Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Zapnu PC, třikrát pískne, monitor hlásí "No signal"

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    5

    Stalo se mi to naposledy před dvěma měsíci, ale potom jsem jela na týden pryč, jak jsem dojela, bylo po problému. Ale teď se mi stalo to stejné.

    Zapnu počítač, nejede mi net. Zkusím jako obvykle restartovat. Internet jede bez problémů. Zapnu prohlížeč, zapnu QIP a najednou se mi sekne myš a počítač hlásí "No signal". Počítač třikrát pískne a nic. Zkouším zapnout a vypnout obrazovku, nic se neděje. Zkouším vypnout počítač manuálně, nic se neděje. Vytáhnu a zapojím síťák, nic se neděje. Pořád ten stejný problém, akorát při opětovaném zapínání se mi zobrazí jenom černá obrazovka a to pískání.

    Počítač mám asi...kolem a kolem 8-5 let starý, jednou přeinstalovaný, operační systém windows XP, mám jen externí HDD s filmy a na pevném disku taky nějaké mám, žádné hry, akorát mám nainstalovaný Windows 7 remix. Občas se mi sekne a nechce reagovat. Manuálně vypnout nejde, proto se uchyluju k nedrastičtější metodě - vytáhnutí síťáku.

    Vůbec si s tím nevím rady. S počítači moc nevycházím a všechny problémy řeším "vypnout a zapnout".
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Napiš jaké máš komponenty (sestavu tvého PC)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    to pípnutí je stejně dlouhé?
    nebo 1dlouhé a 2 krátké?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    to pípnutí je stejně dlouhé?
    nebo 1dlouhé a 2 krátké?
    3 dlouhé
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    to pípnutí je stejně dlouhé?
    nebo 1dlouhé a 2 krátké?
    to vůbec nevím...co vím je že mám 512MB RAM...já na tom PC jsem jenom na internetu, dívám se na filmy a pracuju ve wordu...vše co mi k životu stačí...ale myslím že tam mám zvukovou kratu a možná nějakej ten gadget na monitor
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Pípání základních desek


    Award BIOS pípá (jeden dlouhý a dva krátké tóny) při chybě grafické karty.

    AMI BIOS používá tóny podle tabulky:Počet tónů Popis chyby a návrh na řešení
    • 1 chyba obnovování paměti (zasunutí, záměna, výměna)
    • 2 chyba parity v paměti (zasunutí, záměna, výměna)
    • 3 chyba parity v paměti (zasunutí, záměna, výměna)
    • 4 vadný časový obvod (výměna SIM modulů, pak základní desky)
    • 5 chyba CPU (zasunutí procesoru správně do patice)
    • 6 adresové vedení A20 nepracuje správně (změna volby v nastavení Fast Gate A20)
    • 7 neurčitelná chyba
    • 8 paměť grafické karty je špatná
    • 9 kontrolní součet v ROM není OK (nainstalovat aktuální verzi BIOS)
    • 10 paměť nastavování (CMOS Setup) je vadná (vyvolat BIOS a opět uložit data BIOSu (je-li to možné)
    • 11 vadná cache (zkusit usadit SIM), je-li naletovaná výměna základní desky



    AMI BIOS (amibios)

    AMI BIOS je dodáván na základních deskách od společnosti American Megatrends, jedná je o jeden z nejvíce rozšířených biosů, na svých základních deskách ho používá Soyo, Dynasty, Aqauris, Iwill, Chaintech, Elitegroup, Acer, Elite, Asustek (=Asus), J. Bond, Datacom, Digital Equipment, Kongston.
    Podoba pípnutí – význam
    • » 1 krátké – chyba nabití DRAM, selhání nebo přerušení časovače
    • » 2 krátká – Memory parity error – zřejmě chyba RAM IC
    • » 3 krátká – chyba na prvních 64K RAM, zřejmě chyba IC RAM
    • » 4 krátká – selhání systémových hodin
    • » 5 krátkých – chyba procesoru
    • » 6 krátkých – chyba připojení klávesnice
    • » 7 krátkých – chyba virtuálního módu na straně procesoru
    • » 8 krátkých – chyba grafické karty nebo chybějící video adaptér
    • » 9 krátkých – chyba BIOS ROM
    • » 10 krátkých – chyba cache L2
    • » 1 dlouhé, 2 krátká – selhání video systému, zřejmě na straně BIOS ROM
    • » 1 dlouhé, 3 krátká – selhání testu paměti
    • » 1 dlouhé, 8 krátkých – selhání testu zobrazování
    • » 1 dlouhé – všechny testy v pořádku


