Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: CPU+RAM+MTB za 4000?

  1. #1
    Kozlustechnykus

    Ahoj. Me stare PC umrelo na grafiku a potreboval bych doporucit co koupit.
    Cenu bych rad do 4000, ale chapu, ze kdyz to nepujde, tak to proste nepujde.
    Stare PC bylo
    XP professional - rad bych pouzil i v budoucnu
    CPU typ Intel Pentium 4, 2433 MHz (18 x 135)
    MSI 848P Neo-V (MS-6788)
    1536 MB (PC3200 DDR SDRAM)
    RADEON 9250 (256 MB)
    Pevný disk WDC WD800JB-00JJC0 (74 GB, IDE)
    Pevný disk ST3300831A (300 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) V PC je ulozen v ramecku jako prenosny disk.
    HDD SGT 31000528AS (na data a nerad bych ho pouzival jako systemovy HDD)
    Zdroj je asi Eurocase SuperSilent (PFC) 350W
    Ze stareho bych asi pouzil jen bednu, zdroj, disky a DVD mechaniku.
    Takze asi budu potrebovat jenom zakladovku s integrovanou grafikou, procesor a RAM.
    PC se pouziva hlavne na filmy, internet (sem tam nejaka hra v prohlizeci), prohlizeni fotek, sem tam office a par starych her. Je mi jasny, ze cokoliv ted koupim, bude o nekolik generaci rychlejsi. Nejnovejsi pecky ozelim a chapu, ze minimalne slusnou grafiku by to chtelo. Nez vyjde Starcraft 2, budu stejne delat dalsi upgrade


    1) Ma smysl na ten zdroj veset nove komponenty? Pokud ne, tak jaky?
    2) Pouzit DDR2 nebo DDR3 RAM? Poznam rozdil? Koupit kit 2x1, nebo samostatnou 2GB pamet?
    3) Rad bych desku s SATA 3 Gb/s konektory, ale neni podmynkou
    4) Ma smysl premejslet nad USB 3.0 nebo jeste nejsou periferie a je lepsi koupit pozdeji USB 3.0 konektory na pridavne karte?
    5) CPU: 2 nebo 3 jadra? Jsou modely, kde je dobra pravdepodobnost odemceni dalsich jader? Jak jsou na tom dnesni CPU s taktovatelnosti?
    6) pri pohledu do ceniku a sem do fora vidim, ze to asi bude neco od AMD. Nebo kombinace AMD-Intel?
    7) Muzu pocitat s nejakym upgradem v budoucnu?
    DVD mechanika je IDE a je na jednom kabelu s WDC WD800JB-00JJC0 (74 GB, IDE) systemovym diskem. U MTB co jsem videl je vetsinou jen jeden IDE konektor. Jak na ten jeden konektor povesit mechaniku a 2 HDD?
    9) poznam rozdil mezi ST3300831A a WDC WD800JB-00JJC0 (74 GB, IDE) pokud jeden z nich pouziju jako systemovy disk? Ta ST3300831A obcas hazela nejake chyby a uz s nim byly problemy(skakal do PIO), takze nerad bych ho mel na system.
    10) tady na foru (http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=44006) jsem nasel vami navrhovane sestavy Plati ta dopoporuceni stale, nebo je na trhu neco noveho? Prece jen, posledni je z ledna.
    11) spotreba, nebo hlucnost me moc nezajimaji, ale nesmi tam piskat civky. Po pridani tera zacalo neco v PC piskat(asi nejaka civka) a je to dost neprijemny, takze bych se tomu rad vyhnul
    12) Bazaru bych se asi nebranil, ale potrebuji to rychle a nevim, kde nakupovat abych se nespalil, takze radsi ne.

    Zaujala me sestava Work, ze ktere bych si asi vyzobal:
    AMD Athlon II X2 240
    Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM
    ASUS M4A785-M (90-MIBB10-G0EAY00Z)
    Kingston 2GB (kit 2x 1GB) 800MHz

    Neni lepsi pamet nahradit touto? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW000U3W Ma to stejne parametry, jen to neni 2x1GB kit. Je v tom vubec rozdil?
    Nebo byjste neco zmenili?


    Doufam, ze jsem to napsal aspon trosku srozumitelne a diky predem za kazdou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    1) Nedělal bych to. Pokud ale plánuješ později koupit i novou grafiku, bude nový zdroj asi trochu dražší.
    2) Moc není, 2x1 v případě že nechceš další paměť přidat později, jinak kup 1x2 a časem druhou stejnou do dualu
    3) Jiné se asi už nevyrábí
    4) Máš USB3.0 periferie nebo budeš je kupovat? Zatím je to zbytečnost, záleží jak dlouho ten PC budeš mít.
    5) Víc jader, víc adidas. Odemčení je záležitost náhody, nedá se na to spoléhat, taktovatelnost je dobrá ale ne s EC šmejdem, viz. bod 1
    6) AMD. AMD cpu do intel desky šel dát naposled v době P1 (to jsi ještě tahal kačera na provázku :-))
    7) Ano, v případě desky s DDR3 to bude lepší. Grafiky bez omezení.
    8) 3 IDE zařízení připojit nelze
    9) Poznáš, až ti ten kolabující Seagate odejde definitivně, bude to změna jasně patrná i pro laika
    10) Nějakou sestavu ti tu složíme dle aktuální nabídky, +- ty sestavy ale platí
    11) Pokud něco píská u nových komponentů, vymění ti je. Ale pravděpodobnost pískání je nízká.
    12) Když spěcháš, budeš muset kupovat nové věci.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Kozlustechnykus

