Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Výkon

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Zdravím,
    mám dotaz ohledně výkonu. Nevím zda je takový jaký by měl být.
    Sestava:
    CPU: AMD PII x2 550 @3.1GHz (základní 2 jádra)
    GPU: ATi HD 5750 @870 MHz (od powercoloru s ac chladičem) Catalyst 10.3
    MB: GA MA770T UD3P
    RAM: 2x2 GB DDR 3 Kingston 1333MHz
    HDD: Samsung 400GB 7400 ot.
    Chlazení: CPU - Zalman 7600 (nebo jak takové měděné kilové vajíčko)
    Monitor: podle mě malej 19" 1440x900

    A problém: hra Team Fortress 2
    Minimum: 1.7 GHz Processor, 512MB RAM, DirectX® 8.1 level Graphics Card (Requires support for SSE), Windows® Vista/XP/2000, Mouse, Keyboard, Internet Connection

    Recommended: Pentium 4 processor (3.0GHz, or better), 1GB RAM, DirectX® 9 level Graphics Card, Windows® Vista/XP/2000, Mouse, Keyboard, Internet Connection
    Nastavení: - rozlišení moje 1440/900, textury vysoké, modely vysoké, všechno vysoké a zapnuté až na - AF a AA to je vypnuté a FPS mám kolem 100 na dobrém místě a 50-60 mezi hráči. Nevím zda ten výkon sedí. Grafika sice není nejsilnější ale ani nejslabší. Ale i když mám FPS na 60 (ping kolem 40) občas mám takové divné záseky a nevím proč. A příjde mi, že i Metro 2033 a Crysis mi šli plynule. (je pravda, že u Metra jsem nastavil místo vysokých textur jen střední).. Nevím čím to je hru už jsem čistil steamovou utilitkou. Měl jsem podezřejí na myš, ale v jiných hrách mi to nedělá. Žádný vir bych mít neměl.Aspoň NOD nic nenašel, ale projdu to eště jednou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Zkus spustit 3Dmark a porovnat vysledky s databazi na netu.

    Nemuzou byt ty "zaseky" pouze lagy? Uz jsem par lidi, kteri tyto 2 pojmy zamenovali, potkal.

    Spust si napr. OCCT a zjisti teploty procesoru a grafiky v zatezi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Tak lagy nevím ping mám pořád (jsou to české a německé servery) kolem te 40 což je dost dobré pořád 20-40 ms. Problém je, že při té hře se zřejmě nezatěžuje procesor tolik co by možná měl při 1 hodině hraní jsem někde kolem 40 °C a po 10 minutách v Linxu jsem na 60 °C. Grafika bude kolem 40-50 asi. Ale dneska se na to podívám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Nemáš nastaven ve hře či v ovladačích (CCC nebo co používáš) VSync (Vertical sync, či vertical refresh)??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Hellow Zobrazit příspěvek
    Tak lagy nevím ping mám pořád (jsou to české a německé servery) kolem te 40 což je dost dobré pořád 20-40 ms. Problém je, že při té hře se zřejmě nezatěžuje procesor tolik co by možná měl při 1 hodině hraní jsem někde kolem 40 °C a po 10 minutách v Linxu jsem na 60 °C. Grafika bude kolem 40-50 asi. Ale dneska se na to podívám.
    Ty teploty me pripadaj trosku nizky na 4jadro (z ostatnich tvych prispevku jsempochopil, ze mas odemceny zbyly jadra ... nebo jsi je zase vypnul?), ale muze to byt normalni. Jakych teplot tyhle procesory dosahujou nevim.

    To, ze pri hrani her ma procesor nizsi teplotu nez pri linxu je normalni. Drtiva vetsina bezne pouzivanych aplikaci nedokaze vyuzit poradne procesor (linx ano) a cim nizsi vytizeni procesoru, tim nizsi teplota.

    Popis ty zaseky trosku vic(cetnost, delka ,...) Nemuze to byt napriklad zpusobeno nacitam pri probihani mezi castma mapy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    V CCC mám nastaveno - standart use custom settings, AA a AF - use application settings, AAmode Perfomance, AI zapnuto, Mipmap na max.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Záseky jsou tak 0.5 - 1 sekunndové takže se lehce posunu, napsal jsem tam že mám jen dvě jádra opět jsem je vypl, jelikož při nich byla stabilita na 50 %. Pročistil jsem vše co jsem potkal a dneska to vyzkouším.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Při testu jsem narazil na anomalii, CPU mělo teplotu 40 °C až na jednu vyjímku kdy asi 2 vteřiny bylo na 80°C aspoň podle speed funu, což je divné mám nastvaeno, že na 70C°se má vypnout. Nemohla to být jen chyba měření jelikož occt to v grafech nezaznamenal.
    Naposledy upraveno uživatelem Hellow: 06-05-2010 v 21:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Už jsem to zřejmě vyřešil, nevím jaký na to vše mělo vliv to catalyst AI ale zapnul jsem ho, pročistil počítač a už se to neděje. Prosím o lock :-) díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od Hellow Zobrazit příspěvek
    Už jsem to zřejmě vyřešil, nevím jaký na to vše mělo vliv to catalyst AI ale zapnul jsem ho, pročistil počítač a už se to neděje. Prosím o lock :-) díky
    Já bych řekl, že to máš asi pěkně zavšivený ten PC....

    EDIT: http://www.viry.cz/forum - tady ti poraděj jak kompletně vyčistit PC od havěti, případně by někdo pomohl i na tomto fóru
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 06-05-2010 v 23:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Hellow
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    199

    Já nevím, jestli je zasviněnej, malware sem nenašel ani jedno, spyware ani jeden, vir NOD nenašel žádnej jenom jednu lehce podezřeou složku, která byla hned zlikvidovaná. Horší už to bylo se samotnou hrou, steam si to nějak blbě uložil, poslední dva update byly uložený jinam než patřily, takže jsem je přesunul a vyčistil steam, už to jede v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení