Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    4

    Kolegove, jelikoz jsem PC vzdy dostaval postavene od firmy, nemam zadnou zkusenost - bohuzel nadesel cas, si koupit vlastni vykonne PC - zamereni pouze z 85% na foto .. rad bych podridil sestavu vykonostne odladenou a vyvazenou pouze pro zpracovani foto (tedy pro Adobe aplikace), hry me nezajimaji (max miny a solitare), pousteni videa minimalni, pouze nejake bezcenne mp3 pro poslech pri praci ...
    rad bych pozadal zkusenejsi kolegy o pripadne korekce a usmerneni, rad bych ziskal vyvazenou sestavu (ve smyslu, abych nemel zbytecne silny procesor a spatnou zakladni desku atd .. )

    Platforma: Intel
    Operační systém: Win 7 Ultimate 64bit AJ (mam )
    LCD monitor: nepotrebuji, mam CGcka

    sestava - nevim, zda to vubec pujde takto sestavit
    1/ HDD system - WD Velociraptor 300gb http://www.alza.cz/pevny-disk-wester...0gb-d99401.htm
    2/ HDD pracovni - 2 x WD Caviar RE4 1500GB 64MB cache (chtel bych zrcadleni )
    3/ zakladni deska Asus Rampage II gene http://www.alza.cz/asus-rampage-ii-gene-d112825.htm
    4/ procesor zrejme i7 930
    5/ RAM - 12 GB sestavenych z techto pameti 3 x http://www.alza.cz/kingston-4gb-kit-...ox-d115577.htm
    6/ GK je jasna - zadnou herni nevyuzuji a ani nechci - tedy pripada v uvahu jen Quadro FX 1800 http://www.alza.cz/hp-nvidia-quadro-fx1800-d126994.htm
    7/ zdroj by asi mel byt kvalitni a s nejakou slusnou rezervou (neumim odhadnout jak hodne x_set watt potrebuji ) - asi Enermax Pro 82 625W nebo Enermax Pro 87 - 600w
    8/ case - zatim nevim, nemam napad - neco, kde nebude problem chladit

    predpokladam, ze jsme jeste na neco zapomel, co me vubec nenapada ..
    Naposledy upraveno uživatelem fillmayer: 17-05-2010 v 14:15 Důvod: upresneni
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Trochu víc podrobností by nebylo? Nad 30 000 je třeba i 100 000.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    4

    cca 40-45 bez dph, ale kdyz bude mene, zlobit se urcite nebudu .. naopak, treba to zbytecne dimenzuji na velky vykon
    jeste k otazce vykonu PC ... bezne pracuji se soubory (foto) 0,5 - 0,8GB ... proto potrebuji vyssi vykon
    Naposledy upraveno uživatelem fillmayer: 17-05-2010 v 14:38 Důvod: upresneni
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    9

    Skladam si ted pc pro stejne ucely.

    [][]CPU - ok, i7 930 je skvela volba .
    [][]Chladic CPU - Noctua NH-U12P SE2 patri mezi nejtizsi chalide cpu, ale je mozno pouzit i chladic dodavany s cpu, bude ale hlucnejsi. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69668
    [][]Deska - Gigabyte GA-X58A-UD3R - Intel X58; cenove i vybavenim mi prijde jako velmi dobra volba. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72489
    [][]HDD system a programy - Kingston SSDNow V+ Series - 128GB; v realnych testech u cadu nebo adobe aplikaci ma stejne nebo nepatrne horsi vysledky nez drazsi SSD, mam osobni zkusenosti s predchozi verzi a SSD na praci v CADu a Adobe aplikacemi vcetne velkych souboru se skvela, kdykoli prejdu k klasickemu disku okamzite poznam rozdil. 128GB je pro system, programy a aktualne zpracovavana data dost, kdyby ne tak jeste jeden, vykonostne se to opravdu vyplati. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72843
    [][]HDD data - souhlas, ciste na archivaci dat.
    [][]RAM - 12GB beru taky, ale na 1600Mhz a CL7 (7-7-7-20), konkretne 2x tyhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61666
    [][]Grafika - to je jasne, je podporovana adobe a cenove nejvyhodnejsi. Ikdyz sam nevim, jestli nevezmu nejakou levnejsi ATi.
    [][]Skrin - vybral jsem si Fractal Design DEFINE R2, funkcne uvnitr je paradni a vzhledove se mi taky libi, uchladit pujde urcite vpohode.
    [][]Zdroj - 600 muzu stacit, nevim, ale ja zvolil Enermax MODU87+ 700W, je taky kvalitni, tichy vcetne podpory sli kdybych pozdeji pridal dalsi grafiku. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72786
    [][]DVD mechanika - LG GH22NS, ciste kvuli instalackam na dvd http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61644

    A ted cena... pohybuji se na 50tis za pc (bez HDD pro data, win a periferii) plus minus nejaka ta tisicivka podle zvoleneho e-shopu.

