Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 58

Téma: ..A další C2D sestava (vím, že vás to baví)

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Býval bych už nakoupil v září, ale pak stouply cen RAMek do nehorázných výšin a všechno se to zdrželo. Prostudoval jsem si co jsem mohl, vybíral.. a tady je výsledek, s něčím ovšem fakt nevim, takže se předveďte:-D

    Požadavky:
    VÝKON -OC- (Audio aplikace, Photoshop, hry)
    MINIMÁLNÍ HLUK (pokoj slouží jako nahrávací studio)
    FINANCE (tak do 35000 s monitorem maximálně, ale i levnější variantu bych uvítal)

    #Deska: MB GIGABYTE 965P-DS4 rev2 (potřebuji FireWire, jinak snad není co řešit)

    #Zdroj: Seasonic S12 430W? 500W? (viz http://www.svethardware.cz/forum/sho...?t=4674&page=2)

    #Procesor: Intel Core 2 Duo E6300 (nebo 4300? Cenový rozdíl 500.. co výkon? Už jsem tu narazil na názor, že 4300 je na OC lepší.. fakt?)

    #Chlazení: Nevím. Líbil se mi Scythe infinity.. je fakt VELKEJ chci jít do řádného overclocku, ale co hluk? Praktické zkušenosti? Navíc, aby se mi vešel do bedýnky

    #RAM: viz. http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=4698 opravdu nemám ponětí. Potřebuji 2GB naprosto bez diskuze, chci co nej. výkon => OC za rozumný peníz.

    #HDD: 500 GB třeba tenhle? http://www.impactware.cz/?Mode=Sti&StiId=60595 nevím jak s hlukem, ale mělo by to mít SilentSeek & NoiseGuard.. hmm.. Jinak nějakej RAPTOR na systém a swap by jistě bodnul, ale za ty peníze mi to nestojí, řekl bych.

    #Grafika: Největší kámen úrazu, miluju Elder Scrolls, takže Oblivion je podmínkou co jsem ale tak koukal mám pocit, že by se mi určitě vyplatilo počkat na nějakou rozumnou cenu za GF8, jenomže těch 8,5tis mi moc rozumných nepřijde. Mám si udělat mezidobí s nějakou low-endkou? Poraďte!!

    #Bedna: Tohle už se tu řešilo taky tisíckrát.. já prostě nevim každopádně rozhodnu-li se pro sc.inf, měl by se tam asi vejít

    #Bižuterie: DVD/RW, přídavné větráky?, teplovodivá pasta?

    #Monitor: uff, tohle po vás ani nechci, ale vždycky vidim, jak se ptáte "na co to chceš?" a já bych se sám za sebe musel přihlásit ke všem možnostem (Grafika,hry..)

    pak k tomu ještě píchnu tuhle zvukárničku http://muzikant.cz/zvukove-karty-ext...-410-10241.php, ale to už do rozpočtu nepatří
    Díky všem už předem:-D
    Naposledy upraveno uživatelem jagged: 19-03-2007 v 21:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    A v jakém hodláš hrát rozlišení toho Bobliviona.? Pokud třeba jen v 1280x1024, tak by určitě stačila 1950Pro. Jinak přidávám návrh sestavy s 8800GTS 320MB.

    Jinak case si musíš vybrat sám. Pak bych dal jeden větráček před HDD (nejlépe Noctuu), a pokud zbyde peníz, tak i dozadu (pro výdech, ale to už bych řekl, že není tak nutné).

    Jinak pokud nechceš nějaký supermegagiga monitor a spokojíš se s 19" TN panelem, tak bych bral 920N.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sestavicka.jpg 
Zobrazení: 123 
Velikost: 99.9 KB 
ID: 1051  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Pokud bys chtěl větší monitor a ne TN, tak bych asi bral Hewlett-Packard LP2065 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36180), ale na to už by byla opravdu potřeba 8800GTS, aby sis zahrál Bobliviona v pořádný kvalitě.

    Jinak kdybys bral 1950Pro, tak se dá sehnat i ve verzi s pasivním chladičem, čím by sis vytvořil neslyšitelnou sestavičku.

    http://www.edcz.cz/main.aspx?cls=Pro...&pro_id=184066
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Deska: Gigabyte 965P-DS4

    CPU: Core2Duo E4300 (a nebo rovnou E6600)

    chladič: Scythe Infinity mohu z vlastní zkušenosti doporučit, ventilátor je tichý, v kombinaci s regulací otáček neslyšitelný (pod 1000rpm).

