Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Vadna RAM??

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zdravim Vas, mistri sveta slava slava, ale.......

    V poslednich 14 dnech jsem si vsiml chybovych hlasek ve windows. Hlavne v ICQ,SH Downloader, pri otvirani oken s videama, pri prepinani aplikaci....
    Hlaska vypada asi takto..... bla bla bla aplikace odkazovala do pameti....data jsou vsak chybna, bla bla
    nebo...........bla bla bla program nemuze provest operaci READ bla bla.....

    Takze si rikam: No asi bude vadna pamet.
    Podotykam ze jsou pameti nastavene na DEFAULT podle stitku tj 1066Mhz 5-5-5-15 2,1V, nastaveni jsem nijak nemenil.
    Spustim GM verzi 6.92 ale po 50% prvniho cyklu zasek.... Ten blikajici radek nahore se zmenil na nejaky klikyhaky, pomohl jen restart.

    Spustim Memtest verzi 3.5 Single CPU, po 5 vterinach samovolny restart, a porad dokola (asi to nejde protoze mam C2D).
    Spustim Memtest verzi 3.5 Multi CPU, test jede, ale po 2 a pul cyklu se test zasekne, pomuze jen Restart.

    Spustim tedy ten nejstarsi co sem doma nasel ( a ktery pouzivam casto na jine pocitace) tj verzi 2.11

    Po 7 Cyklu vyskace 10 Errors.......... takze asi vadny pameti.....

    Ted jsem jeden modul vyndal a testuju pomoci GM jen jeden, zatim to jede.

    Tyhle zaseky v MM nebo GM se mi nestavaji moc casto, ale obcas se to stane. Za dobu co se pohybuju v oboru, tak se mi to stalo asi 8x v 7 pripadech vadna RAM v jednom vadny zdroj. Vzdycky se to seklo, kdyz jeli pameti v Dualu.....

    Co si o tom myslite??????????????

    PS: Jaktoze GM kdyz jsou zapojeny 2x2GB ukazuje celkovou pamet 3047MB a Memtest ukazuje spravne 4000MB????

    PPS:Kdyz budu reklamovat pameti ( a je to jiz po 3ti) mam narok na vymenu zbozi ze? Kdyz budu chtit tedy jine, plati cena puvodni koupe, nebo aktualni cena???

    DEKUJI, snad mi nekdo pomuze...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Nejak som nepochopil - testuješ tie pamete vo windowse alebo normálne cez boot cd/floppy ? Skús im zvýšiť o niečo napetie a zvýšiť časovanie. (napr. 7-7-7-18-CR2) a otestuj to znovu ale nie v prostredí windows. Máš najnovší bios na doske ? Nejaké OC ? Čo sa týka reklamácie - máš nárok na sumu, kt. si dal za tie ramky v dobe kúpy, takže pôvodná cena - nie aktuálna.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Samozrejme ze netestuju ve windows ale standartne bud z Floppy nebo z CD

    OC je akorat FSB:400Mhz ale dela to i pri 333MHz, psal sem ze pameti jsou nastavene v Defaultu. Bios je nejnovejsi v3.4

    Proc bych mel zvysovat casovani na horsi a napeti na vetsi, kdyz to ma fungovat tak, jak to je nastavene.... To je jako kdyz si koupim auto co ma zrat a 7l a zere 9l s tim ze misto 200km/h jede jen 180km/h
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 25-05-2010 v 17:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Samozrejme ze netestuju ve windows ale standartne bud z Floppy nebo z CD

    OC je akorat FSB:400Mhz ale dela to i pri 333MHz, psal sem ze pameti jsou nastavene v Defaultu. Bios je nejnovejsi v3.4

    Proc bych mel zvysovat casovani na horsi a napeti na vetsi, kdyz to ma fungovat tak, jak to je nastavene....
    Ja mám tiež Patriotky a tie občas nejdu na deklarovanom napetí/časovaní. Niekedy sa to prejaví po určitom čase (napr. umňa až o 3 mesiace od kúpy) a nič nedáš zato, ak to vyskúšaš. ? a hneď test v GM
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    To by me tedy nenapadlo. Ze se to projevi az za cas.Opravdu uz mam za 2 roky 3ti identicky kit (vzdy vymena bez problemu a rychle CZC).....
    Zajimave je ze se to proste projevi z niceho nic. Nijak extreme jsem je neztezoval a vubec netaktoval, tak me zarazi, ze se to proste jen tak zniceho nic rozbije.

