Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Samsung F3 - 1TB nelze nainstalovat systém

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele 22joke11
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    73

    Prosím o radu.
    Zakoupil jsem tento disk Samsung SpinPoint F3 HD103SJ - 1TB a nelze nainstalovat systém. Začátek instalace proběhne v pořádku a při restartu před samotnou instalací hlásí "chyba při načítání systému". Jinak se disk chová normálně, lze formátovat, ukládat data atd.
    Deska starší Asus A8N-sli-se, Win XP sp2
    Naposledy upraveno uživatelem 22joke11: 22-05-2010 v 18:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    poskozene CD/DVD bych tipnul...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele 22joke11
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od john Zobrazit příspěvek
    poskozene CD/DVD bych tipnul...
    Ne, CD je ok. Ten samý problém je i když naklonuji původní disk na tento. Klonování proběhne celé OK a při startu PC opět to samé "chyba při načítání systému".
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pravděpodobně disk jede v AHCI a win ho po restartu (kdy uz se snazí bootovat z HDD) nevidí. Buď do instalačky naintegruj AHCI ovladače, nebo disk přepni v biosu z AHCI na IDE. Na výkon to nemá vliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele 22joke11
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Pravděpodobně disk jede v AHCI a win ho po restartu (kdy uz se snazí bootovat z HDD) nevidí. Buď do instalačky naintegruj AHCI ovladače, nebo disk přepni v biosu z AHCI na IDE. Na výkon to nemá vliv.
    Dobře vyzkouším a dám vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele 22joke11
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    73

    Tak v biosu nemůžu nikde najít možnost přepínání z AHCI na IDE. Disk je nastaven pouze jako Extended IDE Drive s možností Auto/none.
    No ještě jdu pátrat....
    Naposledy upraveno uživatelem 22joke11: 22-05-2010 v 19:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele 22joke11
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od 22joke11 Zobrazit příspěvek
    Tak v biosu nemůžu nikde najít možnost přepínání z AHCI na IDE. Disk je nastaven pouze jako Extended IDE Drive s možností Auto/none.
    No ještě jdu pátrat....
    Tak nenalezeno, nevíte kde?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    muj bios: Integrated Peripherals->On-Chip ATA Devices->RAID Mode->IDE
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    68

    Citace Původně odesláno od john Zobrazit příspěvek
    muj bios: Integrated Peripherals->On-Chip ATA Devices->RAID Mode->IDE
    To mu asi moc nepomohlo on může mýt tam něco jinýho ale mělo by to být stejný a hele zkus jinej hardisk ono to může být v portu ty používáš USB že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    At ti KLDAS poradi cokoliv, tak to bude na 99% uplna blbost - jen ho ignoruj.

    Co se tyce prepnuti disku do IDE modu, tak jsem prolezal manual tve desky (snad te spravne) a nenasel jsem to tam. Je mozny, ze to je jinak pojmenovane, snad poradi nekdo jiny. Co se tyce nastaveni disku, tak tam je advanced -> onboard devices configuration -> IDE function setup (viz. priloha)

    //EDIT - nahral jsem spatnej obrazek - ted tam je spravnej
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bios.jpg 
Zobrazení: 171 
Velikost: 35.7 KB 
ID: 16885  
    Naposledy upraveno uživatelem DrZelenka: 23-05-2010 v 10:33 Důvod: spatnej obrazek
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele 22joke11
    Registrace
    Dec 2009
    Příspěvků
    73

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    At ti KLDAS poradi cokoliv, tak to bude na 99% uplna blbost - jen ho ignoruj.

    Co se tyce prepnuti disku do IDE modu, tak jsem prolezal manual tve desky (snad te spravne) a nenasel jsem to tam. Je mozny, ze to je jinak pojmenovane, snad poradi nekdo jiny. Co se tyce nastaveni disku, tak tam je advanced -> onboard devices configuration -> IDE function setup (viz. priloha)

    //EDIT - nahral jsem spatnej obrazek - ted tam je spravnej
    Nevyřešeno, ale děkuji... návrat k F1
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    K F1 s menší kapacitou?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Zase kdyby byl problém se SATA drivery tak by podle mých zkušeností vůbec nešlo spustit počáteční fázi instalace (kopírování souborů) - instalátor by vůbec ten disk nenašel.

    Spíš bych podezříval jestli na disku nejsou vadný sektory - koukal jsi se něčím (např. HDDtune) na SMART stav disku? A při instalaci, dělal jsi úplnej formát anebo zrychlenej? Případně zkus v HDDtune proskenovat na vadný sektory.

    Na tom disku jsi partitions vytvářel sám anebo už tam nějaká byla? Případně zkus všechny partitions smazat, restartovat PC s "čistým" diskem a vytvořit oddíly pro instalaci znova. Už jsem taky jednou zažil, že se obdobným způsobem nechtěl startovat systém a bylo to tím že při autodetekci byl zdetekován v jiným režimu než LBA a tenhle postup to řešil (protože to záviselo na tom, v jakým režimu byly původně vytvořený ty partitions, když se smazaly a restartovalo se, zdetekoval se disk už správně v LBA).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nejde nainstalovat system W7
    Od modryslon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-10-2012, 15:26
  2. Sony Vaio vgn-NW12J nelze nainstalovat jakýkoliv systém
    Od Matherdet v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-08-2012, 14:19
  3. Nejde nainstalovat systém
    Od Saerdna v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 07-02-2010, 13:32
  4. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 21-09-2008, 12:34
  5. Jak nainstalovat systém? nejde boot CD
    Od L.Prochazka v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 09-09-2006, 22:52