    Award BIOS
    Dříve používaný BIOS, před akvizicí společností Phoenix se dal najít na řadě pc vybavených základní deskou od firem Asustek, Abit, Atrend, ASI, AOpen, Chaintec, Computrend, Dataexpert, Digital Equipment, ECS, FIC, Giga Byte, IWill, J.Bond, NEC, Ocean, Soyo a Vobis.
    Podoba pípnutí – význam
    • » 1 dlouhé, 2 krátká – chyba video výstupu
    • » nekončící pípání – chyba paměti
    • » 1 dlouhé, 3 krátká – chybějící grafická karta
    • » rychlé pípání za provozu – přehřátí počítače
    • » nízké a vysoké tóny – chyba procesoru


    Phoenix BIOS
    Jeden z nejvíce rozšířených biosů, najdeme ho dnes na řadě pc a základních desek.
    Podoba pípnutí – význam
    • » píp, 3 pípnutí, píp, píp - Chyba refresh DRAM.
    • » píp, 2 pípnutí, 2 pípnutí, 3 pípnutí - Chyba kontrolního součtu ROM
    • » píp, 3 pípnutí, píp, 3 pípnutí - Chyba řadiče klávesnice
    • » píp, 3 pípnutí, 4 pípnutí, píp – Chyba paměti RAM
    • » píp, 3 pípnutí, 4 pípnutí, 3 pípnutí - Chyba paměti RAM
    • » píp, 4 pípnutí, píp, píp – Chyba paměti RAM
    • » 2 pípnutí, 2 pípnutí, 3 pípnutí, píp – Neočekávané přerušení
    Naposledy upraveno uživatelem athens: 03-05-2010 v 21:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Eso.Shamster Zobrazit příspěvek
    3 dlouhé
    To vypadá na paměť RAM. poproš někoho, zda by ji domáčkl, případně vyndal a profoukl místo kde byla. Když je více modulů, tak jeden vyndat a zkoušet to s druhým
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od athens Zobrazit příspěvek
    Pípání základních desek


    Award BIOS pípá (jeden dlouhý a dva krátké tóny) při chybě grafické karty.

    AMI BIOS používá tóny podle tabulky:Počet tónů Popis chyby a návrh na řešení
    • 1 chyba obnovování paměti (zasunutí, záměna, výměna)
    • 2 chyba parity v paměti (zasunutí, záměna, výměna)
    • 3 chyba parity v paměti (zasunutí, záměna, výměna)
    • 4 vadný časový obvod (výměna SIM modulů, pak základní desky)
    • 5 chyba CPU (zasunutí procesoru správně do patice)
    • 6 adresové vedení A20 nepracuje správně (změna volby v nastavení Fast Gate A20)
    • 7 neurčitelná chyba
    • 8 paměť grafické karty je špatná
    • 9 kontrolní součet v ROM není OK (nainstalovat aktuální verzi BIOS)
    • 10 paměť nastavování (CMOS Setup) je vadná (vyvolat BIOS a opět uložit data BIOSu (je-li to možné)
    • 11 vadná cache (zkusit usadit SIM), je-li naletovaná výměna základní desky
    zasunutí, záměna, výměna...bude to znít blbě, ale čeho?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    To vypadá na paměť RAM. poproš někoho, zda by ji domáčkl, případně vyndal a profoukl místo kde byla. Když je více modulů, tak jeden vyndat a zkoušet to s druhým
    no...zkusím to...RAMku už jsem si jednou vyměňovala, to bych měla zvládnout
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele athens
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    735

    Citace Původně odesláno od Eso.Shamster Zobrazit příspěvek
    zasunutí, záměna, výměna...bude to znít blbě, ale čeho?
    Grafické karty
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Eso.Shamster Zobrazit příspěvek
    no...zkusím to...RAMku už jsem si jednou vyměňovala, to bych měla zvládnout
    Když tak po vytažení kabelu od elektriky z počítače domačkat všechny destičky a konektrory
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. "Nebyl zjisten zadny signal" - kde je zakopany pes?
    Od mike033 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 04-09-2014, 22:58
  2. "no signal detected" na monitoru po neúspěšném pokusu o odemčení jádra u X3
    Od Karlos7 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-04-2012, 21:45
  3. Nová VGA, monitor hlásí "No signal"
    Od Iselor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-06-2011, 20:08
  4. Monitor hlásí žadný signál
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-08-2009, 14:10