Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Není vidět druhý disk?...

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    7

    Před dvěma roky jsem vyměnil desku a procesor AMD. Vše šlo OK. Nyní však zjišťuji, že není vidět druhý G disk, který mám na SATA. Z ničeho nic!!?? Při startu PC je obrazovka dlouho černá než najede Windows. Vím, že soubor Ntldr je ve Windows pro to, aby načetl soubor Ntdetect.com, který vyhledá použitý hardware. Když jsem se do adresáře Windows tedko díval, ty soubory tam vůbec nemám. Je to ta příčina, že disk G není vidět. Nemaznul to nějaký vir, či co? Nebo mi ujel vlak a je něco nového v tomto? Díky za každou radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Je HDD vidět v BIOSu ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    7

    Jo, zapomněl jsem, právě že ho tam nevidím.
    Ještě doplňuji, že už jsem to tuším jednou měl tu závadu.

    1/ Tak jsem se mrknul na disky a kabely dotlačil kontakty a pak mi to nějakou dobu zas jelo... Jestli to nebude tím.
    2/ Nejprve nakopiruju ještě ty soubory do adresáře Windows a uvidím. Jdu na věc....

    Zatím Dík.
    Naposledy upraveno uživatelem Kvetos: 26-05-2010 v 14:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Nejdříve musíš zajistit, aby byl HDD viditelný v BIOSu. Vyměň datový kabel, zkontroluj napájení HDD (použij jiný nap. konektor), připoj HDD k jinému SATA konektoru, vyzkoušej HDD v jiném PC, zda-li je v pořádku. Pokud dáš na HDD ruku, je cítit, že HDD běží či nikoliv ?

    //nic nikam nekopíruj, nech systém takový jaká je
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    7

    Aha, OK. Proklepnu to teď. Ď!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Nejdříve musíš zajistit, aby byl HDD viditelný v BIOSu. Vyměň datový kabel, zkontroluj napájení HDD (použij jiný nap. konektor), připoj HDD k jinému SATA konektoru, vyzkoušej HDD v jiném PC, zda-li je v pořádku. Pokud dáš na HDD ruku, je cítit, že HDD běží či nikoliv ?

    //nic nikam nekopíruj, nech systém takový jaká je
    Tak už jem zpátky. FUNGUJE. Zřejmě opět pomohla prohlídka káblíků a konektorů, zda dobře drží. Asi v pásu (modrý) bude někde schluz a tak 2. disk vypadává...

    Už mám vše OK: Ptimary IDE MASTER ST 380011A - 80 GB - HDD C: disk
    a pak ten co zlobil: Primary IDE SLAVE ST 360021A - 60GB.

    Jede to na desce ASUS M2NBP-VM. Zítra koupím nové pásy ať se to neopakuje. Snad to bylo tímto. Dík za pomoc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Urcite pomohla prohlidka kabelu

    Projistotu jeste koukni na SMART (napr. program HDTune, zalozka Health). Pokud nevis co ktere hodnoty znamenaji, tak posli screen zde na forum.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Zdravim. Promin, ze pouzivam toto vlakno, ale muj problem se tu taky hodi:
    Mam toto http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H09609ME7L
    Problem je, ze SATA kabel nema na konci takovy "cvocek", ktery zaklapne a drzi v konektoru. Na jedne desce bez problemu, ale na jine se disk obcas rozjede a velmi casto nikoliv.
    Existuje nejaka redukce/prodlouzeni/jina pomoc jak docilit pevneho zapojeni? diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Zdravim. Promin, ze pouzivam toto vlakno, ale muj problem se tu taky hodi:
    Mam toto http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H09609ME7L
    Problem je, ze SATA kabel nema na konci takovy "cvocek", ktery zaklapne a drzi v konektoru. Na jedne desce bez problemu, ale na jine se disk obcas rozjede a velmi casto nikoliv.
    Existuje nejaka redukce/prodlouzeni/jina pomoc jak docilit pevneho zapojeni? diky
    Myslíš tento kábel ? Ten mám tiež a bez toho zacvaknutí, ale funguje to normálne.



    Tento druhý (pravouhlý konektor) vpohode zacvakuje. Takže to budeš musieť riešiť výmenou celého SATA káblu.


    EDIT: Všimni si, že po bokoch pravouhlého zakončenia SATA káblu su nejaké výstupky, kt. umožňujú pevnejšie uchytenie v konektore.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...staci se podivat na konektory jestli maji "zlabky" pro zajisteni
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Tento druhý (pravouhlý konektor) vpohode zacvakuje. Takže to budeš musieť riešiť výmenou celého SATA káblu.

    EDIT: Všimni si, že po bokoch pravouhlého zakončenia SATA káblu su nejaké výstupky, kt. umožňujú pevnejšie uchytenie v konektore.
    Ano, vypada jako ten druhy, neni pravouhly. Na boku je vystupek, ale takovy maly.
    Vymenit nelze, je tam napevno

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    ...staci se podivat na konektory jestli maji "zlabky" pro zajisteni
    Zlabky tam jsou, neni vsak zajisteni na kabelu.

    Pripada mi, jako by nedolehaly kontakty. Napada me to necim podlozit, mate dobrou zkusenost s nejakym materialem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Ano, vypada jako ten druhy, neni pravouhly. Na boku je vystupek, ale takovy maly.
    Vymenit nelze, je tam napevno
    Zlabky tam jsou, neni vsak zajisteni na kabelu.
    Pripada mi, jako by nedolehaly kontakty. Napada me to necim podlozit, mate dobrou zkusenost s nejakym materialem?
    Zasuň SATA kabel do konektoru a přidrž si jej tak, aby Ti HDD fungoval. Poté jej zaaretuj v dané poloze pomocí tavné pistole.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Urcite pomohla prohlidka kabelu

    Projistotu jeste koukni na SMART (napr. program HDTune, zalozka Health). Pokud nevis co ktere hodnoty znamenaji, tak posli screen zde na forum.
    Nemohu stáhnout ten download:
    http://www.svethardware.cz/forum/dow...o=file&id=2214
    Píše to , že nemám účet. Ani ze samostatné URL! Nějaký renons,ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Citace Původně odesláno od Kvetos Zobrazit příspěvek
    Nemohu stáhnout ten download:
    http://www.svethardware.cz/forum/dow...o=file&id=2214
    Píše to , že nemám účet. Ani ze samostatné URL! Nějaký renons,ne?
    HDTune
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zasuň SATA kabel do konektoru a přidrž si jej tak, aby Ti HDD fungoval. Poté jej zaaretuj v dané poloze pomocí tavné pistole.
    A kdyz to pote budu chtit vyndat? Deska je nova a v zaruce Ale dik za tip.
    EDIT: pro uprasneni- kabel nevypadava ven, jen je tam "vic" navolno.
    Pro Richmond- zkouseno ve vsech dirach.
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 27-05-2010 v 21:36
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Velkokapacitni disk 1TB neni videt v pocitaci
    Od Tmac10 v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-03-2014, 13:16
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-12-2010, 09:43
  3. NTB s Win 7 není vidět v síti
    Od matata v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-03-2010, 23:04
  4. LCD: Problém - při 1920x1200 není vidět kurzor myši
    Od chipiik v sekci Monitory
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-01-2009, 22:25
  5. Síťová karta není vidět
    Od astec v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 02-09-2008, 18:35