    Ted testuju prvni modul v GM na default a zatim to jede.
    Predtim jsem mel vzdy vadny jeden modul......A kdyz mi prisli z reklamace tak jsem je testoval a byli OK.
    Zkusim jim teda pak dat 2.2V ale i kdyby jeli na 2,2V je to prece duvod na reklamaci..

    BTW: Nejak si nejsem jistej jak je to s tou vymenou. Jelikoz v dobe co sem je kupoval stali 1800, ted stojej totozny 2700 a jiny pameti, stejny kategorie s totoznym nastavenim neco kolem 3000. Kdybych chtel vymenti tedy ty soucasne za nejake totozne tak to mi je urcite vymeni. Ale kdyz budu chtit treba jinou modelovou radu Patriotu s naprosto stejnou specifikaci, budu si muset doplatit rozdil nebo jak???
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Ja mám tiež Patriotky a tie občas nejdu na deklarovanom napetí/časovaní.
    To je duvod k reklamaci Jedinej problem muze byt pri zapnutem SLI-Ready Memory a osazenim 4 slotu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No tak sem se stalo to, ceho jsem se obvaval. Obe pameti jsem testnul zvlast kazdou minimalne 5 hodin jak MM tak GM a zadna chyba.
    Predtim se mi projevila chyba v Dualu.....
    Ted jsem je znova zapnul do Dualu a do druhyho channelu.

    Mam doma jeste jedny Patrioty( jinou edici) a desku Gigabyte, no tak to asi prohodim a vyzkousim....

    Co s tim nekdo nejake napady?? Je mozne, ze je vadna deska?? Nebo proste pameti blbnou kdyz jsou v Dualu a je to jejich chyba??

    PS: Hmm, takze i v druhem Channelu pri zapojeni obou pameti se Memtest seknul po 20%, posleze GM se ani nerozjelo. Vzdy pred testovanim jeste dela Benchmark pameti, a tam se to taky zasekne.....
    Pri tretim pokusu o spusteni GM benchmark sice dojel ale ukazal jen 82MB..... Pred tim to ukazovalo neco kolem 5200MB

    Pridal sem na 2.2V MM zasek po 30%, GM 40% benchmark opet 90MB.

    Hmm, jdu pro jiny pameti. Mam pocit ze jsou totozny s tema mejma, akorat maj jinej chladic.... TO sem teda zvedavej

    Takze dalsi poznatek. Jedna pamet ve slotu DIMM1 se taky zasekne.

    Proste jen zasek, zadna chyba.
    Jedinny, kde to ukazalo chybu bylo v Memtestu 2.11 kdyz byli zapojene obe dohromady.
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 26-05-2010 v 16:05
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    BTW: Nejak si nejsem jistej jak je to s tou vymenou. Jelikoz v dobe co sem je kupoval stali 1800, ted stojej totozny 2700 a jiny pameti, stejny kategorie s totoznym nastavenim neco kolem 3000. Kdybych chtel vymenti tedy ty soucasne za nejake totozne tak to mi je urcite vymeni. Ale kdyz budu chtit treba jinou modelovou radu Patriotu s naprosto stejnou specifikaci, budu si muset doplatit rozdil nebo jak???
    vůbec by mě nepřekvapilo kdyby ti teď vrátili kupní cenu (co na tom že jsou teď paměti drahý)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mas moznost vyzkouset ty pameti na jinym chipsetu? Me se tenkrat stalo, ze mi P35 a P45 padaly nahodne i Corsairama/A-Datama pritom kdyz jsem je zkousel na 965/nForce tak jely bez problemu. Nakonec jsem do ty P35 dal Geily a byl klid... Delalo to na chlup stejny veci - jeden den treba bez zaseku a druhej den klidne 2x bsod, vsechny komponenty samostatne ok, ale dohromady to nejelo stabilne ani par dni
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No tak, s cenou se to ma tak, ze prej mam narok na vymeneni za stejny pameti. A kdybych chtel jiny, a ty ceny jsou dnes o 100% vejs, musel bych to doplatit...

