zničehonic nespustil monitor a klávesnice na PC
Dnes jsem zapnul počítač jako každý den,a najednou mi nenaběhl monitor,ani klávesnice nerozsvítila.
Speaker nezapípal,kontrolka HD se rosvítila,chladič porcesoru spustil a vrčel.Zkusil jsem rozpojit a vratit graf.kartu,vyfoukal desku od prachu/bylo ho tam požehnaně/,a stále nic
poradí mi někdo zkušený ,co dělat?.., diky moc:-D
Speaker nezapípal,kontrolka HD se rosvítila,chladič porcesoru spustil a vrčel.Zkusil jsem rozpojit a vratit graf.kartu,vyfoukal desku od prachu/bylo ho tam požehnaně/,a stále nic
poradí mi někdo zkušený ,co dělat?.., diky moc:-D
Rádi bychom ti poradili, ale podle toho, co jsi napsal, to bohužel není možné. Křišťálovou kouli nikdo z nás nemá, takže potřebujeme, aby ses více rozepsal a pokud možno co nejvíce upřesnil svůj dotaz.
edit: napis hw, reset cmos jsi zkousel?
edit: napis hw, reset cmos jsi zkousel?
proste monitor se nespusti,ani nahradni monitor,pocitac nastartuje ale monitor nespusti.Je mrtvy.Muze to byt od prachu?Zapraseny obvody nebo neco podobneho?Uz kvuli prachu nenaskocil
kdysi internet,dal jsem to do opravy a vycistili a bylo potom ok.Co v tomto pripade treba cistit? dikes za moudre odpovedi:-))
kdysi internet,dal jsem to do opravy a vycistili a bylo potom ok.Co v tomto pripade treba cistit? dikes za moudre odpovedi:-))
Čistit se musí vše ( zdoj, chladiče, větráky, mřížky větrací, prostě vše ). Bud se ti něco upeklo horkem jestli to bylo zanesné prachem, nebo ti odešla deska, možná zdroj. Takže zkus sehnat jiný zdroj a vyzkoušej. Grafiku máš integrovanou nebo samostatně?
A zkus odpojit všechny součásti, který nejsou nutný ke spuštění PC (tj. nech v desce zapojenou jenom grafiku a jednu z pamětí, všechno ostatní odpoj - všechny karty z desky kromě graf., disky (i od zdroje), fdd, klávesnici, myš, všechno z USB, reproduktory či sluchátka atd.) - jestli se rozsvítí monitor. Pokud ne, zkus ještě s jinou pamětí. Pokud ne, skus resetovat bios (při odpojeným napájení ze zásuvky!). Pak už nutno zkusit jinou graf. kartu, zdroj, a pak už by zbývala jenom deska nebo procesor.
mne podobny problem kdysi davno zpusobilo zasekle tlacitko suspend na klavesnici, PC se choval jako mrtvy..., tj., jak pise predrecnik, odpojit vse, co neni nutne k startu PC, a pokud to nepomuze, tak rozebrat, vycistit a znovu slozit v minimalni konfiguraci a postupne pridavat komponenty....
Diky za info,pocitac dam na minimum,nekde sezenu a vymenim i klavesnici,uvidim co to udela.
Jeste mam jednu otazecku..Cim a jak se nejlip cisti obvody,chladic vetraky,existuje nato nejakej
dobrej prostredek?
Jeste mam jednu otazecku..Cim a jak se nejlip cisti obvody,chladic vetraky,existuje nato nejakej
dobrej prostredek?
[quote=martinek2;374957]existuje nato nejakej dobrej prostredek?[/quote]
Ano, jmenuje se to [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Ano, jmenuje se to [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
[quote=martinek2;374957]...nekde sezenu a vymenim i klavesnici...[/quote]
staci kdyz klavesnici odpojis, pokud bude problem pretrvavat, tak klavesnici to nebude....
staci kdyz klavesnici odpojis, pokud bude problem pretrvavat, tak klavesnici to nebude....
[quote=Jiri@tncm;374959]Ano, jmenuje se to [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].[/quote]
Nebo se tomu také říká kompresor kompresor Nicméně, já mam ověřený vysavač, štěteček, nebo dech z mých prokouřených plic.
Nebo se tomu také říká kompresor kompresor Nicméně, já mam ověřený vysavač, štěteček, nebo dech z mých prokouřených plic.
[quote=Zoidik;375025]Nebo se tomu také říká kompresor kompresor.[/quote]
Ten nekoupíš za stovku :slug
Ten nekoupíš za stovku :slug
[quote=Zoidik;375025]kompresor[/quote]
Tak zrovna tento bych nepouzival, to radeji vysavac, nebo plice. Nema totiz sklad vzduchu, jede to vse hned do hadicky a ten maly pist moc proudu vzduchu nevyrobi.
Ja vzdycky vezmu PC jednou za rok na chatu a procistim 6 atmosferama.
Jinak jeste muzes koupit novou baterku do desky, kdyz uz budes resetovat CMOS.
Tak zrovna tento bych nepouzival, to radeji vysavac, nebo plice. Nema totiz sklad vzduchu, jede to vse hned do hadicky a ten maly pist moc proudu vzduchu nevyrobi.
Ja vzdycky vezmu PC jednou za rok na chatu a procistim 6 atmosferama.
Jinak jeste muzes koupit novou baterku do desky, kdyz uz budes resetovat CMOS.