    RAM: GEIL 2x1GB DDRII Ultra 667MHz 3-4-4-8 (známému běží s GB 965P-DS4 na 933MHz s časováním 3-4-4-8 a napětím 2,175V)

    HDD: Souhlasím se Samsungem, případně ještě uzavřít do nějakého kvalitního silent boxu

    Zdroj: záleží s jakou grafikou do budoucna uvažuješ, pokud s nějakou nadupanější, raději vzít 500W.

    Bedna: Co takhle Cooler Master Centurion 534? -chladič se do něho vejde a bednička to není špatná. Potom mě napadá snad jen AMS CFI-1006. Obě jsou za přijatelný peníz (do 1 500,-) -jinak samozřejmě dle tvého vkusu a s minimální šířkou 200mm kvůli Infinity

    Přídavné ventilátory myslím ani potřeba nebudou. A pokud bys na nich trval, centurion má jeden nasávací přímo v sobě (a kupodivu i vcelku kvalitní) a druhý 12cm bys dokoupil jako vyfukovací. Myslím, že to ale nutnost není.

    Co se týče DVD-RW, bohužel nenapadá mě mechanika, kterou bych Ti v tuto chvíli mohl jednoznačně doporučit. Možná bych zkusil některého Samsunga.

    Co se týče grafiky, samozřejmě největší dilema... Pokud bys čekal na kartu typu 8600GTS, tak to rozhodně nebude tichej drobek, musel bys měnit komplet chlazení a to může být problém s ohledem na to ,že ne každý chladič na tuto kartu bude pasovat. Možná bych opravdu vzal něco provizorního a časem bys ji vyměnil. Cenově zajímavá mi přijde: Gainward 7600GS GLH 256MB DDRIII, což je prakticky jen podtaktovaná 7600GT za perfektní cenu - a neboj, chladič je velmi tichý.

    Uvidíme co na to ostatní

    EDIT: a reakce na monitory: Pokud nejsi perfekcionalista a nebráníš se TNku, vzal bych tohodle macíka: http://www.obchod.cz/products_detail...zbozi=00066348 -kdyby mi před rokem někdo řekl, že se bude dát koupit nové 22" LCD za 7000,- včetně DPH, vlepil bych mu facku aby se vzpamatoval a vrátil se do reality
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 19-03-2007 v 21:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Ke Gainwardu 7600GS => opravdu tichý chladič, není se čeho bát.

    K disku určitě nějaký box nebo něco aka DiskTwin. Není to drahé a vibrace by to snížit mělo.

    Co se týče řade 8600 to je ve hvězdách. S pasivním chlazením určitě bude, ale při uvedení pravděpodobně ne. Takže to je další čas... Bral bych něco levnějšího a potom upgrade. Něco jako přetaktovanou edici 7300GT (okolo 2200,- s 1400MHz pamětmi) nebo 7600GS (cca 2700,- s 1400MHz pamětmi).

    Zdroj: vyhni se CoolerMasterům iGreen. Mám tu jeden 600W a hlukově docela bída. Zlatý EC 350W, to je Xkrát tišší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Návrh sestavy je dobrej, ale přeci jen bych s tou GF8 asi počkal, ta 7600 vypadá jako přesně to, co jsem hledal.. snad to ještě chvíli nějakou tu hru utáhne...

    Co se monitorů týče, 920N vypadá dobře, už jenom dík tý ceně... ale 22" za 7028,-?! Zní to neuvěřitelně, chtělo by to asi vidět naživo.. nějak se mi to nezdá moc možný :-D.

    CPU: Proč ne 6300? Tohle sice působí zajímavě http://www.nordichardware.com/Review...&skrivelse=500, uznávám ale... počkat, tohle se tváří, jako že to lecos osvětluje http://www.techspot.com/review/40-co...ing/page6.html. Takže je to kvůli menší náročnosti na DDRka? Taky všude píšou, že 4300 má v druhém čtvrtletí cenově spadnout.. hmm.. já už nechci čekat..