    Diky. Takze bych jeste poprosil o doporuceni zdroje. Nebo je to v celku jedno a staci koupit cokoliv nad 400W? Predpokladam, ze mezi DVD-rw mechanikama moc rozdil neni, takze asi je jedno, co koupim. Hlavne kdyz to bude SATA.

    6) To jsem vazne spatne napsal. Bylo mysleno kombinace CPU Intel a grafika AMD/Ati. Zatim to ale nema cenu resit. Jo a pamatuju dobu 486 a DOOMu. Zas tak mladej nejsem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Kozlustechnykus

    Vidim, ze se sotva vlezu do 6 000. Takze, nejake napady v cene okolo 6000? Cim min, tim lip. Nebo mam obednat to mnou navrhovane?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Viděl bych to asi takhle - deska stejná, 3 jádro, paměť a kvalitní zdroj, který by ti v budoucnu měl stačit i pro upgrade mainstream grafiky (HD 5770 apod.). Mechaniku můžeš vzít klidně nějakou levnou, myslím že v nich moc rozdíl nebude.
    Ta kombinace Intel CPU a AMD grafiky samozřejmě jde, ale v případě že se bude nějaký čas používat integrovaná grafika, to nemá cenu. I levné CPU má AMD lepší.
    Ještě bych uvažoval nad koupí nového disku místo těch dvou IDE. Třeba až prodáš zbytek komponent.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Kozlustechnykus

    Vypada to fajne. Jen se podivam, kolik by me stalo navic, kdybych chtel 6GBsata a DDR3. Zustanu ale asi u tohoto vyberu. Dekuji moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Viděl bych to asi takhle - deska stejná, 3 jádro, paměť a kvalitní zdroj
    Uvažoval bych více do budoucna a volil modernější platformu (s DDR3 a výkonnější integrovanou grafikou; cenový rozdíl v porovnání s předchozí generací je minimální). Seasonic F3 nemá význam (pokud nežiješ v USA).

    Citace Původně odesláno od Kozlustechnykus Zobrazit příspěvek
    6GBsata
    Zbytečnost. Při svých finančních možnostech asi do SSD disků nepůjdeš.

    Citace Původně odesláno od Kozlustechnykus Zobrazit příspěvek
    DDR3
    Viz výše.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Kozlustechnykus

    Takze asi posledni verze Tech DDR2 si nevsimejte, jsou pro kamarada. Diky vsem za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Ty paměti vem raději tyto - s Zeppelinama mám špatný zkušenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Kozlustechnykus

    Dobre, dekuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Mechaniku chceš bílou? To bych šel raději do Samsungu (tento je lepší, ovšem momentálně nedostupný).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Kozlustechnykus

    Tak zkusim tu Samsung SH-S223C. Vypalovaci software nepotrebuju. Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Kozlustechnykus

    Skoro sem zapomel na chladic. Tenhle by mel byt v poradku, ne? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000QZE Co vsechno budu potrebovat za kabely?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Ujde, ale mozna bych radsi prihodil ty 2 stovky a poridil http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007N0CD0AMQRD

    Jinak krome napajeciho kabelu 220V ke zdroji (u OEM verze Seasonicu nebyva) by zadne kabely byt potreba nemely

    Jinak pro kamarada, tyhle levny A-Daty vetsinou stoji za prd (v pohode jsou Vitesty), byt nim, radsi bych koupil obyc Kingstony.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Kozlustechnykus Zobrazit příspěvek
    Skoro sem zapomel na chladic. Tenhle by mel byt v poradku, ne? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40000000000QZE Co vsechno budu potrebovat za kabely?
    Chladič i s pastou je přibalený k procesoru, takže jestli chceš šetřit můžeš zatím vydržet s ním. Stejně dokud nekoupíš grafiku, nemá taktování procesoru moc smysl. A napájecí kabel asi vezmeš ze starého PC, nemá cenu kupovat nový.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. 5.1 soustava do 4000
    Od xHok v sekci Audio
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-06-2013, 15:01
  2. Tiskárny: Do 4000
    Od FastPepi v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 27-01-2013, 11:16
  3. GeForce: Grafika do 4000,-
    Od Deexer v sekci Grafické karty
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 01-10-2009, 18:39
  4. Přetaktování X2 4000+
    Od GarFrag v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 11-06-2009, 16:08