kvalitní zvuková karta
poradíte mi nějakou opravdu kvalitní zvukovou kartu 64 bit, pc by mělo sloužit už jako profi nahrávací studio. na druhou stranu nejsem milionář :-) díky.
Kvalitní zvuková karta je dost široký pojem. Interní/externí, co se k tomu má připojovat (jak na vstupu, tak na výstupu), jaký SW, rozpočet,..?
To je jako kdybych se zeptal "poradíte mi nákladní auto?" bez jakéhokoliv upřesnění.
//pozor, nečekejte ode mne pak kvalifikovanou odpověď, jenom připravuji půdu... ale třeba se chytnu...
To je jako kdybych se zeptal "poradíte mi nákladní auto?" bez jakéhokoliv upřesnění.
//pozor, nečekejte ode mne pak kvalifikovanou odpověď, jenom připravuji půdu... ale třeba se chytnu...
[quote=japonecnakonec;377522]poradíte mi nějakou opravdu kvalitní zvukovou kartu 64 bit, pc by mělo sloužit už jako profi nahrávací studio. na druhou stranu nejsem milionář :-) díky.[/quote]
1. Nevím co si mám myslet o těch 64 bitech. To jako systém nebo bitová hloubka? V prvním případě to nebude asi tak jednoduché, protože podprora 64 bitových systému je ze strany výrobců ještě mizerná (drivery).
2. Opravdu je dobré ujasnit si požadavky: budu nahrávat zvuk s profi mikrofónů? Bude zvuková karta propojená s monitory? Jaký software chci používat? Kolik chci do zvukové karty investovat? Dále si stanovit počet vstupů a výstupů apod.
Zde je link na nějaké zvukové karty: Externí zvukové karty, Interní zvukové karty
1. Nevím co si mám myslet o těch 64 bitech. To jako systém nebo bitová hloubka? V prvním případě to nebude asi tak jednoduché, protože podprora 64 bitových systému je ze strany výrobců ještě mizerná (drivery).
2. Opravdu je dobré ujasnit si požadavky: budu nahrávat zvuk s profi mikrofónů? Bude zvuková karta propojená s monitory? Jaký software chci používat? Kolik chci do zvukové karty investovat? Dále si stanovit počet vstupů a výstupů apod.
Zde je link na nějaké zvukové karty: Externí zvukové karty, Interní zvukové karty
jo to je systém. no měla by být externí, nahrávat už z (polo)profi mikrofonu, zvuk pak budu přidávat ke slidům a videu asi v premiere, jaký software přesně na záznam (editaci) zvuku ještě nevím. cena samozřejmě co nejnižší, ale je mi jasné že ve stovkách to nebude. ale tak max. do 10.000,- a to už je taky dost, idelálně kolem pěti. no a zase jsem to moc neupřesnil...
Penize naprosto v pohode.. za to se neco vybere.. a znovu se ptam na co to bude..? :) ..nahravani z mikrofonu.. to je hezke.. nahravani ceho ale.. kolik je potreba vstupu/vystupu.. proste rozepis, co s tim chces delat.. takhle to vypada, ze si chces tocit jen nejaky kometare k dovoleny.. :)
no ono v podstate jo, tocit chci hlavne mluveny slovo k reportazim (spis fotoslidy), cestovani tam bude taky dost :-) hudbu pak uz jen pripadne michat jenom jako podkres. takze min. vstup na mikrofon a vystup do kompu, coz znamena urcite vic, casem asi bude i kamera a vlastni veci...
FastTrack Pro..
http://www.audiotek.cz/M-audio-FastTrack-PRO/USB-zvukov%C3%A9-karty-a-syst%C3%A9my/:3:11122
Sice nemam rad USB, ale s FireWire si tady spousta z vas nerozumi, tak alespon takhle.. za malo penez hodne muziky.. podle me nic moc vic potrebovat nebudes..
Jeste se snad zeptam, co vsechno do toho bude muset bejt do budoucna zapojeny najednou.. pulka tehle zvukovek je sice psana jako 4in/4out, ale bacha na to.. 2 vstupy jsou smerovany jako stereo digital, takze ve vysledku ma ta zvukovka na analogu jen 2x in..
http://www.audiotek.cz/M-audio-FastTrack-PRO/USB-zvukov%C3%A9-karty-a-syst%C3%A9my/:3:11122
Sice nemam rad USB, ale s FireWire si tady spousta z vas nerozumi, tak alespon takhle.. za malo penez hodne muziky.. podle me nic moc vic potrebovat nebudes..
Jeste se snad zeptam, co vsechno do toho bude muset bejt do budoucna zapojeny najednou.. pulka tehle zvukovek je sice psana jako 4in/4out, ale bacha na to.. 2 vstupy jsou smerovany jako stereo digital, takze ve vysledku ma ta zvukovka na analogu jen 2x in..