Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: GTX260 + 500w seasonic

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Amaunetka
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    60

    Zdravíčko lidé bodří
    v poslední době se se mnou roztrhl pytel...co nadělám, nyní přejdu k problému.

    Dosud vlastněnou "ASUS GTS250 DK 512" měním za "GTX260 216 896" (prodej gts250 pokreje z většiny náklady gtx260=> skutečně výměna).

    Co je můj bolehlav. Jako "šťávu dodávající element" mám v PC "500W Seasonic" (uveden v podpisu), v jehož specifikaci je 17A na větev (celkem 34). GTX260 má uvedenou žravost 36A. Nebude zmíněný zdroj na hraně s dodáváním "šťávy", vzhledem i k ostatním komponentům v PC (opět odkáži na podpis).

    Zaujala mě např. tato karta:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69115
    případně její méně OC sestřička.

    Předem díky všem za jejich rady, ať jsou jakkoli přínosné (vyjma spamerů a flamerů)

    PS: teoreticky bych do PC ráda přidala i nějakou lowlow GPU "upravenou" do pcie1x, na níž bych píchla boční monitory....ale prim je problémek výše vypsaný
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Je tam rozdil cca 30w, utahnout by to mel... SOCku taha uz delsi dobu Enermax 425w a zadnej problem
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Ten požadavek od výrobce na 36A je zaprvé nadhodnocený a za druhé to berou spotřebu celé sestavy (kterou ani nemůžou vědět jaká je).....tento zdroj to v pohodě utáhne (měl by podle specifikací dodávat 408W na 12V dohromady, což většinou reálná spotřeba komponent bývá téměř o polovinu méně v tvém případě)
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 27-05-2010 v 17:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Amaunetka
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    60

    Ohledně spotřeby sestavy jsem plně informovaná...jde mi o ty ampérky, které se tak zajímavě uvádějí Díky moc...taky si myslím, že to utáhne, ale radši se informuji

    Ohledně schopností tohoto zdroje jsem byla překvapena v jednom článku, kde byly vypisovány sestavy pro měsíc květen....a i u náročnějších sestav byl uveden...přesto, člověk nikdy neví
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    No tyto zdroje jsou takové kvalitativní minimum (bráno z pohledu kvalitních zdrojů, ne úplné minimum všech zdrojů ), přesto svou práci odvedou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Amaunetka
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    60

    ted jsem ale zjistila velmi nemilou vec....ta gigabytka nema s-video...to ji nepropojim s televizi. Snad by to slo redukci na tu vga.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1. GTX260 je relativně nedostatkové zboží. Na CZC jsou obě Gigabyte nedostupné.
    2. Karty mají časo TV-Out přes redukční kablík, který se dává do DVI. Chce to mrknout na specifikace na stránkách výrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    S-video už na dnešních kartách nenajdeš snad nikde. Televize je nějaká starší? Převodník VGA na s-video stojí kolem 1000,-. Ale nikdy jsem to v ruce neměl, tak nevím jak dobře to funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jde pouzit tenhle kablik http://www.softcom.cz/produkt/matrox.../g550/?flist=1 Sice jsem ho nezkousel primo na tyhle karte, ale mam ho odskouseny na par notesech a umpc
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Jde pouzit tenhle kablik http://www.softcom.cz/produkt/matrox.../g550/?flist=1 Sice jsem ho nezkousel primo na tyhle karte, ale mam ho odskouseny na par notesech a umpc
    Dobré vědět. BTW ten popis produktu je trošku k něčemu jinému...

    Popis: rozšiřující PCIe karta pro čipsety i915G/i945G; Podporovaný výstupy: DVI-D 24-pin konektor pro LCD monitor; Dual Screen s VGA výstupen na základní desce; Podporované desky: CAC5565 ASUS P5GD1-VM; ASUS P5GD2-VM
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Amaunetka
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    60

    v pořádku...problémek s s-video jsem už vyřešila...ohledně té gigabyte...vím, kde skladem je..czc byl jen link na kartu na známém webu .)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Dobré vědět. BTW ten popis produktu je trošku k něčemu jinému...
    Popis jsem nejak nezkoumal, ja mam ten drat uz od G400, pro jistotu jsem vzal 2 do foroty a zbyl mi uz jen jeden... Na aukru jsem je zahlid za 150,- ale jestli jsou funkcni

    edit: tady je z 96% skladem http://beta.bscom.cz/matrox-tv-out-k...4?ref=zbozi.cz ten muj je akorat celej cernej
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Amaunetka
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    60

    A teď tedy ta maličkost s druhou GPU. Řekněme nějakou uplně obyč ( http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007K0BT0BXWKK ), kterou bych fikla a vrazila do PCIe1x a napojila na ní boční LCDčka. Výkonem snad postačí na plochy s aerem ne? a co zdroj, stále to zkousne?
    Ta druhá GPU nehoří, přinejhoršim pořídím na vánoce s novým PC

    A jen taková kvízovka, když bych druhou GPU zaměřila na počítání fyziky, stále bude použitelná na ta postraní LCDčka? (s tim že by byla pak v novym PC v pcie16x a i třeba nějaká 9500gt)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    8400GS je na fyziku slaba, minimum je tusim 8600 a ta zere kolem 50w... V drtivy vetsine her se ti stejne bocni lcd vypnou (cerna nebo barevna s cernym pruhem vlevo) a to i ve hrach, ktery PhysX vubec nepocitaji...

    edit: http://www.nvidia.co.uk/object/physx_gpus_uk.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele Amaunetka
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    60

    proč vypnou? jedu na dvou LCD už tak rok a nikdy se nevypínalo Chceš říci, že když budu mít dvě gpu, tak je to vypínat bude??

    jak jsem psala...na to physX bych už pořídila minimálně 9500GT

    mimochodem, ričmonde, škrábla jsem ti na icq, urychlilo by to tok informací.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Seasonic X-660 vs Enermax PRO87+ 500W
    Od bruma99 v sekci Zdroje
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 23-01-2011, 22:06
  2. staci seasonic S12II-500W?
    Od hawkeye9898 v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-01-2010, 14:47
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-01-2009, 15:17
  4. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-01-2008, 02:07