Různé modré smrti co 20 minut
Zdravím všechny poslední dobou mi pc šlape extrémně pomalu, vyskytují se různé errory a modré smrti, neměl jsem čas to řešit, ale teď když mi každých 20 minut spadne pc, nemám jinou možnost. V příloze příkládám pár co jsem vyfotil a taky souhrn informací o PC. Předem dík za pomoc.
Napis, jaky mas hardware. A jak pise astec- udelej test pameti, napr. programem Memtest, nebo Goldmemory (pali se to jako bootovatelne CD).
Chybi tam ale zdroj- pokud nestaci napajet disky, muze to byt jedna ze zavad. Ty pameti mas jak? 1280 MB =1024 a 256 , nebo nejak jinak?- nejak jsem to v tom *.txt nenasel. Ocividne je to skladane z toho, co "bylo po ruce" - udelej radeji ten Memtest (http://www.memtest.org/#downiso)
Stáhnul jsem a nainstaloval tenhle "Download - Auto-installer for USB Key (Win 9x/2k/xp/7)"
Ale při bootování se nic nespustilo, co je třeba udělat, aby se zapnul ten test?
Ale při bootování se nic nespustilo, co je třeba udělat, aby se zapnul ten test?
Nevim jak memtest, ale GoldMemory (v podstate to samy) ma obraz CD (.iso) , ktery staci vypalit a v BIOSu nastavit jako bootovaci zarizeni CD/DVD mechaniku. Pak uz to jede samo.
Btw nech to bezet alespon 4 hodiny.
Btw nech to bezet alespon 4 hodiny.
No ono mem test a gold memory sice je skoro to samý , ale kolikrát se chyba projeví jen v jednom. Takže to projeď oběma. Jinak zkus mrknou na cpu, jestli moc nehřeje a chipset omrkni taky.
ok, ale něco dělám špatně, protože mi nejde spustit ani jeden test. Tak třeba u toho Goldminu jsem vypálil iso na dvd, zadal jsem ať se primárně bootuje CDROM, ale nic. V čem je problém?
Trochu blba otazka, ale clovek nevi: To ISO jsi vypalil jako obraz, ne jako soubor; souhlasi?
Boot z CD se pak musi jeste potvrdit "any key", jak tam jdou ty tecky :D
Boot z CD se pak musi jeste potvrdit "any key", jak tam jdou ty tecky :D
Byl špatně nastavený bios. No, ale stejně nechal jsem to asi 20 hodin a stejně v tom goldmemory bylo jenom 52%, status: Failed, Errors: asi 200 tisíc. Vzhledem k tomu, že mi to hlásilo dalších 20 hodin a pořád to rostlo, tak jsem to vypnul, ještě zkusím ten druhý program.
Nema smysl zkouset dalsi programy. I 1 chyba v tomto programu znamena vadnou RAM.
Zkus se jeste podivat na stitek RAM a v BIOSu rucne nastavit frekvenci, napeti i casovani a spustit test znova. Ale pravdepodobne jsou RAM v kremikovym nebi.
V pripade reklamace staci prilozit vysledek GoldMemory/Memtestu a hned bude rychleji vyrizena.
Zkus se jeste podivat na stitek RAM a v BIOSu rucne nastavit frekvenci, napeti i casovani a spustit test znova. Ale pravdepodobne jsou RAM v kremikovym nebi.
V pripade reklamace staci prilozit vysledek GoldMemory/Memtestu a hned bude rychleji vyrizena.