    Centurion se mi vyloženě líbí!! Sexy skříňka!! Boboco, jsi borec :-D

    V čem se ale vůbec neorientuju jsou silent boxy a... DiskTwin? Můj současný drobeček řve jak větrná elektrárna (běží už 5 let, větráčky dosluhujou:-D)
    Naposledy upraveno uživatelem jagged: 19-03-2007 v 22:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Já bych toho Raptora na systém přidal a místo 500GB bych dal 320GB. Pokud neděláš s videem, 500GB HDD je IMHO zbytečný.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Citace Původně odesláno od Alf
    Já bych toho Raptora na systém přidal a místo 500GB bych dal 320GB. Pokud neděláš s videem, 500GB HDD je IMHO zbytečný.
    Nemůžu souhlasit, 500GB je pro mě životní minimum. Už teď mám audio záležitosti na zaplnění tak 250-300 GB, takže spíš naopak - během půl roku naplánuji další 500GB kousek.. a to vůbec nepočítám takové věci jako fotky (jeden obrázek v RAW 8MPix formátu má tak 7-8MB), mp3ky, videa.. Jak říkám, tohle bude fungovat jako studio a pracujete-li s wavy (třeba 96 kHz).. Navíc raptora za finanční rozdíl 320 a 500 GB disku asi nepořídím
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Jojo, pokud pracuješ s WAVy a RAWy, v nějakém větším množství, určitě těch 500GB zužitkuješ. Je to skoro stejné jako práce s videem. Drž se ale jedné věci - Zálohuj, zálohuj, zálohuj... Náhoda je blbec a když má člověk jeden disk a on mu pak odejde do věčných lovišť, je to na vraždu. Pokud časem hodláš dokoupit dalších 500GB dat, doporučuju pak nejkritičtější data skladovat na obou discích.

    K tomu procesoru, pokud WAVy nebo klidně i RAWy převádíš na ztrátové formáty, nebo pokud v nějakém WAVe studiu aplikuješ různé filtry atp., pak by pro Tebe byl zajímavý právě E6600, který v tomto směru vyniká (díky 2x2MB cache oproti 2x1MB) - zpracování a aplikace filtrů je rychlejší - je to podobný proces jako komprese souborů, či enkódování videa.

    E6300 mi nepřijde moc zajímavý, je o 500,- draží, zvyšuje nároky na paměť a taktovací potenciál mívají E6300 a E4300 velmi podobný (standardně kolem 3,4GHz). Takže bych to opravu viděl buď na E4300 nebo na E6600, kvůli zdvojené cache paměti. Ale je to na Tobě, s těmi GEILy nebudeš mít při taktování problém ani s E6300.

    K tomu Silentboxu - prakticky jsem zatím žádný nezkusil, proto tohle doporučení ber jen jako můj osobní názor, někdo jiný Ti možná doporučí něco lepšího. Osobně bych asi zkusil Scythe Quiet Drive.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Jen k té bedně (centurion) na stránkách prodávají něco jménem kryt na pc centurion http://www.pixmania.cz/cz/cz/134309/...-5-stoib.html# co to je zač?? Je to počítačová case, nebo nějaký cojávimco? Děsně se mi totiž líbí

    Zálohování je nutnost, to uznávám. Mám sice zkušenosti, že disky se mi nehroutí (snad jen nějakej 500MB WD na 486, ovšem asi po osmi letech) ale u důležitých dat jako jsou fotky a hudební projekty - jasně. Osobně to zatím řeším encodem do mp3 (bitrate tak 224 - 320) a jejich zazálohováním (jako nouzovka víc než dostatečné).

    Do 6600 se mi nechce, za ty 4tis navíc se mi nezdá, že by nabízel zas tolik. 4300 bude můj favorit.

    Co se ostatních detailů týče, kolik toho bývá přibaleno ke komponentům? (Sata kabely, teplovodivá pasta?)

    A k monitoru (BenQ FP 222Wa) opravdu stačí Svítivost 300 cd/m2?