    Co vy na to? Uz jsem k tehle sestave par rad dostal, ale necham si ji jeste skritizovat tady na foru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jen jsem to prolit, ale RAMky naprosto nevhodny - CL7 je sice hezky, ale na 1.85v pro i7 naprosto zabijacky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Richmond tým chcel povedať, že musíš brať ramky s max. napetím 1.65V Takže napr. tieto Kingston KHX1600C8D3K3/6GX Hyper
    PSU - sa mi zdá nejak veľmi predimenzovaný... stačí i 600W, ba dokonca i 500W - dajú sa tam ušetriť peniaze, ak nato až tak nehľadíte, nevadí to. Čo sa týka mechaniky, tu na fóru sa na tu LG-inu sťažovalo (ak som to správne pochytil) takže radšeb rať, napr. túto Lite-On
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Čo sa týka mechaniky, tu na fóru sa na tu LG-inu sťažovalo (ak som to správne pochytil) takže radšeb rať, napr. túto Lite-On
    To by mě zajímalo kdo Na té GH22NS není nic špatného a běžnému uživateli stačí až nad hlavu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Jen jsem to prolit, ale RAMky naprosto nevhodny - CL7 je sice hezky, ale na 1.85v pro i7 naprosto zabijacky
    Vim, ze pro i7 je doporucene napětí 1,65V, ale kvalitni MB dokazi oddelit napeti CPU a RAM. Tyhle ram by meli byt podporovany danou deskou, sice mi trosku nesedeli part number v poslednim cisle, ale p.n. ktere uvadi gigabyte ani a-data nezna... Deska je celkem nova, tak doufam ze bude schopna oddelit napeti.
    Ale i tak bych nerad riskoval!!! Mozna by pro klid duse byli lepsi OCZ DIMM 6144MB DDR III 1600MHz CL7 (7-7-7-24) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61724
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Ja o tom "oddeľovaní napetia" počujem prvý krát, jedine, ako ho znížiť je - znížiť časovanie a frekvenciu ram modulov.

    @Jiri - v zátvorke som uviedol, ak som to správne pochytil, ale naozaj sa mi zdá, že niekto sa naňu sťažoval... ale to je jedno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od sargas Zobrazit příspěvek
    Vim, ze pro i7 je doporucene napětí 1,65V, ale kvalitni MB dokazi oddelit napeti CPU a RAM
    Ano, taky jsem tu kravinu v diskuzi na CZC četl. Holt tam chodí samí "odborníci"
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Jiri@tncm Zobrazit příspěvek
    Ano, taky jsem tu kravinu v diskuzi na CZC četl. Holt tam chodí samí "odborníci"
    Takze blbost? Skvele, tak teda 1,65V
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od sargas Zobrazit příspěvek
    Vim, ze pro i7 je doporucene napětí 1,65V, ale kvalitni MB dokazi oddelit napeti CPU a RAM
    To nema nic spolecnyho s kvalitou/nekvalitou

    Ad mechanika: Uz neni na trhu Pioneer/NEC takze mas na vyber mezi mensim zlem LG nebo loterii ala LiteOn (s tema mam vesmes horsi zkusenosti s DVD-RAM, ale chapu, ze na ne bezne nepali denne)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    9

    At nezakladam podobne tema, muzete mi porad grafiku? Nepotrebuji hrat hry, ale chci 2xDVI pripojeni + co mozna nejtizsi chod. Grafiky pro Cad a Adobe (Quadro FX3800 nebo Quadro FX1800) za nynejsi cenu nevyuziji . Dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...a chces na tom neco delat (co?) nebo chces jenom setrit? (na pc za pade???)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    9

    Chci pouzivat hlavne Photoshop CS4 (CS5), rendrovaci programy, Sketchup, Autocad, apod. + filmy PC za pade kvuli grafice (8-12tis.) Jinak se pohybuji na 38tis bez grafiky. Mela by mit 2xDVI (dva monitory) a hlavne tichym chlazenim. Hry nejsou dulezite. Uvazoval jsem uz i o dvou kartach kazda s 1xDVI propojene SLI nebo od ATi.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od Kapky v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-05-2014, 13:29
  2. PC pro grafiku, CAD v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Chester v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-08-2012, 08:29
  3. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od micpetr v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-05-2010, 10:34
  4. PC pro grafiku, CAD v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od imported_tomros v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-05-2010, 02:00