Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Kompatibilita pamětí

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    22

    Prosím o radu.
    Motherboard MSI MS6712.1.0 Procesor AthlonXP2600+
    K paměťovému moduluDDR-200 PC3200 400MHz (3-3-3-8 2-11-0-0) jsem přikoupil jeden.
    Všechny údaje má stejné, pouze časování má 2,5-3-3-8 2-12-0-0.(Údaje opsány ze SiSofr Sandra). Je možné tzto moduly necha spolu, nebo musí být časování úplně stejné? Případně zda má tento rozdíl nějaký vliv na výkon a co stím možno udělat. Předem děkuji za každou odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Časování modulů RAM se automaticky nastaví podle toho "nejhoršího" použitého modulu RAM. Toto nastavení zkontroluj v BIOSu, případně ve Win v utilitě CPU-Z. Jinak by moduly RAM měly spolu bez problému fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Moduly ram by mali spolu bezchybne fungovať, rýchlejší sa len prispôsobí tomu pomalšiemu (časovanie a frekvencia). O aké veľkosti ram sa jedná ? Aby sa náhodou nestalo, že ste kúpili 1gb nový modul a zbytočne ho budete brzdiť (časovanie) nejakým starým 256mn modulom. Aký operačný systém používate ?

    Edit:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nove prikoupena pojede na horsi casovani (tedy CL3)

    edit:
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Nove prikoupena pojede na horsi casovani (tedy CL3)
    edit:
    Jestli čtu dobře, tak na časování CL 2.5 ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    CL2.5 ma nove prikoupenou, CL3 ma v pc
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    22

    CPU-Z ukázalo 2,5-3-3-7. Mám WinXP Sp2, obě paměti jsou 512MB. jak jsem výše uvedl. Díky všem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od polabanek Zobrazit příspěvek
    CPU-Z ukázalo 2,5-3-3-7. Mám WinXP Sp2, obě paměti jsou 512MB. jak jsem výše uvedl. Díky všem.
    Pokud to ukazuje v záložce Memory, tak to nic moc neznamená (to je aktuální nastavení a může být i špatné).....raději se koukni do záložky SPD a tam si vyroluj obě paměti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    22

    slot 1: 166MHz 2,5-3-3-7 200MHz: 3,0-3-3-8
    slot2: 133MHz 2,0-2-2-6 200MHz: 2,5-3-3-8 200MHz: 3-3-3-8
    Takže bych měl použít 200MHZ 3-3-3-8.Je nutné nastavit v BIOSu ručně, nebo je možné ponechat nastavení automaticky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    22

    Ještě podotýkám:V CPU-Z v záložce MEMERY je uveden takt 167MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    dej sem screenshot z CPU_Z první záložku, memory a SPD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    22

    Omlouvám se, ale nevím jak. To mjsem se ještě nenaučil.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od polabanek Zobrazit příspěvek
    Omlouvám se, ale nevím jak. To mjsem se ještě nenaučil.
    Na klávesnici je tlačítko "Print Screen" (najdeš ho mezi tlačítkama nad šipkama), pak si otevřeš Malování a zmáčkneš Ctrl+V, tím se ti tam zkopíruje celý ten screen plochy a v tom programu můžeš jednoduše vyříznout okno CPU-Z (označit tu část a pak Vyjmout) a to pak následně uložit jako obrázek (dáš Nový z rolety Soubor a zmáčkneš zas Ctrl+V a uložíš to)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Na klávesnici je tlačítko "Print Screen" (najdeš ho mezi tlačítkama nad šipkama), pak si otevřeš Malování a zmáčkneš Ctrl+V, tím se ti tam zkopíruje celý ten screen plochy a v tom programu můžeš jednoduše vyříznout okno CPU-Z (označit tu část a pak Vyjmout) a to pak následně uložit jako obrázek (dáš Nový z rolety Soubor a zmáčkneš zas Ctrl+V a uložíš to)...
    Ono sa to dá aj jednoduchšie : Alt+PrintScreen - Maľovanie - Ctrl+V - Uložiť

    A teraz k dotazu: máš pri použití obidvoch pamätí súčasne problémy s PC? BSOD? Pokiaľ je to stabilné, tak vôbec nerieš časovanie a nechaj to tak ako to je ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    22

    Problémy s PC nejsou jen je to hrozně pomalé a to chci řešit winoptimizerem. Ty screeny jsem stahnul a uložil (jako výstřižky) ale zase to neumím ssprávně odeslat. Díky za trpělivost,
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR1: kompatibilita pamětí
    Od nonevim v sekci Operační paměti
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-08-2009, 12:20
  2. DDR1: Kompatibilita pamětí
    Od Smoja v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 13:57
  3. Kompatibilita pamětí
    Od georginho v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-09-2007, 11:11