Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: zdroj k USB boxu

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    Docela by mě zajímal názor místních odborníků na tento problém:
    mám klasický USB box na 3,5 HD /Welland/ a nevím jestli je možné používat zdroj od podobného HD boxu, ale od jiného výrobce.
    Jsou ty zdroje kompatibilní, anebo to můžou mít různí výrobci něčím odlišné ?
    Díky za váš názor, proč se ptám vysvětlím později...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Tak za prvé, musí pasovat koncovky, což je asi i logické
    Ale za druhé, musíš si na tom trafíčku přečíst napětí a proud a porovnat to s trafíčkem od toho druhého zdroje. Pokud se specifikace uvedené na trafíčku budou shodovat (což je pravděpodobné ale rozhodně ne zcela jisté!), můžeš to bez obav použít, pokud ne, NEZKOUŠET a dát nejprve k nahlédnutí nějakému elektrikářovi nebo počítačovému odborníkovi. Co mám ale zkušenost, tak různí výrobci --> různé boxy --> různá trafa. Pokud Ti pasuje koncovka, ale nemůžeš porovnat ta trafa, nezkoušej to! Můžeš zničit box i HDD v něm! Použité trafo závisí na použité elektronice v daném boxu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    no na údaje jsem se podíval až když ten disk shořel - no v životě by mě nenapadlo, že tam může být rozdíl.
    Jinak volty souhlasily, akorát ampéry byly trochu vyšší - ale to přece nemůže vadit !? v případě většího odběru disku by mohl odejít zdroj, ale tohle ???

    Ovšem známý elektrikář mi vysvětlil, že tam klidně mohly být přehozený napájecí větve /5 a 12 volt/, coč by situaci lehce vysvětlilo. Pokud to tak je, tak bych řek, že ty co to vyráběj jsou pěknej dobytek - to mi přijde, jako kdyby byla např. v zásuvce fáze na 0 a já si to neskontroloval a něco upálil !
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Zeli
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    419

    Citace Původně odesláno od Leroj
    no na údaje jsem se podíval až když ten disk shořel - no v životě by mě nenapadlo, že tam může být rozdíl.
    Jinak volty souhlasily, akorát ampéry byly trochu vyšší - ale to přece nemůže vadit !? v případě většího odběru disku by mohl odejít zdroj, ale tohle ???

    Ovšem známý elektrikář mi vysvětlil, že tam klidně mohly být přehozený napájecí větve /5 a 12 volt/, coč by situaci lehce vysvětlilo. Pokud to tak je, tak bych řek, že ty co to vyráběj jsou pěknej dobytek - to mi přijde, jako kdyby byla např. v zásuvce fáze na 0 a já si to neskontroloval a něco upálil !

    Tos nemoch vydrzet ctvrt hodiny na Bobocovu odpoved, nebo se nejdriv zeptat toho svyho znamyho elektrikare...
    Aspon doufam zes neprisel o nejakej drahej disk, nebo nedej boze o nejaky dulezity data...
    Je to holt smula a pouceni pro priste...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    2 Zeli:
    no to se stalo asi před měsícem, nahoře jsem psal že vysvětlím později proč se ptám - prostě jsem nechtěl tím výsledkem ovlivňovat něčí názory /po bitvě je každý generál !/
    Jinak na něm bylo asi 300 GB dat, která jsem tam cpal asi měsíc. Naštěstí jsem měl zálohu takže relativně v poho... prostě za blbost se platí /a někdy i víc/.

    Dost mě překvapil Boboco , že to tak trefil.
    Já jsem na to koukal jak zjara, prostě by mě ta nekompatibilita nenapadla ani ve snu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Chybami se člověk učí, holt stane se, no. Já měl kdysi v ruce jeden z prvních SATových WDček a ony měly oba napájecí konektory (jak MOLEX, tak SATA napájení), no a mě samozřejmě nenapadlo nic jiného, než zapojit oba... Ono to chvíli šlo, pak začala padat instalace Windows a bylo to stále horší... Až pak jsem si všiml drobného nápisu na disku:

    "Use either SATA Power or Legacy Power connector. DO NOT use both which may result in damage to the hard drive"

    -laický překlad: VOLE, NEZAPOJUJ OBA TY KONEKTORY SOUČASNĚ NEBO DISK PŮJDE DO KYTEK!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HDD v boxu se nezobrazuje!
    Od Silvermoon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 28-06-2012, 08:56
  2. NAS: Funkce NAS boxů
    Od Coroner v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-06-2009, 23:38
  3. Boxy pro HDD: jak naformátovat disk v usb boxu?
    Od matyyy v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 26-06-2009, 09:43
  4. Software: USB ve Virtual Boxu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 18-02-2009, 22:30
  5. Kombinace set-top-boxu s DVD rekordérem
    Od waawe v sekci Video a TV
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-04-2008, 18:54