Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 58

Téma: ..A další C2D sestava (vím, že vás to baví)

  1. #31
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Přesně! Tom's Hardware mam v oblibě už řadu let, ale comparison charts (hlavně ty GPU) mi poslední dobou docela naháněly hrůzu - ono když se tam člověk mrkne na kartičku, na kterou má zálusk a ona ukazuje v oblivionu nějakých 14 FPS ...

    Tak teď už jen zbývá počkat, jestli mi z impactcompu odpoví na připomínku, že jejich "nejnižší cena na trhu" za toho NECa je o 2 tisíce vyšší než jinde a jestli ne, tak ho zajistit jinde.. A pak... začne overclock peklo. Jen tak pro informaci - počítače budu najdenou stavět dva (ještě pro kamaráda), ten druhý ale s DS3, E4300 a menším diskem..

    A už naprosto vidím, jak za týden spadne půlka komponentů na 50% ceny tak je to VŽDYCKY
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Jagged

    Case: Dobrý, akorát ten 8 cm fan vpředu mi moc nesedí, dal bych tam 12 cm (pokud to půjde)
    Zdroj: Na tuto sestavu zbytečně předimenzovaný - stačí 400W a ušetřené peníze vraž třeba do CPU nebo RAM.
    Deska: Dobrá volba
    CPU: Já bych bral raději E6600
    Chladič: Dobrá volba
    HDD: Přidal bych Raptora 74 GB na systém a swap
    RAM: Asi bych si připlatil za vyšší takt a možná i jinou značku. Někde jsem četl, že GB má s Geily občas problémy.
    Grafika: Nevím, NV není moje značka
    DVDRW: Asi spíš SATA
    Monitor: 20" wide je málo, minimálně 22"
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od jagged
    A už naprosto vidím, jak za týden spadne půlka komponentů na 50% ceny tak je to VŽDYCKY
    Ale jo, to tak bývá, ovšem myslím, že kupuješ v pravý čas, ty pravé komponenty. Intel teď zlevnil, ceny RAMek jsou neskutečné - apropó, kolik Tě budou stát ty paměti??? -já je teď sehnal za 2 789,-CZK, ta cena je šílená!!! Víc to už snad ani spadnout nemůže. A to samé platí u grafiky.Ta už asi moc nespadne, protože ji nVidia nahradí nějakým šrotítkem s DX10 a 64bitovou sběrnicí -snad to tak hrozné nebude, ale nemyslím si, že nějaká 8400 bude zajímavější... V každém případě držím palce ať vše šlape jak má.


    Citace Původně odesláno od Alf
    Case: Dobrý, akorát ten 8 cm fan vpředu mi moc nesedí, dal bych tam 12 cm (pokud to půjde)
    Zdroj: Na tuto sestavu zbytečně předimenzovaný - stačí 400W a ušetřené peníze vraž třeba do CPU nebo RAM.
    Centurion 534, který mám doma, má vpředu 12cm FAN. Myslím, že tento case nebude jiný - jistý si ale opravdu nejsem. Každopádně vyhodit/vyměnit ventilátor je to nejmenší.
    Dobrý zdroj je základ. Ano, má velkou rezervu, stačil by levnější, ale když si pak časem koupí nějakou nenažranou DX10 kartu, bude za tohoto Seasonica rád, kdežto nějaký, i kvalitní, 400W zdroj by musel měnit. Mně to přijde rozumné tak jak to je.
    Citace Původně odesláno od Alf
    Deska: Dobrá volba
    CPU: Já bych bral raději E6600
    Chladič: Dobrá volba
    HDD: Přidal bych Raptora 74 GB na systém a swap
    RAM: Asi bych si připlatil za vyšší takt a možná i jinou značku. Někde jsem četl, že GB má s Geily občas problémy.[/URL]
    E6600? -smím se zeptat proč?! My se tu nebavíme o E6400 ale o E6420! E6600 je vyhazování peněz. Raptor? -On chce tichý počítač!!! -Ani v kvalitním silentboxu není Raptor tichý!
    A co se pamětí týče, pokud se nemýlím, tyhle moduly jsem mu doporučil já, protože jsem je na Vánoce dával známýmu ke Gigabyte 965P-DS4 a rozběhl jsem je na 933MHz při 3-4-4-8 s napětím kolem 2,2V -to mi přijde jako slušné. O nekompatibilitě GEILu s DS4 jsem neslyšel (o nekompatibilitě s mou Asus P5N-E SLI jo)
    Citace Původně odesláno od Alf
    Grafika: Nevím, NV není moje značka
    DVDRW: Asi spíš SATA
    Monitor: 20" wide je málo, minimálně 22"
    Když ne NV, co bys mu za stejné peníze doporučil??? Ano, SATA klidně může být, ale nevidím v tom žádné výrazné plus. A když doporučuješ 22", které LCDčko za stejné peníze bys mu doporučil? -A prosím, vyvaruj se modelům s TN panelem, přeci jen, bavíme se tu o kvalitnějším monitoru...
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 26-04-2007 v 22:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Citace Původně odesláno od boboco
    já je teď sehnal za 2 789,-CZK
    No, tak to zní ďábelsky... smím se zeptat kde? Czechcomp je má za rovné 3000,- což ale taky ujde