    Silentbox asi až jako krajní řešení na později, nejdřív uvidím, jak moc to řve samo o sobě
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Citace Původně odesláno od jagged
    Nemůžu souhlasit, 500GB je pro mě životní minimum. Už teď mám audio záležitosti na zaplnění tak 250-300 GB, takže spíš naopak - během půl roku naplánuji další 500GB kousek.. a to vůbec nepočítám takové věci jako fotky (jeden obrázek v RAW 8MPix formátu má tak 7-8MB), mp3ky, videa.. Jak říkám, tohle bude fungovat jako studio a pracujete-li s wavy (třeba 96 kHz).. Navíc raptora za finanční rozdíl 320 a 500 GB disku asi nepořídím
    Já netvrdím, že Raptora za rozdíl mezi 500 a 320 pořídíš, ale na Tvém místě bych ho tam stejně dal. Právě proto, že děláš to co děláš.
    P.S. Ta 500-ka je v Tvém případě asi fakt nutností.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Uvažuješ rozumně -k té bedně - to, na co dáváš link je:
    Cooler Master Centurion 5


    Já mluvil o Centurionu 534:

    ...je ovšem naprosto jedno jaký si vybereš - to už je jen o vkusu, celá řada Centurion je vcelku povedená.

    K desce toho moc nedostaneš, pouze IDE+FDD kabel, SATA kabely a tím to končí mám pocit končí. Pokud budeš kupovat toho Scythe, pokud mě paměť neklame, nějaká pasta u něho byla. Takže nic dalšího bys potřebovat neměl. Doporučuju podívat se na ten monitor nejprve někde v reálu, cena je opravdu lákavá, papírové parametry slušné, ale realita bývá různá. Já ho měl příležitost vidět jen velmi krátce - normální plocha windows s tapetou a obraz mi připadal naprosto v pořádku, ovšem, neměl jsem možnosr žádného bližšího prozkoumání, nevím jaké má podsvícení, jak zvládá interpolaci... nebude to asi žádná sláva, na druhou stranu, za ty prachy... -pokud se pro něj nakonec rozhodneš, bylo by fajn, kdybys nám ho kapku zhodnotil. 300cd/m2 je standardní svítivost. Nic podprůměrného ani nadprůměrného. I můj Samsung 215TW za 13 000,- má 300cd/m2.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    193

    Jo, vím, ale ten centurion 5 se mi zdá neporovnatelně hezčí.. ikdyž samozřejmě obrázek na webu / realita... no, netřeba řešit Původně jsem chtěl celé PC nějak zapracovat do nábytkové skříně, ale po zralé úvaze bych toho drobečka nerad upekl a tuhle bednu bych se ani nestyděl mít venku! Dokonce to má dva větráčky, 120mm vzadu 80mm vepředu.. ty ale asi ultratiché nebudou, no, uvidíme. Všechno nad šířku 200mm? Tohle má 202 Bude to stačit?..

    No a monitor určitě musím někde vidět.. to jsem tuhle byl v Datartu okukovat monitory a ve chvíli, když jsem u jednoho počítače pohnul myší, abych viděl obraz trochu v pohybu, přiřítil se zaměstnanec a okamžitě mě odehnal a odkázal mě na cedulku s parametry, že tohle mi prý "musí stačit"
    ... no a jestli ho koupím, určitě vám tu rád poreferuji
    Díky všem, asi začnu objednávat. Jen ještě nevím kde, na impactcomp mají totiž u rev2 965 DS-4 napsáno "do dvou týdnů" a to se mi... nějak nechce.
    Kdyby vás snad ještě cokoli napadlo, každá připomínka je vítána.. A třeba mě ještě taky napadne něco s čim otravovat.. JO UŽ VÍM, ale to bude na samostatný topic
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Proti gustu žádný dišputát. Scythe se tam vejde, neboj. Mezi bočnicí a chladičem budeš mít asi 1,5cm (ona by teoreticky měla stačit i skříň lehce přes 190mm, ale nevím kdo by to chtěl riskovat... ). Tak přeji šťastnou ruku při výběru, bohužel nevím, který e-shop bych Ti doporučil, sám nakupuju ve velkoskladech -ale když tady na fóru trochu zapátráš, je tu thread se zkušenostmi uživatelů s e-shopy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    kdyby koupil chiefteca LCX, tak ma po problemech s mistem
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Další zelenáč
    Od Machine7170 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 10-06-2013, 16:14
  2. Co dělat, když mě baví hardware??
    Od Darkhunter v sekci Volná témata
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 04-06-2012, 21:29
  3. A další nováček... :)
    Od janys v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 13-06-2011, 13:36
  4. Když Vás práce baví :(
    Od xmarek v sekci Volná témata
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-03-2010, 21:18