    To Richmond: Jinej chipset tady nemam. Mam ted po ruce jen 2xP45 a P35 a pak spoustu 915, atd, ale Nforce ne. Pameti jsem prohodil a ted jede GM na obou strojich...

    Kdyby byla chyba v nekompatibilite, nebo ze by se nemeli radi, tak by to prece delalo uz od zacatku a ne po pul rocnim provozovani na stejnym nastaveni.......

    Jsem velice zvedavej jak ty testy budou probihat.

    Kdyby to nahodou bylo treba deskou, nebo zdrojem, to teda nevim, co bych jim na tu reklamaci napsal. Mozna by to mohlo bejt i CPU....ale to uz je takovy vareni z vody....

    To je jak zakon schvalnosti. Delam desitky pocitacu denne, samy malichernosti a jasny veci, ale kdyz se stane neco s mym osobnim PC, je to vzdy neco specialniho, nejakej brutalni orech, o kterym se nikde nepise, a nikdo o tom nic nevi......Vzdycky neco nepravdepodobnyho...

    PS: Jaktoze u GM je celkova velikost pameti jen 3074MB????
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 26-05-2010 v 16:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No hele asi takhle: me to delalo kraviny na GB P35 DS3, Asus Commando ty pameti zvejka dodnes a pritom ma stejnej chipset (pameti v QVL nejsou), to samy P5K WiFi Deluxe + spousty desek s nF5xx/7xx/8xxx, jedinej problem jsem zaznamenal pri zapnuti SLI Ready na 7xx nF a obsazeni vsech slotu (kupodivu na starsi 590 behaji bez problemu). Co jsem tak patral tak GB ma problemy (resp. DS3 nebyla dvakrat povedena) s Micronama (doslo to tak daleko, ze jsem Vipery svliknul z heatsinku - a byly tam). Ja to vyresil salamounsky - 1. me tlacil cas a za 2. jsem nemel naladu vyndavat desku z kejsu
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Takze si Vipery svliknul s heatsinku? TO by mi pak reklamaci asi neuznali..... Na ty GB desce to zatim slape. Ja mam MSI. TAm to zatim taky slape....
    No abych nemel zavreni huby, az se ted pudu podivat na tu GB s mejma Patriotama....

    Nevis nahodou proc GM v6.92 ukazuje Memory size 3071MB?
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 26-05-2010 v 17:06
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jo tak to netusim, ja testuju pameti (dostava zahulit prakticky celej system krome disku) ostrym nasazenim v 3dsmaxu pres den/noc - pokud nevyskoci okno s logem tak pc drzi - zrovna u ty DS3 projely Memtestem v poradku, ale bsody pc hazelo porad...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Nevis nahodou proc GM v6.92 ukazuje Memory size 3071MB?
    Kolik ti ukazuje BIOS?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Kolik ti ukazuje BIOS?
    Bios ukazuje normalne 4096MB..... Ale asi je to bordlel v GM, protoze na tom druhym kompu ukazuje GM 3371MB a na mym 3071MB....

    Tak zatim to na obou PC jede. 2 Pass Count completed bez chyb..... Nechapu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Je vadná ram?
    Od mariaki v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-10-2014, 17:50
  2. DDR2: Vadná RAM?
    Od Keyz v sekci Operační paměti
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-03-2013, 17:55
  3. Vadná GK?
    Od Kotty v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-07-2011, 19:39
  4. Vadna GT 240??
    Od Jouda.0 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-06-2011, 11:19
  5. vadna gk/mb?
    Od DrZelenka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-07-2010, 23:01