    Citace Původně odesláno od boboco
    Ano, má velkou rezervu, stačil by levnější, ale když si pak časem koupí nějakou nenažranou DX10 kartu, bude za tohoto Seasonica rád
    To je přesně ono, už n azačátku topicu jsem zmínil svou vizi GF8800, nebo zkrátka něčeho téhle výkonnostní kategorie. Jenže ceny se mi zatím nezdají jako příliš ... eh.. odpovídající takže přechodná GF7600 - navíc tichá, což je POŽADAVEK. Časem? Určitě upgrade... a kupovat zdroj se mi chtít nebude

    Citace Původně odesláno od alf
    CPU: Já bych bral raději E6600
    Podle teorie že 6420 jsou jen zmršené 6600? Ještě je tak možná lákavý ten (tuším) větší násobič? Jenže cena už jde zas zbytečně vysoko, já měl v plánu původně E4300 ! Cena/výkon je moje motto...

    Citace Původně odesláno od alf
    Monitor: 20" wide je málo, minimálně 22"
    22" jsem chtěl... JENŽE! a) ceny (pomineme li TN) b) prostě jenom větší pixel, nic víc - rozlišení naprosto stejný a, ruku na srdce, já se na monitor z 20ti metrů koukat nebudu.

    No a raptor je bezva, ale cena a hluk už tolik ne. Spíš bych rád, je-li to možné, měl systém třeba na flashce co vy na to?

    A ještě jedna věc - nějaký link na eh.. "overclocking basics & rules" ? Nikdy jsem netaktoval a nechci škvarek po prvním pokusu o 4 GHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od jagged
    No, tak to zní ďábelsky... smím se zeptat kde? Czechcomp je má za rovné 3000,- což ale taky ujde
    Dovozce do ČR aneb 100MEGA Distribution - tam je ale koupit nemůžeš, je to velkosklad. I 3000,- je báječná cena s ohledem na to, že na Vánoce jsem je kupoval za dvojnásobek...

    4GHz - hezké, to jestli se Ti povede udržet PRIME Stable se vzduchovým chlazením, máš u mě flašku dobrýho pití - pokud se dostaneš přes 3,5GHz, což není nereálné (ale ani úplně jednoduché), potom Ti zatleskám a pogratuluji. Dost mě ale zajímá i to, co vymáčneš z pamětí. Známý opravdu funguje na 933MHz 3-4-4-8 při necelých 2,2V - spousta lidí mi nevěřila, tak mě prosím nezklam, nechce se mi věřit, že on chytl nějakou extra sérii a ostatní moduly to samé nedokážou. Sám je mám doma ale nForce 650i je na tohle pitomej, nedá se z nich dostat nic moc rozumného kromě defaultu, grrrrr, potřebuju změnit desku.

