Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Nové PC - sestava

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    21

    Nazdar,

    kupuji nový počítač, bylo mi prodejcem navrženo toto

    Cooler Master Elite 330 černá
    Fortron 750W Black Power
    Intel DP55WG Warrensberg
    Intel Core i5-650 3,20GHz
    Kingston 4GB Kit 1333MHz DDR3 Non-ECC DIMM
    Seagate 1TB Barracuda 7200.12 SATA-3G
    WD 150GB VelociRaptor SATA
    LG Blue-Ray CH10LS 10xRD-R
    ASUS ENTGTX275/2DI/896Mb DDR3 2S 2xDVI-I, HDMI, PCle2
    LG 24'' W2442PA-BF
    i-Tec čtečka All-in-One Interní

    je to firemní/domácí počítač na běžnou činnost + hry. Prodejce moc měnit nemůžu, jen bych se chtěl zeptat zda je to slušná sestava, která nějakou tu dobu vydrží (hlavně na ty hry :-P) resp. jestli tam jde něco vylepšit (za podobnou cenu). Hlavně si nejsem jistej tou grafikou a procesorem.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    No jestli ti ji nabídl zadarmo, tak ber. Ale jestli ne a chceš to nějak zhodnotit, tak se pochlub cenou. Mně se to totiž moc nelíbí, asi bych volil jinak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od StOs Zobrazit příspěvek
    Prodejce moc měnit nemůžu
    Jakto? Odkaď to kupuješ? Za tu sestavu by si prodejce zasloužil pár facek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    tak minimalne by to chtelo vymenit ten zdroj ... 750W Fortron fakt ne - osobne bych dal asi 525W Enermax
    A takovyhle pocitac davat do Elitky ? Kup aspon Centurion, kdyz nic lepsiho ...
    Procesor spis i5 750 http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400830982Z3RV5 a desku taky urco vymenit, Intelackou bych dal mozna do serveru, ale do herniho PC spis neco od Asusu nebo Gigabyte
    Grafika je celkem OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jaký je cenový limit? Ta sestava není navržena nejlépe:
    - case je z papíru, ale v té cenové hladině (do 1000 Kč) nic lepšího asi nebude,
    - zdroj je špatný a zbytečně drahý, minimálně nějaký Seasonic 400 - 500W
    - procesor je nevýhodné dvoujádro (na socketu 1156 jedině čtyřjádro core i5-750 nebo pokud to chcete pořídit levnějc, tak to vytvořit na platformě AM3), jediná výhoda v tomto procesoru je přetaktování, na což zas není úplně vhodná deska (i když by to šlo taky),
    - disky Seagate nepatří k tomu nejkvalitnějšímu na trhu - raději WD nebo Samsung,
    - disk VelociRaptor mi přijde takový diskutabilní, pokud to bude na běžnou práci a hry, tak mi přijde dost zbytečný a drahý
    - Blu-ray, tam to záleží na vás, zatím mi to přijde dost drahé
    - grafická karta je sice výkonná dost, ale dnes už vcelku zastaralá
    - monitor, k tomu ať se vyjádří ostatní, vypadá slušně, ale poměr 16:9 je taková trošku nudle a bral bych raději 16:10 (1920x1200), ale zas jsou dražší
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    21

    no cena celkem je 34 600 s DPH

    cenový limit řekněme 40 000
    Naposledy upraveno uživatelem StOs: 07-05-2010 v 15:11 Důvod: doplnění
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od StOs Zobrazit příspěvek
    no cena celkem je 34 600 s DPH

    cenový limit řekněme 40 000
    Tak jsem to narychlo naházel do košíku, sice mi tam chybí čtečka ale ta stojí 2 - 3 stovky? Můj názor - je to předražené a je to blbě poskládané. Opravdu trváš na tom prodejci? Sice ti tu můžem udělat slušnou sestavu, ale jestli máš omezený výběr .....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Tak jsem to narychlo naházel do košíku, sice mi tam chybí čtečka ale ta stojí 2 - 3 stovky? Můj názor - je to předražené a je to blbě poskládané. Opravdu trváš na tom prodejci? Sice ti tu můžem udělat slušnou sestavu, ale jestli máš omezený výběr .....
    no firma od nich kupuje kde co, zařizují nám i síť a tak podobně. Trvat na tom netrvám osobně, zjistim co se dá dělat. Jsou o kus dražší ale zase mám 100% jistotu když se něco rozbije tak to opravěj.

