P4u800-x 50% vytížení cpu v klidu?
Ahoj vsem mam desku asus p4u800-x s celeronem 2.4 ghz 128kb cache deska ma cipset uli 1683 ,512mb ram kingston cl2.Muj problem je v tom ze at delam co delam ve win xp je vytizeni cpu porat v prumeru 50% a to neni nic spusteny co by mohlo brat takovej vykon ovladac je instalovanej novej bios taky kdyz dam jakejkoli benchmark tak je pc na urovni nake 600mhz p3 s sdr pametma .Nevite jestli je to normalni pro uli nebo celeron nebo je nekde chyba v nastaveni biosu?
co tak se podivat do spravce uloh ktery proces zere nejvic CPU?! videl bych to na zalostny stav OS
EDIT: CTRL+ALT+DEL => procesy => kolonka CPU - vyjadruje procentualni zatizeni
EDIT: CTRL+ALT+DEL => procesy => kolonka CPU - vyjadruje procentualni zatizeni
Nemáš v PC nějaký vir?
Jaký používáš firewall? - Doporučuji Comodo
Jaký používáš Antivir? - Doporučuji NOD32
Jakou používáš ochranu proti spyware,...? - Doporučuji Spybot - Search & Destroy
Jaké máš ovladače na desku, popř. i GK? - Doporučuji nainstalovat nejnovější z netu
Máš nainstalovaný SP2?
Jaký používáš firewall? - Doporučuji Comodo
Jaký používáš Antivir? - Doporučuji NOD32
Jakou používáš ochranu proti spyware,...? - Doporučuji Spybot - Search & Destroy
Jaké máš ovladače na desku, popř. i GK? - Doporučuji nainstalovat nejnovější z netu
Máš nainstalovaný SP2?
Jo dik za vsecky reakce je to komp kterej koupil pred rokem kamos jako ze herni naslaplou masinu dotah to ke me a hned po nainstalovani win xp bylo vytizeni 50% po nainstalovani driveru taky nic tam ted na nem mam nainstalovany win xp sp1 a speed fan pak uli agp driver a sitovku. Takze na neco sem kap ve spravci uloh necine procesy systemu win cpu 99 jenze to mam aji na svym pc takze tam je to vse ok jedna se jen o procak a o desku zadnej jinej hardware to delat nemuze.Protoze zas nejsu uplna lama zkousel sem i ruzny nastaveni biosu taky nic asi je to spatnou deskou jinak si to neumim vysvetlit?
Nečinné procesy musí mít okolo 99%, pokud nic jiného neběží. Vlastně vyjadřují opak vytížení.
Ale něco jsem nepochopil, dyť vy píšete, že v klidu máte 50% vytížení a pak napíšete, že nečinné procesy mají 99%. To si trochu protiřečí...
Vytížení 50% mají procesory Intel Pentium 4 s jednovláknovou aplikací. Tedy s aplikací, která nevyužije HyperThreading. Vzhledem k čipsetu ULi je možná někde chyba v detekci procesoru nebo tak nějak. Zkuste Everest, co Vám vypíše za procesor? Není někde v BIOSu položka s hyperthreadingem?
Zdá se mi to jako totální kravina, ale nic jiného mně nenanapadlo.
Tak tedy jaká aplikace tedy vytíží procesor na 50%? Kde jste vlastně vzal těch 50%? Jak jste na ně přišel?
Ale něco jsem nepochopil, dyť vy píšete, že v klidu máte 50% vytížení a pak napíšete, že nečinné procesy mají 99%. To si trochu protiřečí...
Vytížení 50% mají procesory Intel Pentium 4 s jednovláknovou aplikací. Tedy s aplikací, která nevyužije HyperThreading. Vzhledem k čipsetu ULi je možná někde chyba v detekci procesoru nebo tak nějak. Zkuste Everest, co Vám vypíše za procesor? Není někde v BIOSu položka s hyperthreadingem?
Zdá se mi to jako totální kravina, ale nic jiného mně nenanapadlo.
Tak tedy jaká aplikace tedy vytíží procesor na 50%? Kde jste vlastně vzal těch 50%? Jak jste na ně přišel?
Zkusim urco sp2 ale spis poleti do kyblu! Kdyz dam alt ctrl delete a mrknu na vytizeni cpu tak je ve win 50% staci stim oknem trochu hnout a hned je vytizeni 90% a vejs a neciny procesy 99 tak to proste je! speed fan pise uplne to sami u vytizeni cpu celeron 2,4ghz se 128kb cache snad hiper treading nepodporuje takze v biosu o necem takovym nic neni jestli nepomuze sp2 je chyba v procaku nebo desce. Ja se zas tak v intelech neorientuju tak sem si rikal jestli to neni naka ma skolacka chyba ale nic sem nenasel a nezjistil.Deska identifikuje procesor spravne tam to nebude.