    Co se taktování týče, jen velmi ve stručnosti a na úvod:

    Začneš hezky pozvolna a polehýnku a neboj, stát se nic nemůže, pokud dodržíš tyto tři overclockerské zásady:

    1) Napětí zvyšovat jen v bezpečných mezích!
    2) Zajistit odpovídající chlazení a monitorovat neustále teploty!
    3) EDIT: Do PC nekopat když se něco nechová tak, jak by mělo!

    Do Tvého CPU E6420 nepouštěj více jak 1,500V a teplota jader v zátěži (měřit např. pomocí Everestu 4.00) by neměla nikdy překročit 70°C (pamatuj i na to, že teď je venku kolem 20°C a může být i kolem 30°C, což se projeví i na teplotě jader CPU --> při teplotě v místnosti 20°C bys na jádrech v zátěži neměl mít více jak 60°C, zkrátka ponechat rezervu!)

    Procesor zvládne i 1,600V a teploty vyšší, ale dodržoval bych raději "bezpečné" hodnoty, jaké jsem Ti uvedl. I s tím se dají dělat věci.

    Do pamětí můžeš maximálně pustit 2,400V (v případě GB je to +0,600V), ber to ale jako maximální možnou mez, podle mě je takto vysoké napětí ve většině případů zbytečné - 2,300V zpravidla dostačuje. Experimenty s vyšším napětím skriktně nedoporučuju, riskoval bys zničení paměťových modulů!!!

    Co se týče grafiky, tam budeš taktovat softwarově a bez zvyšování napětí, takže to chce jen chvilku bádat a najít dané meze, které se liší kus od kusu. Jen kartě zajisti přijatelnou teplotu např. pomocí 12cm nízkootáčkového ventilátoru. Teplota karty by se měla i v dlouhodobé zátěži udržet pod 80°C.

    A na závěr si pamatuj ještě tohle. Napětí nikdy nezvyšuj zbytečně. Čím nižší bude, tím nižší budou i teploty. Jakmile systém přestane být na určitém taktu stabilní, vždy se to dá řešit třemi způsoby: Mírným zvýšením napětí nebo mírných snížením taktů nebo snížením teplot (zlepšením chlazení). Takty, napětí a chlazení spolu úzce souvisí a to je potřeba si pamatovat. Jako první vždy zvyšovat takty a teprve až se dostaví nestabilita, tak společně s takty mírně zvedat i napětí.
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 26-04-2007 v 23:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Já nechci vyvolávat žádný flame, ale...

