Digitální zapojení monitoru
Funguje mi pouze analogové zapojení. Když propojím monitor s pc DVI kabelem tak mi monitor akorat napise: "ANALOG POWER SAVING MODE" a je tma. Cim to je?
U některých monitorů je potřeba ručně zvolit vstup signálu, zkus se podívat do menu. DVI výstup z PC a DVI kabel si zkoušel na jiném monitoru nebo monitor na jiném PC s ověřenou funkčností DVI výstupu?
1.) vyměň DVI kabel za jiný ( může být kabel v prčicích )
2.) Zkus se podívat do OSD menu, jestli tam nejde nastavit používání DVI na tvrdo.
3.) vyzkoušej jinou grafiku případně monitor, může být výstup z grafiky nebo vstup do monitoru v háji
Co máš za grafiku? Fungovalo ti to do teď?
2.) Zkus se podívat do OSD menu, jestli tam nejde nastavit používání DVI na tvrdo.
3.) vyzkoušej jinou grafiku případně monitor, může být výstup z grafiky nebo vstup do monitoru v háji
Co máš za grafiku? Fungovalo ti to do teď?
jiny monitor ani pc sem nezkousel protoze mame doma jen stare kousky... OSD menu muj LG nema. Misto toho mam forte manager ale podivejte se sami:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
grafiku mam HD 5770
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
grafiku mam HD 5770
A v záložce display to není? Jestli můžeš, tak vyzkoušej jinej kabel, je to nejjednodušší varianta. Buď ti ho někdo půjčí, nebo zkus koupit, je to otázka myslim cca 200Kč
[quote=dracihnev;374130]... OSD menu muj LG nema.[/quote]Co to je za monitor, že to nemá menu?
Btw. obrázky uploaduj přímo sem na fórum....
Btw. obrázky uploaduj přímo sem na fórum....
znovu otevírám diskuzi... abych to shrnul:
- moje lcd jde zapojit jen analogově..zde jsou jeho specifikace: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- při zapojení přes DVI do mé grafiky HD5750 se jen objeví na monitoru nápis Analog power saving mode což píšou monitory od LG když mají signál z pc ale nedokáží ho zobrazit
- ve správci zařízení mám u monitoru: obecný monitor PnP ... co to je?
- moje lcd jde zapojit jen analogově..zde jsou jeho specifikace: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- při zapojení přes DVI do mé grafiky HD5750 se jen objeví na monitoru nápis Analog power saving mode což píšou monitory od LG když mají signál z pc ale nedokáží ho zobrazit
- ve správci zařízení mám u monitoru: obecný monitor PnP ... co to je?
Teď si pročítám manuál toho monitoru a to je fakt maso. To jsem nežral. Tam se fakt nedá nastavit na monitoru pomalu nic (lépe řečeno nic). Jediné co jsem objevil je nějaká funkce DDC/CI ON/OFF Čert ví k čemu je ta blbost dobrá. Každopádně bych to vyzkoušel.
Funtion Display is on when Power button is touched, and DDC/CI is ON/OFF when Power button is touched more than a few seconds.
http://www.retrevo.com/support/LG-L1900R-Monitors-manual/id/23240ag011/t/2/
Funtion Display is on when Power button is touched, and DDC/CI is ON/OFF when Power button is touched more than a few seconds.
http://www.retrevo.com/support/LG-L1900R-Monitors-manual/id/23240ag011/t/2/
DDC slouzi k identifikaci monitoru, rozliseni apod.
edit: ale na Alfe pisou, ze jde o limitovanou edici :D
edit: ale na Alfe pisou, ze jde o limitovanou edici :D
vse se da nastavit pres LG forte manager coz je program pro lcd od LG...ten mi ale ted najednou taky nejde...jakoby nerozpoznal ze je k pc zapojeny LG...dokonce v ati catalyst mam u monitoru ze je to crt a ne lcd...takze bud asi zpraseny kabel nebo chyby nejaky ovladac
[quote=dracihnev;382474]vse se da nastavit pres LG forte manager coz je program pro lcd od LG...ten mi ale ted najednou taky nejde...jakoby nerozpoznal ze je k pc zapojeny LG...dokonce v ati catalyst mam u monitoru ze je to crt a ne lcd...takze bud asi zpraseny kabel nebo chyby nejaky ovladac[/quote]
Ono hlavne v manualu je psano, ze forte mgr funguje jen s DDC/CI ON, takze pouzij to tlacitko.
Ono hlavne v manualu je psano, ze forte mgr funguje jen s DDC/CI ON, takze pouzij to tlacitko.
aha...takze stacilo na monitoru zapnout to DDC coz je jen blbe svetylko na podstavci...no tak aspon ze uz funguje ten forte manager
[quote=dracihnev;374127]Funguje mi pouze analogové zapojení. Když propojím monitor s pc DVI kabelem tak mi monitor akorat napise: "ANALOG POWER SAVING MODE" a je tma. Cim to je?[/quote]
Jaký propojovací kabel používáš? Je to DVI-I, nebo DVI-D? Pokud DVI-I, zkusil bych ho zaměnit za DVI-D kabel.
Jaký propojovací kabel používáš? Je to DVI-I, nebo DVI-D? Pokud DVI-I, zkusil bych ho zaměnit za DVI-D kabel.