Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Pevné disky, optické mechaniky: uvedení hdd do původního stavu

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: whitey

    Znění dotazu:
    Buenos días! Snad nemám příliš stupidní dotaz, ale ještě nikdy jsem se tím nezabýval, takže se raději nechám poučit. Chci uvést hdd samsung f3 1tb do původního stavu, tzn. odstranit oddíly, filesystem, prostě by se choval jako při 1. instalaci. Důvod - reklamace. Navíc bych se rád ujistil, že odstraněná data nebudou jednoduše obnovitelná. Prosím o doporučení vhodných nástrojů(utilit) a postupu, nejsem-li moc náročný. Muchas gracias

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    hdd samsung f3

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Low level format tool (http://hddguru.com/download/software....2.36.1181.exe)
    A disk je skoro jak z vyroby, zapisuje to same nuly.
    EDIT: Postup je jednoduchy. Nainstalujes, vyberes ten disk (doufam, ze vis, ze nemuzes formatovat disk, ze ktereho je bootovano) a formatujes.
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 15-05-2010 v 15:07

  4. #4
    Neregistrovaný

    Ahoj,vtomhle jsem taky úplnej amatér,pochopil jsem dobře,že prográmek nainstaluju na disk ze kterého bootuju a ten co chci uvést do původního stavu můžu třeba připojit jako externí?Funguje to tak a nebo jinak,můžete to vysvětlit trochu blíž?Dík

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Ahoj,vtomhle jsem taky úplnej amatér,pochopil jsem dobře,že prográmek nainstaluju na disk ze kterého bootuju a ten co chci uvést do původního stavu můžu třeba připojit jako externí?Funguje to tak a nebo jinak,můžete to vysvětlit trochu blíž?
    Eraser přesně takto funguje.

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Ahoj,vtomhle jsem taky úplnej amatér,pochopil jsem dobře,že prográmek nainstaluju na disk ze kterého bootuju a ten co chci uvést do původního stavu můžu třeba připojit jako externí?Funguje to tak a nebo jinak,můžete to vysvětlit trochu blíž?Dík
    Ano, musis ho pripojit jako "druhy" tzn. aktualni system bootuje z jineho HDD, program taky nainstalujes na jiny HDD. Ten, co ho formatujes nesmi byt pro chod pocitace jakkoli potrebny. A myslim, ze jsi to pochopil spravne.

  7. #7
    whiteout

    Díky za doporučení, dokonce jsem instalačku eraseru objevil na disku, jen jsem se ještě nedostal k instalaci a testingu. I když pro mou potřebu bude možná LLF tool vhodnější. S tím formátováním systémového disku jsi mě pobavil, ale opatrnosti není nikdy dost!:-D

    Je možné přibližně odhadnout dobu trvání LLF na 1tb disku?



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    LLF v původním smyslu nelze na dnešních discích použít, a přepsání nulami není bezpečný způsob. Pokud chceš mít opravdu jistotu, musíš použít některý z doporučených postupů.

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od whiteout Zobrazit příspěvek
    Je možné přibližně odhadnout dobu trvání LLF na 1tb disku?
    Ano, opatrnosti neni dost (stejne by te to nepustilo).Ted pred chvili, nez jsme se nadali, si jeden uzivatel kvuli nedorozumeni "upravil" skrin.
    Trvat to bude nejspise celou noc, musi se zapsat kazdy cluster.

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    LLF v původním smyslu nelze na dnešních discích použít, a přepsání nulami není bezpečný způsob. Pokud chceš mít opravdu jistotu, musíš použít některý z doporučených postupů.
    Samozrejme, ze to nebude stejne jako z vyroby, kde maji silnejsi magneticke pole pro LLF. Kazdopadne po formatu mi data neobnovila ani specializovana firma, takze bych si s bezpecnosti hlavu nelamal, pokud tam nejsou prisne tajne vojenske technologie.

Podobná témata

  1. Uvedení notebooku do původního stavu
    Od Honza23 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 29-09-2010, 23:35
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-11-2009, 17:28
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 19-08-2009, 13:58
  4. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-02-2008, 21:57