    Centurion 534, který mám doma, má vpředu 12cm FAN...
    To je možné, ale tady píšou že je vpředu fan 8 cm.
    ...když si pak časem koupí nějakou nenažranou DX10 kartu...
    Podle grafiky, kterou si vybral, to nevypadá, že by vyžadoval extrémní výkon grafiky.Když si ale takovou grafiku koupí, může udělat i upgrade zdroje. Já mám zkušenosti takové, že nemá význam kupovat cokoliv s rezervou do budoucna, protože nikdy není jisté jestli to někdy využiju a radši dám peníze do něčeho, co využívám okamžitě, nehledě na to, že až to budu potřebovat, bude to za stejnou cenu podstatně lepší, nebo při stejné kvalitě levnější. BTW - podle mě na tuto sestavu stačí i jakýkoliv značkový zdroj 350W (nemám ale na mysli značku jako EC).
    ...E6600? -smím se zeptat proč?!...
    Třeba proto, že přepíná násobič 9/6 a že má jádro Conroe... No, asi mám jiné priority.
    ...Raptor? -On chce tichý počítač!!!...
    Tichý PC? S 12 cm fanem bez regulace vzadu a s 8 cm fanem (a asi taky bez regulace) vpředu? No, to si myslím, že ten Raptor by mu vadil daleko míň a rozdíl ve výkonu by určitě poznal.
    ...O nekompatibilitě GEILu s DS4 jsem neslyšel...
    Já jsem nepsal o nekompatibilitě, ale o tom, že měl někdo s touto kombinací problém (viz odkaz).
    ...Když ne NV, co bys mu za stejné peníze doporučil???...
    Já jsem napsal, že nevím, což znamená, že se k tomu nevyjadřuju. Ale když už jsme u toho, pokud je prioritou hluk, vybral bych si grafiku s pasivním chlazením.
    ...Ano, SATA klidně může být, ale nevidím v tom žádné výrazné plus...
    Já taky ne. Teda mimo toho, že pro IDE je přídavný řadič, protože 965P IDE nepodporuje a dokonce už jsem viděl i MB s 965P, na kterém nešlo přes IDE spustit systém (to ale není tento případ).
    A když doporučuješ 22", které LCDčko za stejné peníze bys mu doporučil?
    Já jsem napsal, že 20" je málo, o ceně nebyla řeč.
    V obrázku dole je pro ilustraci porovnání formátů 4:3 a 16:10
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: rozmery_monitoru.png 
Zobrazení: 81 
Velikost: 9.2 KB 
ID: 1075  
    Naposledy upraveno uživatelem Alf: 27-04-2007 v 00:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Podle teorie že 6420 jsou jen zmršené 6600? Ještě je tak možná lákavý ten (tuším) větší násobič...
    Jak už jsem psal v předchozím příspěvku, je to otázka priorit. Taky jsem zkoušel, kam svou E6600 dotáhnu (šlo to bez problémů u CPU na 3,6 GB a u RAM na 1GB - 6 hod. rendering videa při vytížení CPU 100%), pak jsem ale přišel na to, že je možná lepší využít možností, které nabízí výrobce MB pro automatické přetaktování (u GB je to C.I.A). Proč? Mimo spousty času, kterou strávíte taktováním, je tu jedna otázka, kterou si musíte položit. Kolik procent z celkového času potřebujete při práci na PC maximální výkon? Pokud je to míň než ca 5-10%, myslím, že ruční přetaktování je ztráta času a zbytečné náklady (teda aspoň pro mě):
    1. Zvýšením taktu sice dosáhnete vyššího výkonu, ale v 95% ho nepotřebujete.
    2. Zvýšení taktu doprovází zvýšení napětí a potažmo i zvýšení příkonu (i v těch 95%, kdy to nepotřebujete).
    3. V souvislosti s body 1. a 2. je zvýšené namáhání a tím zkrácení životnosti součástek a také zvýšení nákladů na provoz (pokud vám PC běží celý rok bez zastavení, asi to bude vidět).
    4. Pokud použiji dynamické taktování (u DQ6 a asi i u DS4, je to ca 24%) zvýší se FSB pouze v případě, kdy to systém vyžaduje, takže takt CPU se pohybuje v rozmezí 1,6 – 2,97 GHz (u 6600 s násobičem 9/6).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Tak s tím ventilátorem máš pravdu, podle stránek výrobce má opravdu Centurion 534 vpředu 12cm a Centuron 5 8cm. Podle mě ale ani není nutné ve skříni ventilátory nechávat - zbytečný zdroj hluku - maximálně kvůli chlazení disků, nevím jak jsou na tom tyhle Samsungy s teplotama. Určitě ale nebude moct zůstat na plných otáčkách, to je pravda. Ke grafice se již jagged vyjádřil, co se týče násobiče - 8x stačí - zkrátka za ušetřených zhruba 1200 - 1500 CZK to stojí. A Allendale se 4MB je v praxi to samé, co Conroe - nebo myslíš, že bude nějaký výkonostní rozdíl oproti E6600, když E6420 rozjedeš na 2,4GHz? grafika s pasivem by vyžadovala stejně dodatečné ofukování při OC, takže tohle je dobrá volba (stále ber i ohled na cenu). Navíc ten chladič je opravdu dobrý a hlučnost větráčku je opravdu nizoučká - neslyšitelná. Ano, IDE je přidaný, problém ale nebude.
    20" je málo? to je potom 8800GTX ve SLI taky málo, když může být 8800GTX ve QUAD SLI.... -každopádně je to věc názoru, já mám 21" WIDE a myslím si, že i 20" je v pořádku. Někomu dokonce nevadí ani 19" WIDE - to už je ale hodně na hraně.
    Co se přetaktování týče - ano, většinu času se procesor fláká, ale někoho (třeba mě) zkrátka to taktění baví Ale používám automatické snižování násobiče, což ty asi taky

