Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tiskový problém

GrimReefer (15)|15.5.2010 14:01
Měl bych menší problém,

instaluji počítač známé účetní a ona využívá ještě stále DOSovské programy. Má ASUS notebook a připojenu tiskárnu přes USB. Nainstaloval jsem na NTB Win 7 professional a nainstaloval XP Mode, protože pod XP tisk šel vždy relativně v pohodě. Programy jsem v pořádku nainstaloval a teď přichází problém s tiskem. Použil jsem příkaz (v onom XP módu) NET USE LPT1 \\127.0.0.1\Canon /persistent:yes pro spojení tiskárny s portem LPT1. Po spuštění programu a pokusu o tisk se objeví tisková úloha na správné tiskárně (která normálně z notepadu vytiskne v pořádku), zobrazí se zařazování a pak hned vytištěno a přitom se nic nevytiskne. Nevíte, co s tím?

Add: Byl bych vděčný za řešení bez dalších softwarů
DrZelenka (2491)|16.5.2010 11:40
Jedna se o program MRP? Pouzivate tiskovy manazer? (ja osobne jsem na W7 MRP pro DOS spolehlive nerozjel - nastesti se stejne prechazelo na MRP K/S, ktery na W7 funguje dobre)
GrimReefer (15)|16.5.2010 12:06
Ne, jedná se o program FOX od.... teď nevím jaké společnosti... Žádný tiskový manager nepoužívám, pouze čistě Win XP Mode... Je také zajímavé, že když dám ukázat náhled před tiskem, tak pro tisk z notepadu nebo tak se ten náhled zobrazí, ale při takovémto tisku ne...
DrZelenka (2491)|16.5.2010 12:25
[quote=GrimReefer;375597]Ne, jedná se o program FOX od.... teď nevím jaké společnosti... Žádný tiskový manager nepoužívám, pouze čistě Win XP Mode... Je také zajímavé, že když dám ukázat náhled před tiskem, tak pro tisk z notepadu nebo tak se ten náhled zobrazí, ale při takovémto tisku ne...[/quote]

Bohuzel s timto programem nemam zkusenosti, ale v MRP se jednalo o spatne nastaveni vystupu v programu.
GrimReefer (15)|16.5.2010 12:28
No jo no, tady to je určitě taky blbě nastavené v programu, když podporuje při tisku pouze volbu: Laserová, inkoustová, jehličková.... Tak to neni nejslavnější :-) Bohužel co nadělam, ona z něj přejít nechce. Každopádně moc děkuju za snahu.
astec (1823)|16.5.2010 12:43
Co rozdělit disk, format FAT 16, tam dat učetnictví a bootovat do dosu? nevyzkoušeno, střílím od boku.
GrimReefer (15)|16.5.2010 12:46
No, to nevím, jestli by tam byla nějaká možnost toho "přesměrování" z lpt1 na USB, přece jenom DOS a USB.... A navíc by každé dělání v účetních programech byla otázka restartu, což se mi zdá lehce nešťastné
astec (1823)|16.5.2010 12:49
[quote=GrimReefer;375614]No, to nevím, jestli by tam byla nějaká možnost toho "přesměrování" z lpt1 na USB, přece jenom DOS a USB.... A navíc by každé dělání v účetních programech byla otázka restartu, což se mi zdá lehce nešťastné[/quote]

Ja myslel že jede jen učetnictví. tak pardon
z toho náhledu nejde uložit a pak tisknout?
tisk do souboru a pak tento vytisknout (ABRA)
GrimReefer (15)|16.5.2010 12:52
Bohužel tu řeším ten problém s tím tiskem, program sám o sobě v těch XP jede, dokonce i ve Win 7, když se dá režim kompatibility XP... Potřeboval bych bohužel vyřešit, proč, v tiskové frontě se dokument zařadí do tiskové fronty a poté se napíše, že se vytisknul a přitom se nic nevytisklo. Dokonce, ikdyž jsem dal v nastavení tiskárny "tisk přímo na tiskárnu" tak to také nic neudělalo.
GrimReefer (15)|16.5.2010 12:56
[quote=astec;375615]Z toho náhledu nejde uložit a pak tisknout?
tisk do souboru a pak tento vytisknout (ABRA)[/quote]

Ten náhled se právěže bohužel taky nezobrazí. Přes tisk do souboru by se to snad nějak vyřešit mohlo, ale je to takové kostrbaté, protože by se vždy muselo zadávat jméno souboru, do kterého to uložit a tak a to značně zpomaluje práci, když se třeba chce tisknout 50 různých dokladů.
astec (1823)|16.5.2010 12:58
Ještě formát tisku z RAW změnit na TEXT???
Vlastnosti / Upřesnit" tlačítko "Tiskový procesor" a v něm datový typ TEXT (namísto standardního RAW formátu).
GrimReefer (15)|16.5.2010 13:03
To mě nenapadlo, no, zkusit to můžu. Zítra to zkusím, děkuji, odpoledne napíšu jestli to pomohlo, kdybyste měl ještě nějaký návrh, rád jej vyzkouším také.
GrimReefer (15)|17.5.2010 23:17
Tak jsem to nakonec vyřešil pomocí programu DosPrint, vyzkoušel sem už všechno a toto se jeví jako nejshůdnější možnost, děkuju všem za pomoc.