich hralo zrovna tak jako dneska na ATI/nV )
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Dale se pak muzem pobavit o minoritnim podilu vice nez fullHD displeju (je to jeste mene nez podil SIPS/SPVA displeju... presto porad lidi kupujou TNka ikdyz ja bych si o ne neoprel ani kolo, proste investici do TN beru jako vyhozeny penize pac to nema ani barvy ani uhly...)
    Co mají monitory, resp. technologie panelů společného s vyladěností driverů pro grafické karty

    Richmonde ty jsi vyložený nvidiot a ve své zahleděnosti do jedné značky nejsi ochoten přijmout fakt, že by tvá vysněná značka mohla také pochybit. Přinejmenším má ATI problémy s vyladěností, ale nemá takové chyby, které posílají hardware do "křemíkového nebe". Problémy způsobené na zákl. deskách s čipem NF200 (resp. nForce 790i) rozhodně nebyly způsobeny výrobci hardwaru. A když neví již co, tak vydají ovladač, který mimo 4-way SLI GTX480/470 neřeší vůbec nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Co mají monitory, resp. technologie panelů společného s vyladěností driverů pro grafické karty
    Tak si laskave precti prirucku od Lenova - zjistis kdy se ti hodi ten "cancour" se zvukem a kdy ne. ...taky z toho vyctes, ze audio je jen "optional" nikoliv vsudypritomny
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček Avatar uživatele randomofamber
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Nerekl bych, ATT je pouze doplnek, nikoliv ovladace jako takove. Kdybyste uvedl napr. Omega drivery tak budiz (ovsem ty nejdou aplikovat na nove mobilni Radeony...)
    Prosím, přečti si pořádně, co jsem napsal.

    Píšu, že lidi nepoznají rozdíl mezi ovladači od výrobce a od někoho, kdo je naprogramuje sám. Abych pravdu řekl, tak mám jen vzdálené povědomí, že takové ovladače pravděpodobně existují.

    Dále píšu, že by bylo lepší vytvořit anketu na téma typu zda lidi používají ACCC nebo jinou aplikaci a rovnou jsem i odpověděl, že sám ACCC nepoužívám, že používám ATT. Pro ty kdož neví, pak ACCC a ATT není ovladač. Jistě existují podobné alternativy u NVidia...

    Tak stručně řečeno, používám ovladače od ATI, ale k práci s nimi používám ATT.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední