Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Butování

Aktiyata (1)|12.5.2010 12:59
Ahojky, prosím o pomoc. Přivezla jsem si z opravy PC a píše mi to tuto zprávičku. Reboot and Seleck proper Boot device or Insert Boot Media in selekted Boot device and pres a key. Prosím o radu, co je špatně. Díky Aktiyata
Tak jsem se prohrabala HW a zjistila jsem, že proudový kabel byl od disku odpojen. Zapojeno, funguje.
mstejska (2912)|12.5.2010 13:04
Podívat se z čeho bootuješ. Jinak do BIOSu a nastavit bootováni na harddisk, pokud obsahuje systém a disk ti neopravovali. Jinak budeš muset nainstalovat nový
Zoidik (1405)|12.5.2010 13:05
Šupky do BIOSu a změnit pořadí bootování. Uděláš to tak, že po zmačknutí tlačítka zapínačího budeš mačkat DELETE a uvidič zřejmě tuhle obrazovku tahle a tam bud druhé nebo třetí submenu otevřeš a bude na tebe koukat tahle obrazovka tahle a změníš first boot device na HDD
dzandra (1368)|12.5.2010 13:10
[quote=Aktiyata;374669]Ahojky, prosím o pomoc. Přivezla jsem si z opravy PC a píše mi to tuto zprávičku. Reboot and Seleck proper Boot device or Insert Boot Media in selekted Boot device and pres a key. Prosím o radu, co je špatně. Díky Aktiyata[/quote]

Krom toho co ti radí ostatní, tak bych zavolal tomu kdo ti to opravoval, ať ti to přijede nastavit(pochybuju, že ti to dělal zadarmo)
durib (1141)|12.5.2010 13:12
[quote=Zoidik;374672]Šupky do BIOSu a změnit pořadí bootování. Uděláš to tak, že po zmačknutí tlačítka zapínačího budeš mačkat DELETE a uvidič zřejmě tuhle obrazovku tahle a tam bud druhé nebo třetí submenu otevřeš a bude na tebe koukat tahle obrazovka tahle a změníš first boot device na HDD[/quote]

No ne jenom DEL funguje vsude. Ja pokud nevim a na POST okne to nestacim precist mackam TAB, F1, F2, DEL, ESC, popr. F10 a zatim se vzdy povedlo :D
Zoidik (1405)|12.5.2010 13:42
[quote=durib;374678]No ne jenom DEL funguje vsude. Ja pokud nevim a na POST okne to nestacim precist mackam TAB, F1, F2, DEL, ESC, popr. F10 a zatim se vzdy povedlo :D[/quote]

Pokud to je stolní mašina, tak to v 90% bývá DELETE jinak dík za doplnění