    Jak koukám, změnil jsi jen základní desku.
    U toho procesoru mi tvrdili že je to 4 jádro, resp. že na 2 a 4 jádra se to už dneska nerozděluje. Nebylo by tam lepsí dát teda to i5-750 co navrhoval Jandaskunk? I ta grafická karta pokud je zastaralá ..

    případně mi navrhněte lepší sestavu do těch 40 000 včetně monitoru, bez OS.
    Naposledy upraveno uživatelem StOs: 07-05-2010 v 15:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A další varianta - vyhodil jsem Raptora, nedával jsem tam SSD, zato je tam o třídu lepší grafika a chladič na CPU (dal by se nahradit levnějším, třeba Scythe Mugen 2, ale není zrovna skladem). Blu-Ray tam je vypalovačka, takže pokud by se dala jen čtečka, jsou to další 2,5 tisíce dolů, monitor sem nechal ten tvůj, ale přimlouval bych se za 16:10.

    Edit: Varianta s BD-ROM + Win7. Pokud by jsi trval na SSD disku pro OS, do 40k se pořád dostanem.


    U toho procesoru mi tvrdili že je to 4 jádro, resp. že na 2 a 4 jádra se to už dneska nerozděluje.
    Tak to raději nekomentovat, možná si z tebe dělali srandu.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 07-05-2010 v 16:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Jojo není nad firmy které dělají státní zakázky :-). Johny-Q sestava pěkná, ale ten centurion je pěkně na prd. Mám ho v práci a moc místa v ní není.
    Joo takovej http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40089000000MQL co jsem koupil od husky je pošušnání
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    Jojo není nad firmy které dělají státní zakázky :-). Johny-Q sestava pěkná, ale ten centurion je pěkně na prd. Mám ho v práci a moc místa v ní není.
    Joo takovej http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40089000000MQL co jsem koupil od husky je pošušnání
    Tak nemůžeš srovnávat case s cenovým rozdílem skoro 4000Kč a navíc Big ATX oproti Midi ATX, pokud si z toho nebude chtít udělat fileserver nebo se tam nějak extra hrabat, tak by měl Centurion IMHO stačit, samozřejmě se dá připlatit i za lepší (a nemusí stát 5000,-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    21

    Díky za nápady, jinak ještě bych se teda zeptal, přroč tam cpete Win 64bit? nejsou s tím problémy nějaký?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    S Windows 64bit žádné problémy nejsou a využiješ naplno kapacitu paměti, 32bit verze využije maximálně 3÷3,5GB. (64bit W7 mám doma)
    SSD mám doma a velmi urychlí náběh Windows, programů a i her a loadingů oblastí ve hrách (třeba Mass Effeckt). Mi se SSD osvědčilo, takže doporučuju nějaké levnější koupit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    21

    Citace Původně odesláno od NHKG Zobrazit příspěvek
    S Windows 64bit žádné problémy nejsou a využiješ naplno kapacitu paměti, 32bit verze využije maximálně 3÷3,5GB. (64bit W7 mám doma)
    SSD mám doma a velmi urychlí náběh Windows, programů a i her a loadingů oblastí ve hrách (třeba Mass Effeckt). Mi se SSD osvědčilo, takže doporučuju nějaké levnější koupit.
    no ty SSD jsou o pěknej kus dražší a nejsem si uplně jistej jestli když budu mít dva disky, malej SSD na Win a druhej klasickej na "zbytek" tak jestli to nějak těm hrám pomůže (jasný Win se načtou rychle) ..
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. SSD: Nové SSD-čko
    Od Juroush v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-10-2014, 15:37
  2. Nové pc
    Od keen.vas v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 29-03-2009, 23:02
  3. Sestava: nové PC
    Od pancoo v sekci PC - archiv
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-10-2008, 16:47
  4. Nové AGP
    Od Zoidik v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 05:57
  5. Nové PC
    Od Wellkey v sekci PC - archiv
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 20:42