Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s monitorem u notebooku

Cleo (32)|29.5.2010 14:34
Zdravim nefunguje mi monitor u notebooku (notebook IBM R50E) omylem jsem polil klávesnici čajem ryche sem to utřel i podklavesami (musel sem to rozebrat) ale pak najednou začla poblikávat obrazovka a asi po deseti minutách zhasla zjistil jsem že obraz jde ale podvícení obrazu asi ne je to strašně tmavý ale malinko to videt jde nevíte někdo co s tim pls?? nechce se mi to dávat do opravny
Cleo (32)|29.5.2010 14:36
jeste sem chtel dodat ze kdyz k notebooku pripojim dasli monitor tak obraz je v pohode
Scream CZE (125)|29.5.2010 15:29
Když si to čistil nepovytáhl jsi třeba nějaký kablík? ať už úmyslně (a zapomněl zapojit), nebo náhodou?
xmarek (1676)|29.5.2010 15:34
Podle toho co popisujete to vypadá na problémy s Invertorem. Doporučuji zkontrolovat kabel k lcd a napájení invertoru. V minulosti se mi podařilo nechtě poškodit kabel vedoucího k LCD a jak na potvoru zrovna vodič co to má na starosti. :cry
Cleo (32)|29.5.2010 16:29
Scream ...: ne tim to urcite neni kabel pod klavesamy zednej neni ty jsou tam az pod odmontováí celého krytu s klavesamy

xmarek: jo vyndal jsem plastovy ram kolem obrazovky a našel jsem ten invertor z něho vedou dva drátky růžový a bílý a jedna taková podlouhlá bronzovo zlatá folie s něákejma vodičema přikládám foto
Cleo (32)|29.5.2010 20:27
fotky
predni strana.JPG zadni strana.JPG
xmarek (1676)|29.5.2010 21:41
Jelikož nejsem dostatečně erudovaný, tak nejsem schopen na základě foto určit závadu. :runaway
Cleo (32)|29.5.2010 22:56
=DDDDb oká ale koukal jsem na to a žádého vrvaého ebo poškozeného kaelu jsem si nevšiml ale u kondezátoru evim jestli jsou v pořádku
xmarek (1676)|29.5.2010 23:34
Já jsem poškodil kabel (flex kabel k lcd) a taky se tvářil, že je v pořádku. Až jsem ho změřil, tak jsem zjistil, že je vadný.
Cleo (32)|30.5.2010 02:19
flex kabel?? to mě anii nenapadlo ale je to dost možný páč ten sem asi trefil taky tim čajem .... změřim dou fám že máme doma tu hračku na měření už předem e chci zeptat kolik by stál novej a podle čeho budu muset vybírat a jak se montuje
xmarek (1676)|30.5.2010 10:08
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Není to sice přesně ten co hledáte, ale pořizovací cena staršího bude přibližně stejná. Pokud ho budete chtít koupit v servisu, tak může být cena někde jinde. Jak se to montuje? Na netu se dá sehnat servisní manual pro Váš notebook.