    Snad je již vše vyřešeno
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 27-04-2007 v 12:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Citace Původně odesláno od boboco
    Snad je již vše vyřešeno
    Snad už ano, jen ještě jeden malilinkatý dotaz. Považujete za moc velké šílenství objednávat si komponenty z Ostravy (do Prahy)? Konkrétně totiž mnou vybraný monitor tam (alfacomp) mají za celkem bezkonkurenční cenu a vzhledem k dopravě zdarma (nad 10 000,-) bych si rovnou nechal dovézt Centuriona, Infinity a tu Gainwardku (nic z toho totiž impactware nevede a czechcomp to má vše dražší - v případě monitoru dokonce o víc než 1000,-Kč). Trochu se děsím, že zapojím monitor, zjistím, že je vyveden v růžové barvě a budu vysílat reklamační balík do Ostravy
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    je naprosto jedno odkud to objednáš. Dokud je to v rámci ČR, tak je to OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Tak všechno nejen objednáno, ale dokonce už i dovezeno. Teď ale řeším pár... eh, stavebních problémů

    a) kam zapojit přední a zadní větrák?
    b) jak naložit s těmi "front panel" záležitostmi? V manuálu k desce píšou, kam patří + a kam - u jednotlivých věcí (power, reset...), ale na konektorech je nakreslený maximálně trojúhleníček a "G" a pak jsou tam dva bezejmenné + a - jednopinové...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak ten trojuhelnicek vzdy ma oznacovat + (vetsinou taky ten "barevny" drat)

    jinak vetraky zapoj kamoli pasuji - bud na zakladni desku (ze je tam popisek system nebo power na to nehled, je to jedno) nebo si kup za 30kc redukci z klacickyho molexu (napajeni CD-ROM) na 3pin pro vetraky (na 12V i na 5V takze je muzes i zpomalit)

    EDIT: toto
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    opět jeden konstrukční (já se k tomu dostávám na etapy ) -

    napájení na DS-3, doufám že je to foolproof, ale stejně - jistota je jistota - totiž jsem zvyklý, že do desky jde jeden velký napájecí konektor - tady jsou tři (velký a dva malé) je to tak, že vedle velkého patří jeden malý? Pasuje tam, takže by asi měl Jsou oba ti malí prevíti stejní? díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Jojo, klasický 20pin ATX konektor byl nahrazen 24pin ATX konektorem, kde ty čtyři piny jsou zpravidla oddělitelné, aby šel zdroj použít i ke starým deskám. Takže zapojit hlavní konektor + jeden prťavej a poté ještě jeden 4pin prťavec, kterej je sám.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Díky, je to tak běží to

    Konstrukční č.3 - nějaký nápad, proč se mi při instalaci windows XP ukazuje "místo bez oddílů" o kapacitě 131069 MB, když je uvnitř 320 GB disk? Chtěl bych rozdělit disk na 80GB systém / 260GB data (orientačně, samozřejmě) ale tady mi to bere jako maximální velikost oddílu právě těch 131069...

    EDIT: Dobře, stačilo se trochu porozhlídnout po SHW, pardon jenže - nemam FDD.. Instaluji XP z původního install discu, takže žádné service packy - je jedinou cestou vytvoření CD už se service packem, nebo můžu... cojávím, vytvořit 80GB na které hodím systém a pak přidat zbytek?
    Naposledy upraveno uživatelem jagged: 04-05-2007 v 17:22
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Další zelenáč
    Od Machine7170 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-06-2013, 16:14
  2. Co dělat, když mě baví hardware??
    Od Darkhunter v sekci Volná témata
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 04-06-2012, 21:29
  3. A další nováček... :)
    Od janys v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 13-06-2011, 13:36
  4. Když Vás práce baví :(
    Od xmarek v sekci Volná témata
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-03-2010, 21:18